Kraambezoek

Reacties 12

Bevallen is, kort gezegd, een hele bevalling. Daarna is het een paar weken overleven en wennen aan je nieuwe spruit en je nieuwe rol. Tussendoor komt er ook nog kraambezoek. Hardstikke leuk, zolang ze het kort houden, maar op een gegeven moment zit je in je eentje met die smurf thuis en is het al een wonder als je aan het einde van de dag fatsoenlijk aangekleed bent. Dan is het fijn als het bezoek kado’s mee neemt waar je echt wat aan hebt.

 

Vandaag ga ik op bezoek bij een verse mama, ze is daarnaast ook nog jarig. Ik vroeg of ik haar misschien een plezier kon doen met wat rust. “Natuurlijk, hoe wil je dat doen?” Was het antwoord. Mijn voorstel om vier diepvriesdozen huisgekookte pastasaus te komen brengen met een dikke strik er omheen werd met gejuig ontvangen.

Dit is het geheim mensen: Verse moeders zitten eigenlijk niet te wachten op kleertjes die hun smaak niet zijn, boekjes die ze pas over maanden kunnen voorlezen en speeltjes die ze al hebben. Echt niet. Ze zijn veel blijer met een pot zelfgebakken koekjes, een ovenschotel of als je niet wilt of kunt koken een mand met lekkere kaasjes en olijfjes of een assortiment aan leuk fruit.

Als etenswaar niet je ding is zorg dan voor een leuke stapel dvd’s of een goedgevulde externe harde schijf in de smaak van de moeder. Die eerste weken borstvoeden zijn lange dagen. Ze zijn een stuk beter te doen met een groot stuk huisgebakken cake en tig seizoenen van scrubs, grey’s anatomy of, hangt van de persoon af, star trek.

Ik weet dat ik met mijn diepvriesdozen in ieder geval vier stressvrije avonden creëer.

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.