Kompressionsstrümpfen

Reacties 8

Soms kom je in situaties terecht waar je hoopt nooit in te komen. Dan word je gedwongen stappen te zetten die je nooit dacht te hoeven nemen. Word je door omstandigheden gedwongen om keuzes te maken die je zelfbeeld voor altijd zullen veranderen. Zo kocht ik steunkousen.

Mijn eerste zwangerschap was erg zwaar, ik was 9 maanden “misselijk” (constant hondsberoerd is een betere omschrijving) en ik verloor mijn broer. Aan de andere kant had ik veel geluk, geen spataders, geen jeuk en geen gezwollen enkels.

Afgelopen weekend was ik met de schoonfamilie in Berlijn, zes uur in de trein met een dreumel is al een redelijke uitdaging maar kennelijk kan mijn zwangere lijf de combinatie van zes uur stilzitten gevolgd door een dag Berlijn banjeren niet echt aan. Mijn enkels ontploften na anderhalve dag en deden goed pijn.

Er zat niets anders op dan naar de apotheek te strompelen en mijzelf te voorzien van een paar steunkousen. De goden waren mij goed gezind en ze hadden in mijn maat een set zwarte liggen. Ik had op dat moment zelfs de vleeskleurige geaccepteerd, ik moest nog twee dagen, maar zo ver kwam het gelukkig niet.

Het hielp enorm en ik heb de volgende dagen prima door kunnen stappen. Gelukkig zijn de enkels weer terug naar hun normale verhoudingen, jammer genoeg blijft het een feit dat ik nu steunkousen heb, dat is nu wie ik ben: een vrouw met steunkousen.

8 reacties

 1. catharinavdrassel

  steunkousen is beter dan steun trekken.

 2. Annelies

  Steunkousen is beter dan strompelen! En nog maar een paar maandjes en je bent ze weer kwijt en eem mooie baby rijker!

 3. Lana

  Gelukkig gaat het nu weer zonder maar ze zijn er voor noodgevallen

 4. edmee

  aan de oude gracht ligt een winkel die ze in allerlei kleuren verkoopt, vast een ook één die bij jouw garderobe past! En als je ze met een dikke buik straks niet meer zelf kan aantrekken komt ik wel bij je langs ’s ochtends, uurtje factuurtje 😉 🙂

 5. Elisabeth

  Dat was gewoon een veel te zwaar weekend, zes uuur in de trein, zwanger, nog een kleintje te verzorgen en dan ook nog fris en fruitig van Berlijn genieten zeker?

  Zorg goed voor jezelf, gewoon even “nee”zeggen tegen dit soort uitjes, dan waren die steunkousen niet nodig geweest.

  Als je gaat zitten, leg dan je benen zoveel mogelijk even op een voetenbankje, dat help ook goed.

  Veel sterkte, en zorg goed voor jezelf!!!

 6. Elisabeth

  Off topic, mag dat? Komt door dat praten over je broer met dat koken.
  Ik heb een kookboek van mijn ouders geërfd uit 1948.
  Daar staan allemaal leuke recepten in zonder gebruik te maken van pakjes en zakjes vol chemicaliën, maar gewoon keukenkruiden.

  Van dit boek bestaat een gratis digitale versie!

  Ik wil wel even vermelden dat wanneer er bijvoorbeeld citroenzuur of citroenspiritus gebruikt wordt, dat je alles voor INWENDIG gebruik moet kopen, dus niet de citroenspiritus voor het verdrijven van muggen.
  De link stuur ik in de volgende post.

 7. Elisabeth

  http://www.dbnl.org/tekst/groo068rece01_01/index.php

  ==========================================
  http://www.dbnl.org/tekst/groo068rece01_01/groo068rece01_01_0042.php

  Warme en koude dranken, Limonades.

  Recepten huishoudschool Laan van Meerdervoort ‘s-Gravenhage

  auteur: Wilhelmina Hendrika de Groot en Fréderique Mathilde Stoll

  bron: Fréderique Mathilde Stoll en Wilhelmina Hendrika de Groot, Recepten huishoudschool Laan van Meerdervoort ‘s-Gravenhage. Van Cleef, Den Haag 1948 (zeventiende druk)
  p. 356]

 8. Elsa

  Gaaf, ik heb vorig jaar tijdens mijn zwangerschap maanden een steunkous gedragen, terwijl het toch echt lyme was wat de beenvullende rode vlek veroorzaakte. Thanks dermatoloog!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.