Lana geeft weg! Wasbare luiers (gesloten)

Reacties 95

Deze giveaway is gewonnen door Angelique, er komt snel een volgende giveaway dus hou LeesVoer in de gaten!

De lieve Dame’s van Kaatje Katoen willen graag twee superdeluxe wasbare luiers aanbieden. Hee nou niet meteen denken “dat is niets voor mij” want wasbare luiers zijn makkelijk in gebruik en heel fijn. Ik gebruik ze al jaren. Om het proberen van wasbaar heel makkelijk te maken mag ik twee tots bots binky’s weggeven. In gebruik zijn ze bijna hetzelfde als een wegwerp maar deze gooi je niet in de kliko maar in de wasmachine. Doe mee!

Om mee te doen laat je een comment achter over jouw ervaringen of vooroordelen over wasbare luiers, geef in het formuliertje hieronder aan dat je dat hebt gedaan! Om extra kans te maken kan je LeesVoer en Kaatje liken op facebook, dat hoeft niet maar geeft je een extra lootje, geef dat wel even aan in het formuliertje. Je kunt ook tweeten. Oh en een dansje doen helpt ook, moet je ook even aanklikken.

Je kan dus in totaal vijf lootjes verdienen.
a Rafflecopter giveaway

LET OP! Alleen commenten is niet genoeg. Je moet in het bovenstaande formulier aangeven dat je dat hebt gedaan. Ook de extra lootjes krijg je via het formulier!

95 reacties

 1. Suzan

  Ervaringen: geen
  Vooroordelen:
  (1) het geeft meer was en ik ben te lui om meer was te doen dan ik nu doe
  (2) als de toekomstige baby net zo vies en veel poept als onze peuter dan is het een heel vies klusje om je inlegvellen eruit te halen.
  Maar ze zijn wel heel leuk en ik ben wel nieuwsgierig!

 2. barbara

  Nadeel: ze zijn zoooo verslavend, ik vergeet regelmatig een nieuw pak wegwerp te kopen voor de nacht/dagje uit ν ½

 3. Catharina

  Hee, wat leuk! Ik ben fan van wasbare luiers! Deze zijn zo mooi, jammer dat ze verstopt zitten onder de kleertjes πŸ˜‰
  Ik heb geen FB dus ik RT je even op Twitter!

 4. Lana

  ok ik zal die optie toevoegen aan de rafflecopter πŸ˜€

 5. Alice

  Ervaringen: geen, maar ken wel mensen die wel enthousiast zijn, dus ik ben heel erg nieuwsgierig!
  Vooroordelen: het is duurder dan gewone luiers, en niks voor een luie mama als ik…

 6. Catharina

  Oops, daar ging mijn bericht al… Mijn ervaring tot nu toe is goed. Merk wel verschil in pasvorm voor babyzoon na een dochter. Als inlegger voor poep heb ik al diverse oude versleten handdoeken, onderbroeken en shirts verknipt. Heel handig. Nog een tip: vlekken die er in de was niet uitgaan, verbleken vaak wel in de zon!

 7. Valerie Van Looveren

  Ik ben ook helemaal om. Met de oudste wegwerpluiers gebruikt omdat ik dacht dat wasbaar ingewikkeld en moeilijk en veel meer werk was. Daarna bij een vriendin gezien dat dat totaal niet zo was. En nu voor jongste ook met wasbare luiers begonnen en het bevalt echt super!

 8. Maaike

  Mijn ervaringen zijn op zich heel goed, ik heb bij mijn dochtertje ook veel wasbaar gebruikt. Ik had alleen op het laatst toch wel vaak last van lekkage, dus maar weer overgestapt op wegwerp. Maar voor mijn bib liggen de nieuwe luiers alweer klaar!

 9. Anouk Mettes

  Ervaring;
  Als mijn zoon een lekker borstvoedingspoep luier heeft blijft alles mooi binnen de luier. Als we dan een keer wegwerp (moeten) gebruiken lekt hij altijd door.

 10. Linda Baas

  Ik ben nog steeds aan het experimenteren met de wasbare luiers. Heb inmiddels 2 tots bots voor de nacht. Aangezien ik eerst een ander merk had gekocht ivm prijs. Maar weet nu wel dat als er weer wat extra geld in het laadje komt ik weer de tots bots ga bestellen! Die andere “goedkopere” heb ik na 4weken nog steeds regelmatig lekkage:-( Dus ik ben vol lof over de tots bots. Na aanraden van een vriendin.

 11. Linda

  Wat leuk!
  Ik ben fan van de wasbare luiers.
  Voordelen:
  Geen dure luiers meer kopen.
  Ze zijn zo leuk!

 12. Ellen

  Wij gebruiken al 2 jaar wasbare luiers, en dat bevalt prima! Thuis het liefst 2-delig, onderweg pockets of all-in-ones.

 13. Tilly

  Oh wat zijn ze ideaal.
  Heb altijd TotsBots gebruikt voor overdag en bamboozles met overbroekje voor de nacht!
  Met losse inleggers voor de grote plas na veel drinken. En met een inlegdoekje om zo met de poep in het toilet door te spoelen! Ideaal!
  Mijn oudste dochter was met 1,5 al zindelijk!
  Nu mijn jongste nog. Maar die is nog maar 7 maand!

 14. jannette

  Ik denk al zeker een jaar;” Ik ga over op de wegwerpluiers”. Zeker omdat mijn schoonzus ze ook gebruikt en die is heel enthousiast. Waarom hebben we ze dan nog niet. Geen idee?!? We hebben een dochter van 5 waarmee we nu bij kinderarts lopen ivm blaasprobleem (nog steeds gebruik van luiers dus), een 2 jarig zoontje die nog niet zindelijk is (ook nog luiers dus), en nr. 3 is op komst….YES nog meer luiers! Graag zouden we middels deze give away de wasbare luier toch eens gaan proberen…wie weet gaan de wegwerpers dan echt weg en over op wasbaar. Dan gaan we vanaf nu maar duimendraaien…….

 15. Hier een grote fan van wasbaar. Het is goedkoper, beter voor het milieu en gemakkelijk in gebruik. Ideaal. Voor ik met wasbaar begon zag ik vooral op tegen het extra werk van het wassen, maar dat is me zo ontzettend meegevallen. Zelfs voor een slechte huisvrouw als ik ben is het uitstekend te doen. Wij zouden heel heel graag nog een luiertje er bij willen winnen voor ons lieve kleine meisje en als ze ze niet meer nodig heeft geef ik ze graag door aan de volgende klein meid of jongen die er dan weer lang plezier van kan hebben.

 16. Tineke

  Mijn enige vooroordeel is eigenlijk dat ik twijfel of je de kosten er op den duur wel uithaalt. Is best een grote investering, ook al is het voor de aarde dubbel en dwars waard. Mijn kleine beetje ervaring is ook dat je ze in het begin erg vaak moet wassen om ze goed te laten functioneren. Maar wel top printjes en verder super handig door drukknoopjes of klitteband en het te kunnen verstellen naar verschillende maten. Ze zijn.dan ook zeker welkom voor de kleine meid πŸ™‚

 17. Esther

  Heel goede ervaringen met TotsBots, ze zijn mooi, zacht voor de babyhuid (geen luieruitslag), eenvoudig in gebruik, vriendelijk voor het millieu, ik zou niets anders meer willen!

  Ik draai 2 extra wasjes in de week en geniet als al die vrolijke luiertjes hangen te drogen πŸ™‚

  Wij gebruiken een tweedelig systeem, deze zullen wel extra handig zijn voor onderweg!

 18. Ik ben geen facebook/twittergebruiker maar wΓ©l een wasbare luier mama Γ©n super enthousiast Γ©n ik heb een heel speciaal dansje gedaan πŸ˜‰ leuke actie!

 19. Helena ytsma

  Wasbaar is leuk en makkelijk! Helemaal totbots fan!die 2 wasjes extra per week is niet veel extra werk. En ik hoef geen wegwerp aanbiedingen in de gaten te houden en aan te slepen. En veel beter voor het milieu en portemonnee

 20. Fionn

  Ben op wasbaar overgegaan toen mijn zoontje 5 maanden was — hij is nu 20 maanden en waar bij de wegwerp de poep regelmatig tot aan zijn oksels zat heb ik bij hem in al die maanden wasbaar nog nooit lekjes gehad! Daarnaast is het gewoon supermakkelijk, superleuk en superlief, want het is een dikker pak om de billen dan met wegwerp πŸ™‚ Nu met dit lekkere weer kan ie de luiertjes ook eindelijk showen (en dan heb ik het nog niet eens over de wasbare zwemluiers :-))) Al met al dus zeer tevreden en echt aan te raden!

 21. Ingeborg

  Ik vind wasbare luiers echt ideaal. Als ze klein zijn houdt het goed de borstvoedingspoep binnen. Dit soort luiers vind ik ook heerlijk voor onderweg, dagjes uit, vakantie etc. Heb dit soort gehad, maar nu bij nummer 4 waren ze toch echt op.

 22. Anne

  Ik ben fan van wasbare luiers! Alleen mijn dochtertje reageerde er een poos heel slecht op toen ze open eczeem had. Ben benieuwd naar deze, heb ze ooit weleens geprobeerd voor m’n zoontje, maar met peuterplassen was dat toen niet zo handig.

 23. Margreet

  Ervaringen: ik ben een aantal maanden na de geboorte van mijn zoontje (inmiddels 15 maanden) met wasbare luiers begonnen (TotsBots Bamboozle Stretch). Ik had ze al wel een tijdje in huis, maar vond het toch een soort spannend om ze te gaan gebruiken. Wij zijn er weg van!
  Hij heeft tegenwoordig veel minder luieruitslag en het is zo simpel: inlegdoekje in de prullenbak, luier in de wasemmer en om de dag even de luiers in de was. ’s Nachts gebruiken we wel wegwerpluiers, omdat hij anders zo’n lange tijd natte billetjes heeft.
  En er zijn van die leuke, vrolijke overbroekjes! Zo leuk als het lekker warm weer is: dan kan hij in alleen zijn luier rondkruipen en zie je die vroljke overbroekjes tenminste! πŸ˜‰
  Voor ons tweede kindje, die we verwachten in november, gaan we meteen met wasbare luiers aan de slag!

 24. Lon

  Wat leuk! En wat een leuke prints hebben deze! Stappen net over naar wasbaar en een paar extra luiers zou zeker welkom zijn:)

 25. Hanneke

  Ik ben nu bijna 37 weken zwanger van ons eerste kindje, en ik ben van plan om wasbare luiers te gaan gebruiken. Ik heb er tijd voor en ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een beter milieu. Ik heb al een klein voorraadje liggen van verschillende merken, omdat ik ontzettend veel verschillende ervaringen over alle luiers heb gelezen, ik wil graag eerst weten welke luiers ik het fijnste vind voor ons kindje. Deze luiers die hier worden verloot heb ik nog niet en de leuke printjes laten je wel kwijlen! Ik had zelf geen vooroordelen, want vanuit het lezen van ervaringen leek het gebruik van wasbaar mij alleen voordelen hebben. Vanuit mijn omgeving vragen mensen zich af waar ik in hemelsnaam aan ga beginnen met stinkende luieremmers, poep en plasluiers aanraken en al die moeite met de wasmachine en drooglijnen.. En dan heb ik nog nieteens verteld dat er ook een stapel wasbare billendoekjes klaarligt!

 26. Andrea

  Wij hebben de luiers van Flip en voor de nacht die TotsBots Bamboozle. Ik vind wasbare luiers veel better uitzien op mijn dochtertje, passen prima onder schattige jurkjes πŸ™‚ en je kan ze ook in passende kleur kopen. Behalve dat lekken ze nooit en stinken niet zo erg als wegwerp luiers.

 27. Marinka

  In theorie vind ik het concept wasbaar echt briljant. Ik heb twee keer een pakket gehuurd en heb er een aantal tweedehands over gekocht, maar ik ben nog steeds niet helemaal over…
  Ik ben bang voor lekkages en dus een hoop natte kleding. Ik moet er ook wat extra over nadenken (nu verschonen?, gaat de luier het houden?, wanneer wassen?) en daar ben ik soms een beetje te moe voor πŸ˜‰ Maar de nieuwe totsbots binkys heb ik nog niet geprobeerd dus misschien dat deze mij eindelijk over de streep trekken! Ik hoop het want naast de voordelen voor het milieu zijn het ook zulke mooie luiertjes! πŸ˜€
  *Gaat nu enthousiast een dansje doen!

 28. Eline

  Ik was getipt door een andere moeder toen ik nog zwanger was, en we besloten het er op te wagen met wasbare luiers πŸ™‚ De eerste keren vond ik erg spannend, want was als alles zou doorlekken en ik 10x per dag alles moest verschonen? Dat bleek ontzettend mee te vallen en ik merkte dat het eigenlijk super bevredigend is om je luiers niet weg te gooien (zo’n zonde van je geld!) maar ze in de emmer te mikken met het idee: die ga ik lekker nog 1000x gebruiken. Superblij dat we voor wasbaar gekozen hebben!

 29. Marjolijn

  Het grote voordeel hier: veel minder luier uitslag!!

 30. Caroline

  (31 weken zwanger en de eerste wasbare luiers liggen klaar)

  Mijn vooroordelen:

  – Meer was
  – VEEEEL minder afval en beter voor het milieu (fijn dat ons meisje niet de komende 3 jaar 500 vuilniszakken vol poept en plast)
  – Veel schattigere printjes
  – Veel zachter aan de billetjes
  – Uiteindelijk goedkoper
  – Veel vooroordelen van mensen om je heen;)

 31. Wij gebruiken sinds de geboorte van de tweede (2,5 week terug) fulltime wasbare luiers. Bij de eerste konden we de aanschafkosten helaas niet ophoesten. Dat is naar mijn mening het enige nadeel van wasbare luiers. Uiteindelijk ben je veel goedkoper uit dan met wegwerpluiers, maar bij de laatste verspreid je de kosten. Bij de wasbare zit het gros van de kosten in de aanschaf. Nu hadden we de 13e maand van manlief gebruikt om luiers te kopen. Ik ben er echt heel blij mee! Het is echt niet meer gedoe en die dikke billen van mijn zoontje zijn echt mega schattig. We gebruiken er ook wasbare billendoekjes bij. Zo kun je de doekjes met de luier in de luieremmer gooien met als je met wegwerp zou doen. De wasbare zoogcompressen doe ik gebruik zijn ook veel fijner dan de broeierige wegwerp versie

 32. Sandra Robben

  Ik gebruik al jaren wasbare met losse overbroekjes. Zo praktisch, maar wel wat saaier van uiterlijk. Ik zou wel eens allinone willen proberen. Leukere kleurtjes dan de mijne.

 33. Hmm, heb eens je oude blogposts gelezen en begin er wederom over na te denken… Heb er wel eens over nagedacht, maar het aanbod hier is al minder “leuk”. Ook weet ik niet of ’t nog zin heeft om nu alsnog over te stappen? Misschien wel, kleine man is 11 maanden nu en grote man gaat hopelijk héél snel nu ’n keer over op echte onderbroekjes…

  Dus ja, weet niet. Zou het eigenlijk wel eens willen proberen… Hoe zijn die maten eigenlijk in verhouding met wegwerp? Voor de heupen en dikke billen hier moet ik altijd veel grotere maten kopen… En hoe lang houden zo’n luiers ’t nu vol in vergelijking met wegwerp? Ik denk dan ook vooral aan de nachten eigenlijk…

 34. Nele

  Ik ben helemaal fan, en al helemaal van easyfit.
  De mijne zijn allemaal wel van de ‘oude’ versie, maar ik vind die al helemaal top.
  Mijn dochter draagt ze graag, zit er goed in en maakt hem lekker vuil.
  Vuile luier vliegt in de emmer ipv in de vuilbak en eens vol, kiep ik die gewoon de machine in. Machine aan, en nadien even ophangen en alles is weer helemaal fris.

  Ter vergelijking: wegwerp zou ik in de vuilbak binnen gooien. Deze vergeten we steeds leeg te maken, waardoor die overvol in de keuken staat. De vuile zak moeten we buiten gaan gooien. Dan moet die bak ook nog eens als die vol is helemaal door het hele huis heen naar de straatkant wanneer die opgehaald worden.
  En dan moet ik daarna nog naar de winkel, om nieuwe wegwerp te kopen.
  Ik weet waarvoor ik kies πŸ˜‰

 35. Annika

  Ik heb nog nooit wasbare luiers geprobeerd. Het leek me ‘vies’ om in de wasmachine te doen. Gooide maar al te graag die vieze pampers de container in..
  Wie weet bekeer ik wel!

 36. Ik heb nog nooit wasbare luiers gebruikt omdat ik dacht dat het vies was. Nu met in ons achter hoofd een brusje voor onze zoon wil ik het toch eens gaan proberen. Misschien valt de gedachten dat het vies is wel helemaal van mij af.

 37. Elsa

  Mijn aller-aller-allereerste poging om iets te winnen op internet, waar ik normaal een grondige hekel aan heb. Maar deze vind ik het proberen waard!
  Ervaringen met wasbare luiers: geen. Vooroordelen: voor ons gezinnetje met 2 kinderen (de één 22 maanden, de ander 4 weken) waarin ik er bewust voor heb gekozen om niet te werken en mijn man ‘slechts’ 4 dagen, is de aanschafprijs te hoog. Ik wacht nog op een optie om een abonnement af te kunnen sluiten πŸ˜‰ Een maandelijks kleiner bedrag is voor ons meer haalbaar. Ook vraag ik me af hoe die dingen onderweg werken, of op vakantie, of uit logeren; als je er maar een beperkt aantal hebt en niet altijd de mogelijkheid om ze schoon te krijgen. Voor die gelegenheden maar weer over op wegwerp?
  Maar sinds ik de laatste tijd meer bewust ben van de hoeveelheid plastic die we weggooien, voelt die zak luiers op weg naar de container nog zwaarder dan ‘ie al is. Graag zou ik dit alternatief eens willen uitproberen!

 38. Yvonne

  Voor mijn 4 inmiddels grote kinderen heb ik jarenlang katoenen luiers gebruikt, niet alleen vanwege milieu en duurzaamheid maar ook vanwege de chemische stoffen in papieren luiers. Minder huiduitslag was het gevolg en het extra beetje werk, ach, dat neem je op de koop toe als je het beste voor je kind wilt. En ja natuurlijk heb je wel eens ‘lekkage’ maar dat is bij papier ook wel eens. Geef mij maar lekker warme ingepakte billen !!

 39. Kelly

  Ik heb nog nooit wasbare luiers gebruikt. Nu ik in verwachting ben van mijn tweede spruit, zou ik toch graag de omschakeling maken. Ze zien er zo ontzettend leuk uit.
  Jammer dat een starterspakket zo prijzig is.

 40. Melissa

  Ik heb bij mijn eerste parttime wasbare luiers gebruikt. Ik vond het erg fijn, helemaal toen ze zindelijk begon te worden.
  Mijn man vond het een vies idee dat de luiers in de wasmachine gingen.

 41. Debbie G.

  Het allergrootste voordeel van wasbare luiers is dat ik NOOIT meer ondergepoepte ruggetjes heb! Zeker bij pasgeboren ukkies is er met een pamper vaak geen houden meer aan, maar met wasbaar blijft alles keurig binnen het broekje!

 42. Ik gebruik al ruim zo’n 8 maanden wasbare luiers. Ik gebruik vooral bamboozle stretch van tots bots. Verder nog wat pockets en strikluiers.
  Het is in het begin even wennen, maar nu gaat het heel goed. Ik heb ook wasbare billendoekjes gemaakt van oude handdoeken, en dat werkt goed.

  Ik lees hierboven dat wasbare luiers duur zijn. Maar ze zijn ook tweedehands te koop! Ik heb ook niet alles nieuw. Ik heb goede tweedehands luiers gevonden. Keertje wassen en strippen en ze zijn klaar voor gebruik. Uiteindelijk ben je goedkoper uit met wasbaar.

  Ik doe graag mee met deze give away. Ik ben fan van tots bots!

 43. Marijke

  Hier totaal geen ervaring met wasbare luiers, nog nooit over nagedacht sinds een paar minuten geleden. Hm… stinkt dat meer? Lekt het door? En in de wasmachine? Welk programma? Ik heb geen idee! Wat ik wel weet.. met 2 jongens onder de 2 gaan er héééél veel eurootjes op aan luiers!’
  Ik zal je bericht retweeten en een dansje maken met mijn peuters!

 44. Gwendolyn

  Nog geen ervaring! Maar over een weekje of 7 een nieuwe BUB en dan wil ik het dolgraag proberen, heb al twee luiers thuisliggen en moet me verder nog even verdiepen!

 45. Thomthom1979

  Deze stoere papa is helemaal gek op de totsbots wasbare luiers en we gebruiken ze al een tijdje.
  Voordeel: het scheelt enorm in de kosten en aan afval ten opzichte van wegwerpluiers.
  De aanschaf is helaas wel beetje duur, maar via marktplaats of forums heb je soms geluk.
  Het lijkt me erg leuk om een van de stoere tots bots binky luiers te winnen.
  Want met een kleine meid op komst kunnen we ze goed gebruiken.
  Groetjes van een trotse luier-papa

 46. Carien

  Vooroordelen: het is een flinke investering, maar gaat veel geld besparen.
  En: het is een vies klusje. Maar inmiddels weet ik dat dat wel meevalt.

 47. Zaskia

  Ik find wasbare luiers schattig & handig, maar wel super verslavend!

 48. Jenni Kerrone

  Makkelijk te gebruiken, goed voor milieu, kinderhuid en portemonnee, houd alle poop erin en zo schattig!

 49. Bente

  Ja leuk! ben volop aan het experimenteren: superdesigns, milieuvriendelijker en beter voor baby, het duurt wel lang voor ze drogen!

 50. Jojanne

  Toffe give away! Wij gebruiken bumgenius luiers en die sluiten niet altijd even goed aan. Ik ben dus erg benieuwd hoe deze zouden zitten!

 51. Natalie

  Ik ben helemaal verslaafd aan wasbare luiers! Ik hoorde ervan op een bewuste ouders minimarkt, waar een consulente van Kaatje Katoen stond. Ik was gelijk verkocht! heb al mijn papieren luiers opgemaakt en nooit meer gekocht. Ook superleuk als er ooit nog een tweede komt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de voordelen voor het mileu! Wij willen graag zoveel mogelijk het mileu ontlasten! En met de schoonmaaktips van Lana en de wasbare luiers van Kaatje Katoen, zijn we al goed op weg!

 52. petersmama

  Wat een leuke luiers. Ik ben dol op wasbare luiers. Net zo gemakkelijk als wegwerp, maar wel beter voor milieu en kinderhuidjes

 53. irene

  Hier 2 in de luiers. Ja het is wat extra was maar geen poepexplosies tot aan de nek en de container blijft n stuk frisser ruiken. En ze zijn leuk!!

 54. Naja

  Wij gebruiken nu voor de 2de keer wasbare luiers. Ik vind het vooral leuk om overal te laten zien dat het helemaal niet oubollig is en reuze makkelijk. In het consultatiebureau zijn ze nu ook fan πŸ™‚ de nieuwe totsbots heb ik nog niet geprobeerd. Wij zijn fan van bg.
  Het formulier werd automatisch ingevuld met onze facebook account, maar mijn echte naam zet ik hier liever niet. Maar zodat jij weet aan wie je deze reactie moetkoppelen: d & n b-j.

 55. Linda

  Sinds 2 weken gebruik ik tots bots binky’s en sindsdien heeft mijn dochtertje geen bloedende billen meer. Ben enorm tevreden met de luiers en een paar extra wassen zijn niet zoveel werk.

 56. Koala

  Totbots luiers zijn zoooo cute echt de leukste prints van alle merken. Helaas zijn ze dus erg verslavend. En ach dat extra wasje heb ik er wel over om geen chemische luiers meer te hoeven gebruiken.

 57. Marijke

  Eerste kindje op komst en bewust bezig hoe dit allemaal aan te gaan pakken. Wegwerp is de norm in mijn omgeving dus veel vooroordelen om mij heen: veel werk, vies, geitenwollensokken-opvoeding. Ik wil graag laten zien dat wasbare luiers de geitenwollensokken ontgroeid zijn. Dat het niet viezer of meer werk is dan wegwerp. Bovendien beter voor het milieu (productie Γ©n afval) en geen stinkende kliko.

 58. Hilde

  Ik gebruik nu ruim 4,5 jaar wasbare luiers, bij 3 kindjes. Echt wel goedkoper dan wegwerp, ze kunnen gerust nog een ronde mee.
  verder nooit poeplekkage, minder luieruitslag, nooit zonder luiers komen te zitten, geen chemische stank, minder afval, en broeken blijven tenminste hangen op mijn lange smalle kindjes πŸ˜‰

 59. Sascha

  I love wasbaar, ik kan er vrees ik nog maar kort van genieten want mijn 20 maandertje geeft nu al aan dat hij moet plassen, ik weet zeker dat wasbaar hier invloed op heeft gehad! Omdat ik er niet veel meer aan heb zal ik als ik de luiertjes win, ze aan mijn schoonzusje schenken, kan mijn nichtje ze dragen πŸ™‚

 60. hartrocker

  Ik ben nog niet over in tegenstelling tot alle andere mama’s hier, sorry πŸ˜‰ Ik durf niet zo goed, ben bang (en weet eigenlijk niet eens zo goed waarvoor). Ik hoop dat deze twee me over m’n koudwatervrees heen kunnen helpen!

 61. ann

  Ik zou graag overgaan op wasbare luiers, maar heb ml nog niet kunnen overtuigen. Misschien moet hij (en ik!) het eerst maar eens proberen met deze leuke luiers!

 62. Janneke

  Wij zijn helemaal van de wasbare luiers naast de voor de hand liggende voordelen (mogelijk sneller zindelijk, minder afval, minder kosten) vind ik mijn zoon er ook gewoon al aangekleed uitzien met alleen een luier aan! (Het oog wil ook wat)

 63. Andrea

  We gebruiken nu al 2,5 jaar wasbare luiers en zijn nog altijd super tevreden! Binnenkort zal ons tweede kindje ze ook gaan dragen. Niet alleen zijn de luiers heel mooi en makkelijk in gebruik, ze zijn ook een stuk voordeliger dan wegwerp, zeker gezien het feit dat wij ze dus voor twee kindjes gaan gebruiken; de aanschafkosten zijn er al lang en breed uit.

 64. Cynthia

  Ondertussen tweede kindje in de wasbare luiers. Oudste was daardoor ook snel zindelijk, jongste nu drie maanden en zou er echt superschattig uit zien in deze luiers

 65. Alexandra Kluitman

  Het gebruik van wasbare luiers scheelt hier enorm veel afval, met drie kindjes in de luiers. Enerzijds is het erg praktisch (ik hoef niet elke week met pakken luiers te slepen ;-)), anderzijds is het beter voor het milieu. Enig nadeel die ik kan bedenken is de lichtelijke verslaving. Diverse luiertjes worden hier getest hihi

 66. Judith

  Wij hebben bij onze dochter prefolds gebruikt met flip overbroekjes, dat beviel erg goed. En de was valt erg mee.

 67. Miriam

  Ik wil sowieso voor een evt tweede kindje heel graag aan de wasbare luiers. Het allerliefst zou ik mijn peuterman ook overzetten maar mijn man krijg ik niet mee. Misschien met deze 2, als ik win, wel πŸ™‚

 68. Corlien

  Ik heb nu 2 kinderen fulltime in wasbare luiers en het bevalt me prima! ik heb zelfs het idee dat ze liever in katoen zitten dan in papier. Het is even een verandering maar nu liever wasbaar dan wegwerp. Zeker bij baby’s zijn de poepluiers-tot-in-de-nek ook nog eens verleden tijd! wat wil je nog meer πŸ˜›

 69. Annemarie van der Gaag-Verhoef

  Wij gebruiken al vanaf de geboorte van onze, nu 1-jarige, zoon wasbare luiers. We hebben een pakket tweedehands bambino mio gekocht en willen wel heel graag de tots bots proberen!

 70. Angelique

  Kleine net geboren en gebruik nu nog wegwerp. Twijfel of ik over zal stappen op katoen. Uitproberen zou n uitkomst zijn!!

 71. Crystal

  Ik ben over 3 weken uitgerekend en kijk er erg naar uit om te experimenteren met wasbaar. Het lijkt me zoveel fijner voor de billetjes. Daarnaast vind ik het zo’n gedoe om altijd maar voorraad in te kopen, en AL dat AFVAL! Ik word er nu al blij van als ik me bedenk hoeveel ik ermee bespaar.

 72. Jikke

  Volgens velen de oplossing om zindelijk te worden dus twijfel ik al een tijdje …..dus misschien de oplossing voor mijn madelief!!

 73. Karin Spilt

  Ben begonnen met wegwerp, maar dat ging me steeds meer tegenstaan en dan vooral het geld weggooien elke dag! Na lang alle webshops die ik kon vinden en facebook nageplozen te hebben en een aantal miskopen, is er nu een voorraadje onderweg van wat ik denk dat het beste werkt voor ons! Ik woon dus nu al een paar dagen op de deurmat, kan niet wachten! En met name voor gezellige kleurtjes en hysterische printjes ben ik zeer gevoelig πŸ™‚

 74. Maaike

  Oooooh ik ben dol op deze luiers! Kom maar op!

 75. Eerste zoon met 20 maanden zindelijk dankzij wasbare luiers! Als dat niet in de portemonnee scheelt… en daardoor kunnen mijn luiers nΓ³g een ronde mee voor de kleine die we elk moment verwachten. Bovendien, met zo’n leuke kleurige luier en een paar babylegs is je kindje echt om OP TE VRETEN! πŸ˜‰

 76. Joanna

  Hier gebruiken we voor de kleine meid een tweedelig systeem, maar grijpen nog vaak naar wegwerp wanneer we op pad zijn. Ik denk dat deze alles in 1 luiers voor die momenten wel de uitkomst zouden zijn. Ze zijn ook nog eens super cute!

 77. stefanie

  Gewoon doen en niks aantrekken wat iedereen zegt.ik ben al 18 maandjes bezig en nog geen seconde spijt.tots bots zijn mijn favo maar ik mag er geen meer kopen van mijn man πŸ™‚ voor de volgende dan maar…

 78. mieke b

  Wasbaar luieren begon als een grap. Kreeg vsn mijn oom en tante een proefpakket cadeau. Ik ging op internet op zoek naar ervaringsverhalen en heb toen smakelijk moeten lachen. .vooral toen ik een trekkershut zag met een lijn vol luiers.
  Nee dat zou ik nooit doen je kan ook overdrijven in je
  Wasbare luier fetish…
  En nu ? De fietsvakantie is gepland..
  En die waslijn voor die hut ? Die gaat er komen.
  Ik ben net zo wijs geworden .

 79. Laura Herrijgers

  Eind vorig jaar besloot ik de stap te nemen. De stap naar wasbare luiers. Tot die tijd mij goed geinformeerd over de verschillende luiers die er wel bestaan! Een starterspakket gekocht, en guess what. Zowel mijn dochter als ik vonden het fantastisch. Verslaafd raakte ik eraan, bestelde al gauw nog wat andere setjes. Mijn man vind het nogal wennen, maar ach, tis toch VEEL gemakkelijker dan wegwerpluiers? Mijn dochter heeft een super gevoelige huid, en dankzij deze wasbare luiers heb ik hier helemaal geen last van meer van, nouja mijn dochter dan! ;). Een vriendinnetje van mij is zwanger, en haar zou ik graag ook de wasbare luiers willen laten uitproberen. In December dan, als haar mannetje wordt geboren. Dan wordt dit toch het ultieme kraamkadootje :). Toi toi toi!

 80. Hannie

  Wij genieten bij kindje nummer twee van de wasbare luiers. Het werkt echt super. Miniman maakt af en toe al gebruik van toilet en potje. Jammer dat wij ze bij nummer 1 nog niet hadden ontdekt!

 81. Sinds mijn twaalfde – toen ik voor het eerst hoorde over wasbare luiers – wist ik het: mijn kinderen zouden later wasbaar rond hun poepjes dragen.
  Nu – elf jaar later – zal het niet lang meer duren en kan ik amper wachten. En zien hoe de luiers in elf jaar geΓ«volueerd zijn van saai wit naar de superleuke hedendaagse printjes maakt het alleen maar leuker!

 82. Susanne Lukas

  Ik heb altijd een vooroordeel gehad tegen wasbare luiers. Ik vraag mij af of het fijner is voor het kind, of het goedkoper is en of het ook alles goed binnen houdt. Dus mocht je mijn vooroordeel weg willen nemen, dan zou ik dat leuk vinden! Kan sowieso niet wachten tot mijn net peuterpuber uit de luiers is πŸ˜‰

 83. Lobke

  Ik wil erg graag starten met katoenen/wasbare luiers, maar zie vooral op tegen welke soort/maat/hoe wassen etcetc. Ik lees veel goede dingen, maar ook veel moeders die steeds lijken te wisselen van merk. Ik heb natuurlijk geen zin om wasbaar aan te schaffen en dan te ontdekken dat ik steeds lekkage heb ofzo… Maw. nog veel twijfel…

 84. Sarah

  Ik ben dol op wasbaar, volop gebruikt bij de tweede en ze zijn al weer klaar voor de volgende ronde. En de Totsbots zijn hier altijd favoriet geweest!

 85. Gert

  Veel vooroordelen hier tot vriendin besloot eens een paar luiers te bestellen en te proberen. Het is net zo makkelijk als een wegwerp luier omdoen en dat had ik niet verwacht! Opa en oma blij omdat we toch weer eens iets proberen wat zij vroeger ook deden;) al zijn ze jaloers op de manier dat het nu kan! Bovendien is zoon ook nog eens dol op leuke prints dus dubbel goed die wasbare luiers! Nu maar eens kijken of we een kleine verzameling kunnen opbouwen zodat we ze elke dag kunnen gebruiken.

 86. Kika

  Hallo,
  Ik wilde heel graag voor ons zoontje wasbare luiers gaan proberen, omdat mij dat erg handig leek en kostenbesparend. Nu was mijn man nog niet overtuigd, omdat hij het nogal vies vond. Maar ik mag het nu toch proberen. Nu is ons zoontje met heel veel medische problemen geboren met een aandoening die ook nog helaas maar 2 andere kinderen hebben in de hele wereld. Wegens de hoge medische kosten zijn dus deze 2 luiers hier zeer welkom. Ons zoontje en wij zullen jullie natuurlijk heel erg dankbaar zijn. Zijn lach maakt veel goed, maar het is slechts een pleister op de wonden. Dus een cadeau als dit zou echt heel mooi zijn!!!!!

 87. Ik heb ze overwogen maar ben bang dat het te veel gedoe is, ik druf er daarom niet in te investeren. Lijkt me wel te gek als het me zou lukken en de reguliere luiers niet zou hoeven kopen! Hoop dat k win!

 88. Christel Leenheer

  Ik had altijd een horrorbeeld in mijn hoofd van poep uit de luiers moeten schrobben, vieze vlekken, moelijke vouwtechnieken en eeg veel doorlekken. Maar ik heb me er steeds meer in verdiept en ben overtuigd geraakt van de vele voordelen. Mijn vooroordelen zijn achterhaald. Maar we zijn vorig jaar getrouwd, hebben een huis gekocht en hebben onze prachtige dochter gekregen, dus het grote investeergeld is op. Nu wil ik heel graag overstappen, maar mijn man twijfelt om deze reden nog. Deze winactie zou hem zeker over de streep helpen.

 89. jolijn

  Net mijn tweede in de luiers. Mijn eerste is net 2 en al een paar maanden zindelijk overdag. Ik zou t leuk vinden als mijn jongste ook een echte eigen luier heeft. Die ze nu aan heeft zijn natuurlijk allemaal van haar grote zus geweest.

 90. Maaike

  Op de valreep πŸ˜‰ wil al zo lang “toch maar eens” wasbare luiers proberen, dit zou mooie manier zijn! Deze zijn ook nog eens tof om te zien zeg!

 91. karlijn

  Ik ben nog niet om, voordelen zie ik zeker! Voornamelijk in minder afval, stank en kosten. Maar het lijkt me zo vies!!!! En hoeveel heb je er dan wel van nodig???????? Misschien kunnen deze mooie exemplaren me helpen overhalen!

 92. Kitty

  Ik ben een oubollige oma die zelf haar 2 dochters in katoenen luiers heb gedaan. Reden was dat ik er simpelweg het geld niet voor had, het te duur vond en ik de hoeveelheid afval die het geeft onnodig vind om nog maar te zwijgen van wat het allemaal kost om ze te produceren(en dan heb ik het niet alleen over geld).
  Dit is de reden dat ik probeer mijn dochter ook over te halen om over te stappen op katoen. En deze leuke broekjes gaan daar zeker bij helpen.

 93. Anneke

  Gebruik nu voor de 2e en straks voor de 3e wasbare luiers. Bevalt supergoed. Geen bergen afval,nooit luiers kopen en die 2 wasmachines extra per week vallen ook reuze mee.

 94. Eline

  Er komen zoveel keuzes op me af en deze van de wegwerp- of uitwasbare luiers houdt me al even bezig.. Zou het echt goed werken? Zouden ze lang meegaan? En gaat het me aan het eind van de streep niet juist meer kosten? Nog een paar maandjes om de knoop door te hakken…!!

 95. Wow wat leuk,
  Ben van plan wasbare luiers te winnen πŸ˜‰
  En helemaal leuk dat ik jou dan tegen kom πŸ™‚ leuke dingen ben je mee bezig !
  Liefs Sterre/ Pina

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.