Leesvoer’s babyuitzet, de smartphone

Reacties 3

Op het moment ben ik vooral thuis moeder aan het zijn, dat is natuurlijk prachtig en mooi maar ook hard werken en de enige persoon die er tijdens je werktijd is zegt niet meer terug dan bwuahblpffffffffffffrt. Verder wil de kleine collega ook aandacht, eten en moet je zelfs zijn kont afvegen. Ik doe het allemaal met veel liefde maar ook met hulp van een aantal dingen die nooit op die ‘je krijgt een kind dit moet je allemaal in huis hebben lijstjes’ staan. Of tips die gek genoeg nooit in de blije boeken staan.

Als eerste wil ik het licht werpen op de smartphone:

Natuurlijk deden onze moeders het allemaal zonder, natuurlijk is het niet strikt noodzakelijk maar ik ben dagelijks blij met mijn telefoon. In de eerste weken hield ik alle stats van de baby bij met een app, kon ik direct een foto van de kleine man op facebook zetten en alle felicitaties lezen en kon ik internetten en series kijken tijdens nachtelijke voedingen. Nu we een paar maanden verder zijn is het ideaal om even snel een foto te kunnen maken en die direct naar de grootouders te sturen.

Of je nu Borstvoeding of de fles geeft, je zit veel met dat kind op de bank. Mijn moeder las altijd boeken tijdens het voeden, dat heb ik een paar keer geprobeerd maar ik kreeg het niet voor elkaar. Ik heb meestal maar een hand over en om dan met de zuig blaas techniek bladzijdes om te slaan terwijl je een lamme arm krijgt van het gewicht van je boek, liever niet. Dat is voor mij trouwens wel tekenend voor het moederschap; je moet alles met een hand leren doen. Daar is een smartphone op gemaakt en daarom lees ik nu dikke boeken op mijn telefoon met een ereader app, ook handig voor ’s nachts als je de baby niet wakker wilt maken met licht maar zelf niet kunt slapen.

Verder is het soms de enige manier om aan mijn blog te kunnen werken. Op dagen dat meneer zich niet lekker voelt en alleen maar happy is als je met hem rondloopt knoop ik hem in de draagdoek op mijn rug en kan ik op mijn telefoon een stukje tikken.

De meeste baby’s worden blij van de auto, vallen al in slaap als de motor start. Niet die van mij…. Huilen is het, elke keer. Gelukkig is daar de smartphone en kan ik via youtube een vrolijk filmpje voor zijn neus houden zodat manlief niet tegen de vangrail knalt door de sirene die achterin af gaat.

Er kleeft natuurlijk ook een groot nadeel van de smartphone, de baby leert al snel dat dat kleine zwarte doosje leuk is. Hij wil er net zo graag mee spelen als jij. Ik laat dat af en toe gebeuren omdat wat je niet mag hebben nog tien keer leuker is. Wel zit er een beschermfolie op de voorkant en een rubber stoothoesje om de achterkant. Ook heb ik er een verzekering op afgesloten want ik kan eigenlijk niet meer zonder.

 

 

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.