Last minute zelfgemaakt kado

Reacties 4

Oh shit, ik was vergeten dat ik ben uitgenodigd voor een verjaardags high tea bij de moeder van een vriendje van de kleuter! Ik wil echt niet met lege handen aankomen. Gelukkig weet ik dat ze van eten houdt dus ik kon gewoon mijn inmaakkast inlopen en wat leuke potjes uitzoeken. Maar hoe maak je zoiets leuk, zonder inpakmateriaal?

potten voor zelfgemaakt kadoAllereerst moeten er natuurlijk labels op de potjes, de krijtstift datums die ik er voor mezelf op heb staan zijn niet heel feestelijk. Ik gebruik washitape met labels er op van de HEMA. Ik geef haar boontjes in het zuur, spiced appelmoes, marmelade en aardbeien jam

mandarijnenkistje zelfgemaakt kado

Gelukkig hebben we al een kistje mandarijnen achter de kiezen en die dingen maken een enorm leuke kadoverpakking

zelfgemaakt kado inpakken

Om de potjes ergens in te kunnen leggen heb je natuurlijk eigenlijk van dat stro achtige verpakkingsmateriaal nodig. Ik gebruik voor kado’s vaak verouderde landkaarten. Deze van frankrijk heb ik verknipt tot verpakkingsstro.

plantjes zelfgemaakt kado inpakken

Even de tuin in om te kijken of er nog wat feestelijks groeit. Ik heb gelukkig een hulst met besjes, een heide met bloemetjes en een leuk stukje klimop gevonden.

Nu alles bij elkaar in dat kistje. Het is niet het meest chique kado ooit maar toch een stuk leuker dan een plastic tasje met de potten geven en het heeft me 20 minuten gekost. Je kan zien dat ik er moeite in heb gestoken. Daar gaat het om bij een zelfgemaakte kado, zelfs als het last minute is!

kado pakketje zelfgemaakt kado

Geef jij wel eens een zelfgemaakte kado?

4 reacties

 1. Sandra

  Heel leuk gedaan, ik vind het zelf gemaakte kado’s veel leuker om te krijgen.
  Zelf ben ik bezig voor de sint om boodschappen tassen te maken en truien te breien, het is wel veel werk, maar het word door de ontvangers erg gewaardeerd. Onze kinderen zijn “volwassen”
  maar willen toch sinterklaas vieren.
  Groetje Sandra

 2. Mascha

  Erg leuk. Van de week nog zelfgemaakte fudge gegeven aan jarige die ‘alles al heeft’. Vorig jaar met 5 december een zelfgebreide sjaal voor mijn zussen en moeder. Zo’n cadeau is ook erg persoonlijk, vind ik. Dus ik doe het alleen bij familie of vrienden waar ik van weet wat ze leuk of lekker vinden.

 3. Ik geef meestal iets dat ik zelf maakt, maar aangezien ik de dingen die ik maak ook verkoop weet ik dat ik er sowieso niet ‘voor lul’ mee sta. Maar leuk inpakken doet het ook wel heel erg, ik zorg dat ik dat √°ltijd doe (ook bij verkoop).

 4. Lineke Hulzinga

  Ja hoor, regelmatig zelfs. En een cadeau wat met zorg ingepakt is, is nog leuker om te krijgen. Je ziet het gewoon en die persoonlijke aandacht en tijd is wat iedereen kan waarderen.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.