LeesVoer op tv, behind the scenes

Reacties 3

Op een druilerige dag in december reed ik naar een voetbalclub in AMsterdam om daar een modderige kleedkamer schoon te maken. Nee niet voor mijn lol, iedereen z’n hobby maar schoonmaken is niet mijn favoriete tijdverdrijf, ik ging daar milieuvriendelijke allesreinigers testen. Vanavond om 19.20 op NPO2 kan je mij in het programma Groen Licht zien poetsen. In een pin up jurk met petticoat… Dat was niet zo handig

Achter de schermen

Schoonmaken groen licht

Tv is zo glamorous want ik heb dus serieus een paar uur staan poetsen. We kregen 6 verschillende schoonmaakmiddelen om zes segmenten vloer en zes segmenten deur schoon te maken. Koud water een slechte schoonmaaklappen. Ik deed natuurlijk mijn best om sierlijk schoon te maken als ze met de camera langskwamen maar toen kwam ik er achter dat er een go-pro camera boven me hing. Ik durf dus echt niet te kijken vanavond. Ik was niet charmant bezig…

leesvoer kaat mossel groen licht

Je komt nog eens iemand tegen: Kaat Mossel! Als je bij mij de schoonmaaktips mist, moet je bij haar huishoudschool zijn. Heel gezellig om haar weer te zien.

leesvoer groen licht broodjes

De broodjes waren trouwens heerlijk.

Wat ik wel moeilijk vind is dat ik bij dit soort tests altijd een enorm imposter syndrome krijg, dat ik door de mand val omdat ik helemaal niet weet waar ik het over heb. Dat gevoel had ik ook al toen ik mee mocht doen als publieksjury bij de rum awards, toen schreef ik dit:

“Je voelt de druk. Je hoort jezelf denken: “Deze is echt vies, denk ik, misschien begrijp ik het gewoon niet, maar hij smaakt gewoon naar vieze voeten, toch, of is dat gewoon mooie complexe tonen?”

Dat had ik ook een beetje met die allesreinigers én modder is nou niet het aller moeilijkst om schoon te maken, wat klodders mayonaise hadden misschien beter geholpen bij de beoordelingen.

Ik ben heel benieuwd welke ik nou het fijnst vond want helaas hebben ze dat niet verteld op de dag zelf. Ach misschien hou ik het gewoon op mijn zelfgemaakte, al moet ik eerlijk zeggen dat mijn schoonmaakster liever een fles uit de winkel heeft want dat is altijd beter zegt ze… grmpf…

Welke allesreiniger gebruik jij?

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.