Kleuter met een camera #2

Reacties 4

Toen mijn kleuter een fotocamera kreeg van de sint was ik nog niet helemaal zeker van zijn hobby. Een kleuter vindt alles wat nieuw is gaaf. We zijn een maand verder en hij vraagt nog steeds dagelijks om zijn camera. Ik ga kijken of ik elke maand een overzichtje kan maken van zijn vooruitgang.

Hij ontdekte afgelopen maand bijvoorbeeld dat selfies maken niet voor niets zo populair is. Hij heeft alleen nog niet de meest flatteuze hoek ontdekt.

Selfies kleuter fotograaf

Natuurlijk is portretten maken van jezelf erg leuk maar gelukkig kijkt hij ook verder dan zijn eigen neus lang is. Natuurlijk zijn je ouders een logische keuze als onderwerp

Papa en mama kleuter fotograaf

En je jongere broertje moet uiteraard ook aan geloven, of hij het nou leuk vindt of niet.

broertje eet pannekoek kleuter fotograafHelaas kan ik niet al zijn mooie foto’s laten zien omdat ik andermans kinderen niet op het internet ga zetten maar ik kan vertellen dat hij een hele gave portrettenserie heeft gemaakt van zijn klasgenootjes.  Gelukkig fotografeert de kleuter ook graag benen en voeten dus heb ik in deze collage links bovenin toch een foto die hij op school gemaakt heeft.

voeten en benene kleuter fotograaf

Helaas is de nog wat onvaste hand van een kleuter niet ideaal in schaduwrijke omgevingen dus wordt er nog veel geflitst Toch vind ik zijn oog voor kleur erg leuk. Zo vond ik acht foto’s van de hulstbesjes, allemaal geflitst, onscherp en met een vingerveeg op de lens maar hij probeerde echt een bepaald beeld vast te leggen.

hulst kleuter fotograafNatuurlijk is ook foodfotografie een belangrijk gebied om je in te verdiepen. Ik vond dan ook wat mooie genrefoto’s op zijn kaart. Het gouden bestek vond ik voor 20 euro op koningsdag al heb ik de kleuter verteld dat ik de koffer van een piraat gekocht heb, ik snap dus dat hij een deel daarvan even vast wilde leggen.

food kleuter fotograaf

De mooiste foto die ik op het geheugenkaartje vond is deze, een extreme close-up van mijn haar. Ik heb geen enkel idee wanneer hij hem gemaakt heeft maar hij is zo bijzonder!
close up van mijn haar kleuter fotograaf

Hij heeft sinds 5 december al bijna 900 foto’s gemaakt en ik moet zeggen dat ik vooruitgang zie. ze worden scherper, hij krijgt nieuwe ideeën en is steeds minder in het wilde weg aan het klikken. Ik ben benieuwd wat ik volgende maand op zijn kaartje aantref.

Wat is jouw favoriete foto?

 

4 reacties

  1. Wat ontzettend leuk! Ik vind de (scherpe) foto’s van jou en je man het leukst geworden. Mijn dochter is ook gek op fotograferen en pakt het liefst in een onbewaakt ogenblik mijn spiegelreflex… Ik merk wel dat haar foto’s vaak bewogen zijn, wat ik bij jouw kleuter ook terug zag.
    De DIY Diva onlangs geplaatst…De sporen van kerst uitwissen…

  2. Wat leuk!! De foto’s van uit een kinderperspectief zijn erg leuk om te zien!
    De foto met het stepje vind ik leuk, maar inderdaad ook de foto van je haar is mooi!
    Nathalie onlangs geplaatst…Mobiel parkeren

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.