Leesvoer’s babyuitzet, Draagdoek

Reacties 8

Toen ik zwanger was uitte de nesteldrang zich in het uitzoeken van de mooiste en leukste kinderwagen die ik kon vinden. Honderden euro’s verder was ik de trotse eigenaar van een nautisch getinte limited edition wagen. Ik dacht: “Als ik er elke dag mee moet lopen kan hij beter maar heel mooi zijn.” Ik wist niet dat ik hem amper zou gebruiken, ik wist niet dat ik uiteindelijk zelfs mijn kinderwagen zou verkopen.

Jazeker, ik heb mijn kinderwagen verkocht. Ik heb een brakke tweedehandse via marktplaats gekocht omdat schoonouders wel willen kunnen rijden met de baby maar die is nog nooit gebruikt. Het klinkt misschien raar maar een kinderwagen is niet noodzakelijk. Wat volgens mij wel noodzakelijk is? Een draagdoek!

Daarmee bedoel ik ook echt een draagdoek, geen Babybjorn, geen lodger, geen minimonkey. Dat zijn dragers waar je niet langer dan een paar maanden mee kunt dragen en die zowel voor de drager als voor het kind niet optimaal zijn. Nee ik heb het over een geweven draagdoek waarmee je zelfs een kleuter nog comfortabel kunt dragen.
image
Toen mijn babyman 3 weken oud was leerde ik dragen met een rekbare doek. De baby had altijd gehuild in de kinderwagen en nu was hij meteen stil en ging hij slapen, lang slapen. Ik kocht al snel een geweven doek omdat dat prettiger draagt en nu weet ik niet meer beter. Ik knoop de baby op mijn buik, rug of heup en ga zonder gedoe de trein in, de markt op of naar het strand.
Naast de handigheidsfactor is het ook een manier om eindelijk weer met asccessoires bezig te zijn. Ik kan op het moment echt geen oorbellen meer dragen want daar hangt meteen een baby in. Ik heb dus een hele collectie draagdoeken die ik kan combineren met mijn outfit. Hoe mooi mijn kinderwagen ook was, en geloof me hij was prachtig, ik kon er niet mee afwisselen. Dus heb ik hem verkocht en van de opbrengst weer een paar prachtige doeken gekocht.

“Maar is het niet zwaar?” “Nu is hij nog klein maar als hij groter is wil je ook een wagen.” Nee hij is niet zwaar omdat ik hem zo tegen me aan knoop dat het eerder als je eigen gewicht voelt. Natuurlijk wordt hij groter maar ik draag hem elke dag dus ik wordt geleidelijk sterker. Tegen de tijd dat hij zelf wil lopen lijkt het me helemaall handig omdat ik dan een lap in mijn tas heb in plaats van dat ik een lege wagen duw.

Ik heb in eerste instantie wel een draagconsult gehad. Een dame met veel kennis van zaken heeft me geleerd hoe ik mijn kind veilig in de doek krijg. In het begin is het wel even oefenen maar nu kan ik acht verschillende knopen en draai ik mijn hand er niet voor om om op een druk terras mijn baby op de rug te knopen.
image

Een groot nadeel: Ik draag mijn baby nooit op mijn arm en dat vind ik dus erg zwaar. Ik zie vaak ouders met een lege kinderwagen en een kind op de arm en daar heb ik echt respect voor. Dat lijkt me loodzwaar.

Ook is het wat verslavend….
image

 

8 reacties

  1. Pingback: Aan de bak | LeesVoer Aan de bak | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: LeesVoer geeft weg! Een borstvoedingsketting | LeesVoer LeesVoer geeft weg! Een borstvoedingsketting | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.