Kompressionsstrümpfen

Reacties 8

Soms kom je in situaties terecht waar je hoopt nooit in te komen. Dan word je gedwongen stappen te zetten die je nooit dacht te hoeven nemen. Word je door omstandigheden gedwongen om keuzes te maken die je zelfbeeld voor altijd zullen veranderen. Zo kocht ik steunkousen.

Mijn eerste zwangerschap was erg zwaar, ik was 9 maanden “misselijk” (constant hondsberoerd is een betere omschrijving) en ik verloor mijn broer. Aan de andere kant had ik veel geluk, geen spataders, geen jeuk en geen gezwollen enkels.

Afgelopen weekend was ik met de schoonfamilie in Berlijn, zes uur in de trein met een dreumel is al een redelijke uitdaging maar kennelijk kan mijn zwangere lijf de combinatie van zes uur stilzitten gevolgd door een dag Berlijn banjeren niet echt aan. Mijn enkels ontploften na anderhalve dag en deden goed pijn.

Er zat niets anders op dan naar de apotheek te strompelen en mijzelf te voorzien van een paar steunkousen. De goden waren mij goed gezind en ze hadden in mijn maat een set zwarte liggen. Ik had op dat moment zelfs de vleeskleurige geaccepteerd, ik moest nog twee dagen, maar zo ver kwam het gelukkig niet.

Het hielp enorm en ik heb de volgende dagen prima door kunnen stappen. Gelukkig zijn de enkels weer terug naar hun normale verhoudingen, jammer genoeg blijft het een feit dat ik nu steunkousen heb, dat is nu wie ik ben: een vrouw met steunkousen.

8 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.