Legalise it!

Reacties 6

Mijn pogingen om de boomspiegel voor mijn huis om te vormen tot mini guerillamoestuin zijn vorig jaar lafhartig neergeslagen door de plantsoenendienst. This year I’m going legal! Na het invullen van een formulier ben ik nu officieel pachter van mijn boomspiegel. Seriously.

De man van de plantsoenendienst keek me wel even heel raar aan toen ik vertelde dat ik niet van plan was om er viooltjes in te zetten maar eerder pronkbonen.

Ik ben verantwoordelijk voor mijn boomspiegel voor 5 jaar en ik heb een opzegtermijn van drie maanden.

Uit de overeenkomst:

“Het terrein rond de boomspiegel behoudt een openbaar karakter. Een doorgang van minimaal 1.20 meter moet blijvend worden gegarandeerd”

Hmmm dat geeft mogelijkheden.Misschien toch grote pompoenen kweken.

De man van de plantsoenendienst was zo vriendelijk om nieuwe grond rond de boom te storten zodat ik een vruchtbare bodem heb voor mijn project. Nu nog een manier vinden om de honden weg te houden bij mijn oogst.

Vorig jaar probeerde ik het met een vogelnet, niet ideaal. Iemand een beter idee?

 

 

6 reacties

 1. Hilde

  Leuk!

  Misschien mag je er een mini schutting omheen zetten van 30/40 cm hoog? Misschien wel 50? hoog je de aarde ook een beetje op ofzoAls de boom daar maar weer geen last van heeft natuurlijk….

 2. Valerie

  Ik las eens ergens dat honden met een wijde boog om “wijnruit” lopen, die zou je kunnen planten… En regelmatig cayennepeper strooien helpt ook.

 3. Een soort van hekje er om heen .. Dat gepis tegen de bomen aan …

  Heb zelf ook een hond hoor maar de meeste mensen lette echt niet op waar hun hond tegen aan plast.

 4. HeleenH

  Briefje op de boom met een verzoek aan hondenuitlaters je tuintje te respecteren?

 5. In onze wijk (de uitvinderswijk in Den Haag) hebben we van de gemeente de toezegging gekregen dat zij de guerillatuintjes met rust laten. Wat ze ook doen. Het was een kwestie van vragen en volhouden. Maar het kan.

  Succes!

  Alice Anna

 6. M

  Pas op voor uitwerpselen van katten… gevaarlijk!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.