Koop een koe (giveaway)

Reacties 70

Ik probeer zo bewust mogelijk vlees in te kopen. Wij eten maar een paar keer per week vlees en als we dat eten wil ik weten dat het dier een goed leven heeft gehad. Ik maak voor rundvlees al een paar jaar gebruik van pakketten. Koopeenkoe.nl bood stuurde mij een proefpakket en ik mag er ook 1 weggeven!

Koop een koe werkt met een systeem dat veel mensen nog wel van vroeger zullen kennen. Je koopt met een groep mensen een koe, die laat je slachten en je verdeelt het vlees onder de mensen die meedoen. Dat gaat natuurlijk wat lastig als moderne stadsbewoner. Veel mensen staat het idee ook tegen, je weet precies om welke koe het gaat en als hij helemaal verkocht is gaat de koe naar de slager.

Als je gewend bent dat vlees in een plastic bakje komt kan dat confronterend zijn maar ik vind het persoonlijk juist heel erg prettig. Vlees eten is iets dat ik bewust doe, bewust van het feit dat ik een dood dier eet. Mocht je daar iets meer moeite mee hebben, gelukkig krijg je het vlees mooi geportioneerd verpakt in gevacumeerde zakjes. Maar je krijgt wel alles van de koe! Je moet er ook rekening mee houden dat de koe echt pas geslacht wordt als hij helemaal verkocht wordt. Daarna moet het vlees nog rijpen. Het duurt dus wel een week of 2-3 voor je het in huis hebt. Het wordt dan weer wel thuis bezorgd.

Het enige probleem dat ik altijd heb met dit soort paketten: het stoofvlees zit in te kleine verpakkingen. Als ik een pan vijf uur langzaam laat stoven kook ik het liefst veel in één keer. Als er een speciaal stoofpakket komt sta ik vooraan!

Koop een koe heeft verschillende types pakketten, op het moment zelfs tijdelijk wagyu rund. Als 7,5 kilo rundvlees in een keer je een beetje te veel lijkt kan je ook een proefpakket bestellen. Of beter nog: een proefpakket winnen.
Logo Koopeenkoe.nl

Vul de rafflecopter in en doe mee!
a Rafflecopter giveaway

Ik heb van koopeenkoe een proefpakket ontvangen, lees voor meer informatie mijn disclaimer

Waar koop jij je vlees?

70 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.