Kleuterplog #5 Naar de brandweer (met peuterplog bonus)

Reactie 1

Ik heb sinds kort een spiegelreflex camera, niet alleen zijn in een klap alle foto’s die ik maak een stuk mooier maar ook de kleuterplogs gaan in kwaliteit omhoog. Hij mag nu namelijk met mama’s oude camera schieten. Ook de peuter heeft hier baat bij want zijn grote broer is van mening dat hij wel met zijn oude camera mag. Het 100 jarig bestaan van de vrijwillige brandweer in de Bilt, met bijbehorende stoet old timer brandweerwagens leek ons een mooi evenement om gezamenlijk plaatjes te schieten. 

kleuterplog, peuterplog, brandweer, de bilt-7

Het is echt mooi om te zien dat de kleuter steeds meer gevoel voor beeld krijgt. Misschien denk je dat hij 300 foto’s maakt en ik er 10 uitzoek maar eigenlijk is hij best conservatief in wat hij vast legt. Meestal zijn er 5 foto’s van hetzelfde, hij weet heel goed wat hij op de foto wil hebben en doet zijn best om dat mooi te doen.

kleuterplog, peuterplog, brandweer, de bilt-6

Dit is denk ik de mooiste foto uit de serie. Hij heeft hier heel lang naar staan kijken, hij vroeg ook waar het allemaal voor was en wat er op stond.

kleuterplog, peuterplog, brandweer, de bilt-5

Ook is hij meer met portretten bezig, ik blijf het leuk vinden om Meneer LeesVoer en mijzelf door de ogen van onze grote man te zien.

kleuter peuter brandweer

En natuurlijk moet ook je kleine broer worden vastgelegd

kleuterplog, peuterplog, brandweer, de bilt-8

Ik kan echt enorm aanbevelen om de plaatselijke krantjes in de gaten te houden want dit soort evenementen zijn echt net zo leuk als een dag Efteling bijvoorbeeld, en een stuk goedkoper!

collage brandweer de bilt

Peuterbonus!

Zoals ik al zei heeft ook de peuter het fotografeervirus te pakken. Helaas maakt hij wèl 300 foto’s en dan is over het algemeen de helft een wazige close up van een vingertje. Maar ook zijn oogpunt is weer heel leuk om te zien.

peuterplogbonus

Stiekeme Lana bonus

IMG_7274

Ja ik kon het niet laten, jullie zien al genoeg van mijn foto’s maar ik heb een nieuwe camera en mijn mooie kleine mannen op die gave oude wagens, te mooi om niet te laten zien.

Wel een tip, als je met je mini’s naar een brandweerparade gaat is gehoorbescherming geen overbodige luxe. Mijn oudste vond het prachtig maar wel HEUL hard allemaal.

De jongste had er geen last van en heeft vooral vreselijk enthousiast gezwaaid naar iedereen.

IMG_7285

IMG_7331Na de parade werden alle wagens op een rij gezet en mochten alle kindertjes er op, er in en er overheen klimmen.

Zelden heb ik zoveel blije jongens en meisjes gezien, de brandweer blijft toch wel tot de verbeelding spreken.

En weet je, ik vond het ook echt heel erg leuk, er waren meer dan 40 verschillende wagens, van een vintage fiat 500 van de vrijwillige brandweer tot enorme moderne wagens. Ja brandweerrood is een prachtige kleur.

IMG_7339

Wat is jouw favoriete foto?

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.