6 taktieken om te slagen op de koningsdag markt

Reacties 8

Het zal jullie niets verbazen dat ik dol ben op rommelmarkten, koningsdag in het bijzonder! Dat is al over een paar dagen dus tijd voor voorbereiding. Hoe zorg je nou dat je niet thuiskomt met tassen vol zooi maar met precies die dingen die rommelmarkten zo leuk maken. Mijn 6 tips voor een geslaagde koningsdag markt!

1 Location location location

Het ligt er natuurlijk een beetje aan waar je naar op zoek bent maar mijn ervaring is dat je de beste dingen vindt in de “dure” wijken. Daar vind je kwaliteits speelgoed, merkkleding, goede boeken en ga zo maar door. Mijn moeder woont in Den Haag en daar gaan we altijd naar de wijk Belgisch park, onbetaalbaar om te wonen; perfect rommelmarktterrein.

2 Ga vroeg

Ja aan het einde van de dag is alles goedkoper maar dan zijn ook de mooiste spullen al weg. Ga zo vroeg mogelijk, waarschijnlijk heeft nog niet iedereen zijn kleedje liggen als je om 8.30 rondkijkt maar je ziet live alles verschijnen. Zo vond ik vorig jaar een enorme set van Thomas de trein voor 30 euro. Ik heb niet alles tegelijk gegeven aan de peuter dus ik heb nu nog regelmatig een kado voor hem!

3 Bedenk van te voren wat je wilt vinden

Op deze manier kan je gerichter zoeken, natuurlijk kan je ook naar andere dingen kijken maar zo scan je een standje veel sneller en laat je je minder snel verleiden zooi mee te nemen die je eigenlijk niet wil.

Dit jaar ga ik op zoek naar:

Lego
Thomas de Trein dingen
Fifties hoedjes/handschoenen
Blau saks servies onderdelen
Leuke kinderkleertjes

 4 Look the part

Dit klinkt een beetje raar maar geloof me: als je een leuke oranje jurk aan hebt met vlaggen op je wangen dan gaat afdingen en een leuke prijs krijgen een stuk makkelijker. Oh en ga nou niet afdingen bij dat kleine kindje dat 50 cent vraagt voor haar knuffeltje.

5 Neem een leuke grote tas mee

Stel je vindt alle dingen die je zocht dan sleep je je een breuk en bijna niemand heeft tasjes. Spreekt voor zich maar ik vergeet het elk jaar weer hahaha.

6 Ga na je rondje rommelmarkt zelf verkopen!

Als je halverwegen de middag uitgeshopt bent kijk dan eens op het pleintje in de buurt. Waarschijnlijk is daar nu weer plek doordat er alweer mensen vertokken zijn. Leg je kleedje neer en verkoop zelf ook iets. Omdat jij verse waar hebt zal je top verkopen. Op deze manier hebben mijn moeder en ik vorig jaar quitte gespeeld

 

Waar ga jij naar zoeken dit jaar en wat zijn jouw tips?

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.