Leesvoer’s babyuitzet, jumpsuits

Reacties 6

Toen ik zwanger was kreeg ik van iedereen kleertjes. Kleine broekjes en truitjes, mini overhemptjes en spijkerbroekjes. Ik kwam er alleen al snel achter dat die kleding voor zo’n wurm eigenlijk helemaal niet handig is. Shirtjes kruipen op. Bloesjes krijg je niet dicht en in een spijkerbroek kan zo’n garnaal zijn benen niet bewegen door de dikke stof. Wat dan wel, wat kan je zo’n kind dan aantrekken? Het antwoord is: Jumpsuits!

Wat de modeindustrie ons ook wil doen geloven. Een jumpsuit komt niemand mee weg. Behalve als je onder de drie bent. Dan is zo’n kekke overall opeens superschattig en practisch.

Ook is het de enige manier om een mannelijke baby een beetje leuk aan te kleden. De meisjesafdeling ligt altijd vol met vrolijke leuke kleertjes maar ij de jongens is het of somber, of je moet meteen aan de ‘Cars’ printjes en dat vertik ik.

Het grote voordeel van de jumpsuit, naast de cutefactor, werd mij duidelijk toen mijn kleine man met vier maanden begon met buikschuiven. Alles kroop op; Die schattige truitjes en spencertjes die ik had zaten na een buikschuifsessie in zijn oksels. Toen ben ik bijna exclusief overgestapt op de jumpsuits. Als je mijn kind in iets anders ziet betekent het dat ik achter loop met de was.

Een andere reden waarom de babyman hier vooral jumpsuits aan heeft is de draagdoek. Als je kindje daar in gaat wil een vestje of truitje nog wel eens opkruipen. Met een jumpsuit niet. Ideaal. Die combineer je dan in de koude maanden eventueel met babylegs.

In de zomermaanden sla je het rompertje er onder gewoon over en als het echt warm wordt bestaan er ook summersuits. Jumpsuits met korte mouwtjes en pijpjes.

imageEr zijn natuurlijk ook nadelen, er zijn altijd nadelen. Als je een baby hebt die op het aankleedkussen rondtolt als een krokodil die een gazelle probeert te verdrinken dan zijn die knoopjes aan de binnenkant van de beentjes soms een opgave. Dan kan je ook overgaan op een salopette. Het idee van een tuinbroek maar dan in zachtere stof. Het andernadeel zijn de prijzen. Nederlandse aanbieders verkopen eigenlijk weinig jumpsuits. Als ze al leuke hebben zijn ze er alleen in de kleinste maatjes. De h&m heeft wel grotere maar dat is echt meer pyamakwaliteit en niet bestand tegen kruipen. De leukste jumpsuits komen, zoals zoveel leuke babydingen, uit Scandinavië. Merken als Duns, Katvig en mijn persoonlijke favoriet Smafolk. Maar die zijn dus niet heel goedkoop…

Ik heb dus nu een stapel spijkerbroekjes liggen die prachtig zijn, heel cute. Maar ongedragen. Mijn zoef zoef baby vliegt over de grond in zijn jumpsuit. Mocht er een tweede baby komen dan weet ik van te voren in ieder geval iets beter wat ik dat kind aan ga trekken!

Stoere babyjumpsuits kan je kopen bij onder andere Pimp your kids, Little shop around the corner en Goed van Toen maar typ ook eens de merknamen in op marktplaats.

6 reacties

  1. Pingback: Matchy matchy | LeesVoer Matchy matchy | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.