LeesVoer’s bruiloft

Reacties 24

Jullie verwachten natuurlijk een blogje over Denemarken maar vandaag is een bijzondere dag. Meneer LeesVoer en ik zijn 5 jaar getrouwd. We vieren dat vandaag door legoland onveilig te maken maar ik laat jullie graag zien hoe die prachtige dag er uit zag. Ik was helemaal verbaasd toen ik besefte dat ik dat nog nooit met jullie gedeeld had.

bruiloft LeesVoerDe maanden voorafgaand aan de bruiloft waren chaotisch en zwaar. Mijn broer was letterlijk doodziek, we hadden net een huis gekocht en ik wilde zonder schulden te maken een fantastische bruiloft dus deed heel veel zelf. Toch was ik op de dag zelf enorm kalm, zo kalm zelfs dat een van mijn bruidsmeisjes zich afvroeg of ik misschien valium had geslikt hahaha.

LeesVoer Bruiloft uitnodigingDat kwam ook omdat voor mijn gevoel al het werk al achter de rug was, alle voorbereidingen waren klaar en nu alleen nog even trouwen. De uitnodigingen bijvoorbeeld: ik ben er nog steeds heel erg trots op. Luciferdoosjes met daarin halfdoorzichtig papier aan een lintje dat vast zat met een mini lakzegel. Hij zat op een kaart die je als RSVP terug kon sturen. Alle illustraties zijn gebaseerd op covers van boeken uit de jaren 20.

LeesVoer Bruiloft favorietWe zijn ’s middags getrouwd in de tuin van Huize Molenaar, Dit is mijn favoriete foto van de bruiloft, vlak voor de ceremonie, stiekem toch doodzenuwachtig. Ik draag een jurk van pronovias die ik van mijn lieve grootmoeder kreeg. De sluier heb ik zelf gemaakt door de bolero die bij de jurk hoorde uit elkaar te punken en met de hand het kant op voile te zetten. Het was origineel een strapless jurk maar dat hebben ze voor me aangepast. Meneer LeesVoer draagt Hugo Boss.

LeesVoer Bruiloft chuppahWe zijn getrouwd onder een chuppah die we zelf gemaakt hebben. De trouwambtenaar was een vriendin van de familie van meneer LeesVoer, dat geeft altijd net wat vertrouwds. Mijn grootvader Heeft voorafgaand heel mooi gesproken.

Ik had de hoop dat iedereen full out zou gaan qua kleding. Ik erger me persoonlijk altijd aan de vrijetijdskleding die mensen op bruiloften dragen; als je je voor een bruiloft al niet meer bijzonder aankleed?! Gelukkig kende de gasten ons en zaten de stoelen vol met hoeden, handschoenen, pakken en jurken. Prachtig!

LeesVoer Bruiloft gastenDe Dame met de donkerblauwe hoed en handschoenen is mij moeder, nee echt! De lichtgroene corsage’s zijn trouwens ook handgemaakt. De bloemetjes maakte ik van lit en daarbij zit laurier en wat rode pepers. Corsage’s zijn zo duur en op deze manier waren ze mooi en op een grappige manier paste ze helemaal bij ons!

We hadden ook een superleuke klesjmer band die speelde tijdens en na de ceremonie. Die kwamen we maanden daarvoor op straat tegen en mijn moeder was zo bijdehand om ze te vragen of ze ook op bruiloften speelden. Ze gaven zo’n leuke sfeer aan de dag die trouwens superwarm was na weken regen.

LeesVoer bruiloft groepsfoto

 

LeesVoer Bruiloft broerEen van de mooiste dingen aan mijn bruiloft is tevens een van de pijnlijkste. Mijn doodzieke broer kon er bij zijn. Hij is door het Rode Kruis met een busje van Den Haag naar Utrecht gereden om het mee te maken. Vlak hierna leek het beter te gaan maar hij is uiteindelijk drie dagen voor mijn eerste huwelijksdag overleden. Hij was zo dapper, het kostte hem heel veel energie, maar mijn grote broer was er bij! Helaas is hij geen officiële getuige omdat we niet zeker wisten of hij het zou redden… Als we hem hadden aangemeld als getuige en hij had het niet gered waren we niet getrouwd.

LeesVoer bruiloft taartWe besloten in plaats van een diner onze gasten een lunch aan te bieden. Dat scheelde een heleboel geld en zo konden we na de ceremonie aanschuiven. Ik maakte de taart voor het dessert zelf. Ik zie nog steeds wat er allemaal fout aan is maar hij beviel de mensen prima.

Na de lunch hadden we een rondvaart door de grachten geregeld op een privéboot. Meneer LeesVoer en ik gingen foto’s maken en daarna even bijkomen in onze hotelkamer. Even de voeten in een koud bad, het was echt bloedheet! “s avonds hadden we een low budget feest in een van de vele werfkelders van Utrecht. We versierde hem met honderden rozen, Dit waren dezelfde rozen als mijn boeket, dat was niet de bedoeling, ik had prachtige pioenen besteld voor mijn boeket maar die bleken uiteindelijk bij mijn jurk te vloeken. Die gingen naar mijn schattige bruidsmeisje die dezelfde jurk droeg als ik toen ik ooit bruidsmeisje voor mijn tante was. Ik stond dus vlak voor de ceremonie nog een boeket in elkaar te draaien, nog steeds trots op! Voor het feest heb ik honderden cupcakes gemaakt versierd met dingen die bij mij en meneer Leesvoer passen.LeesVoer bruiloft collage 1Vijf jaar geleden alweer, sindsdien hebben we twee prachtige zoons gekregen en ben ik nog steeds dagelijks gelukkig met mijn fantastische man.

Ik zat naar de foto’s te kijken en besefte me dat heel veel mensen willen afvallen voor ze gaan trouwen om mooi op de foto’s te staan. Ik was toen zwaarder dan ik nu ben maar eerlijk gezegd kijk ik daar totaal niet naar. Ik heb wel spijt dat ik geen bril op heb, dat hoort zo bij me. Ook heb ik vlak na mijn bruiloft mijn haarkleur veranderd en had ik het leuk gevonden als ik daarmee op de foto stond. Verder, ik zie alleen een hele gelukkige vrouw en een fantastisch mooie man!

LeesVoer Bruiloft bankje

Ben jij getrouwd? Ben je blij met hoe je er uit ziet op de foto’s?

24 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.