Wat de kleuter mee naar school krijgt

Reacties 12

Ik mag op sommige punten dan een jammerlijk falende basisschoolouder zijn, er is één ding dat ik wèl goed doe, nou ja wij want meneer LeesVoer maakt ze ook regelmatig: de lunchdoosjes! Ik fotografeerde een week lang wat de kleuter mee naar school krijgt. Maak je geen zorgen het zijn geen perfect uitgesneden wortelkonijnen en er zitten ook gewoon boterhammen en mini krentenbollen in.

Maandag

01 maandag kleinDe kleuter blijft liever over dan dat hij thuis komt lunchen dus er is een groente/fruitdoosje en een lunchdoos. Bij het ochtend eetmoment mogen ze alleen fruit en groente mee en dat vindt mijn kleuter gelukkig geen enkel probleem. Meestal doe ik twee vakjes fruit en twee vakjes groente maar het ligt heel erg aan hoeveel ik in huis heb.

Voor zijn lunch naast wat komkommer en mandarijn een gekookt eitje (waar ik altijd de dooier van terug krijg) een boterham met kruidenroomkaas en een mini krentenbol. Die zal je vaker zien langskomen deze week want we hadden er een grote zak van.

dinsdag

02 dinsdag klein

Dinsdag eigenlijk hetzelfde verhaal maar dan met worst op brood. Ik kreeg deze terug met nog wat paprika er in, dat heeft hij bij zijn na schoolse kopje thee opgeknaagd.

woensdag

03 woensdag klein

Zoals je misschien wel ziet deed ik deze dag boodschappen, er was niet veel leuks meer in huis voor het doosje. Gelukkig een halve dag dus kwam ik er net mee weg.

donderdag

04 donderdag klein

Hoppa boodschappen gedaan. In de lunchdoos vandaag ook een gehaktballetje en een bakje turkse yoghurt met zelfgemaakte jam. Daar gaat natuurlijk een dekseltje op en als je naast de mini krentenbol kijkt zie je een klein lepeltje. Er zitten ook wat gekookte snijboontjes bij omdat de kleuter daar dol op is. Als extra lekkers een bakje met blanke amandelen en rozijntjes.

vrijdag

05 vrijdag klein

Op vrijdag was er weer een simpel groente en fruitdoosje.

Verder krijgt de kleutere altijd een klean kanteen met water mee. Als ik het zo op een rij zie denk ik dat ik even geen krentenbolletjes meer koop hahaha. De doosjes zijn trouwens van Lunchbots en ik heb ze een paar jaar geleden gekregen van Greenjump.

Wat geven jullie de kinderen mee?

12 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.