Kool

Reacties 5

Heel even, heel even dacht ik dat ik het zou halen. De hele winter braaf seizoensgroente eten. Alle mogelijke verwerkingsmethoden van rode-, witte-, chinese-, savooie-, spits-, bloem- en boerenkool zijn de revue gepasseerd. De zuurkool komt mijn oren uit en de andijvie en witlof begint te vervelen. Om van de rode biet en winterpeen nog maar te zwijgen.

Ok, 100% is het niet geweest. Eens in de zoveel weken kocht ik toch een setje paprika’s en een komkommer want hoezeer de dreumel ook van knolselderij houdt, komkommer wint altijd. Maar voor 90% zijn we maandenlang braaf aan de koolraap en consorten gegaan.

Ik zag het bijna niet meer zitten, tot het eindelijk een beetje mooi weer werd. Op eens zag ik het einde van de kou en daarmee het einde van ons winterdieet. Met een goed humeur perste ik er een frisse knolselderijrisotto uit denkend aan al het heerlijke lentegroen dat er aan zat te komen.

Toen hoorde ik het, de winter komt terug. Morgen is het weer ouderwets koud en vreselijk en ik ben er klaar mee. De marrokaanse snijboontjes waren heerlijk! Ik heb besloten dat het lente is, ik ben klaar met met de knollen.

Ik ben helemaal voor eten uit het seizoen maar dat wintergroente seizoen duurt zo ongelooflijk lang, te lang voor een verwend stadskindje met een supermarkt op spuugafstand. Ik ben zwak en heb trek in courgette.

Ben jij braaf geweest deze winter?

5 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.