Wat de kleuter mee naar school krijgt

Reacties 12

Ik mag op sommige punten dan een jammerlijk falende basisschoolouder zijn, er is één ding dat ik wèl goed doe, nou ja wij want meneer LeesVoer maakt ze ook regelmatig: de lunchdoosjes! Ik fotografeerde een week lang wat de kleuter mee naar school krijgt. Maak je geen zorgen het zijn geen perfect uitgesneden wortelkonijnen en er zitten ook gewoon boterhammen en mini krentenbollen in.

Maandag

01 maandag kleinDe kleuter blijft liever over dan dat hij thuis komt lunchen dus er is een groente/fruitdoosje en een lunchdoos. Bij het ochtend eetmoment mogen ze alleen fruit en groente mee en dat vindt mijn kleuter gelukkig geen enkel probleem. Meestal doe ik twee vakjes fruit en twee vakjes groente maar het ligt heel erg aan hoeveel ik in huis heb.

Voor zijn lunch naast wat komkommer en mandarijn een gekookt eitje (waar ik altijd de dooier van terug krijg) een boterham met kruidenroomkaas en een mini krentenbol. Die zal je vaker zien langskomen deze week want we hadden er een grote zak van.

dinsdag

02 dinsdag klein

Dinsdag eigenlijk hetzelfde verhaal maar dan met worst op brood. Ik kreeg deze terug met nog wat paprika er in, dat heeft hij bij zijn na schoolse kopje thee opgeknaagd.

woensdag

03 woensdag klein

Zoals je misschien wel ziet deed ik deze dag boodschappen, er was niet veel leuks meer in huis voor het doosje. Gelukkig een halve dag dus kwam ik er net mee weg.

donderdag

04 donderdag klein

Hoppa boodschappen gedaan. In de lunchdoos vandaag ook een gehaktballetje en een bakje turkse yoghurt met zelfgemaakte jam. Daar gaat natuurlijk een dekseltje op en als je naast de mini krentenbol kijkt zie je een klein lepeltje. Er zitten ook wat gekookte snijboontjes bij omdat de kleuter daar dol op is. Als extra lekkers een bakje met blanke amandelen en rozijntjes.

vrijdag

05 vrijdag klein

Op vrijdag was er weer een simpel groente en fruitdoosje.

Verder krijgt de kleutere altijd een klean kanteen met water mee. Als ik het zo op een rij zie denk ik dat ik even geen krentenbolletjes meer koop hahaha. De doosjes zijn trouwens van Lunchbots en ik heb ze een paar jaar geleden gekregen van Greenjump.

Wat geven jullie de kinderen mee?

12 reacties

 1. Clara

  Ziet er lekker uit.
  Mijn jongens krijgen s ochtends fruit mee. En smiddags 2 boterhammen met wat groente. Een stuk komkommer, paprika, wortel of tomaat. Vorige week had ik ze een gekookt ei mee gegeven en dat vonden ze erg lekker erbij. Ik ga dat maar eens vaker doen.

 2. Mijn kinderen (nu 25-35) gingen naar de Vrije School. Daar nemen de kleuters geen luch mee, want de kleuterschool was elke dag om 1 uur uit. Elk kind nam een stuk fruit mee voor de gezamenlijke fruitmand. Tijdens het vrij spel maakte juf (met hulp van een paar oudste kleuters soms) fruit schoon en maakte er een grote schaal fruit van die (een paar keer) rondging in de kring. Verder was er een broodmaaltijd van door juf gesmeerde boterhammen. Fruit in de kring, brood met thee samen aan tafel.
  Vanaf de eerste klas namen de kinderen wel eten mee (altijd een tussendoortje voor voor de korte pauze en op lange dagen een luchtrommeltje). Mijn kinderen waren keer op keer hoogst verbaasd als kinderen zich afvroegen wat er in het trommeltje zat of kwaad waren om ongewenste zaken). Vanaf het moment dat ze een mes konden vasthouden hebben mijn kinderen hun eigen brood gesmeerd, aan tafel en voor schoolbrood.
  Gonneke van Veldhuizen onlangs geplaatst…Lekker leesvoer op zondag

 3. Peuter en kleuter nemen enkel een stuk fruit mee naar school. Dat gaat in de gezamenlijke fruitmand en daar eten alle kinderen van om 10 uur. 4x per week eten ze ’s middags soep en brood (waarvan 3x meegebracht door ouders en 1x gemaakt door de kinderen) en 1x per week rijstpap.
  De oudste neemt wel brood mee naar school, maar hij eet alleen droog brood dus daar heb ik niet veel werk aan! Hij kookt 1x per week soep in de klas.
  Geertruurzaam onlangs geplaatst…Enveloppen knutselen voor Valentijn

 4. Martine

  Als ik het waag mijn kleuter zo’n volle fruit/groente bak mee te geven heb ik oorlog, want “dan kan hij geen sticker verdienen”. Als je je fruit en ’s middags je brood snel op hebt krijg je namelijk een sticker. Bedankt school….. Omdat ik thuis NOOOOOOIT met stickers of uberhaupt beloningen werk heeft dit een magische aantrekkingskracht op meneer. Dus liever geen worteltjes in de doos (veel kauwwerk) maar ook geen peer (te sappig, dan worden zijn kleren vies, zijn mening niet de mijne) en zo is de keuze niet reuze. Maar paprika, tomaatjes, komkommer en appels, druiven en mandarijnen vullen vaak zijn bakje.
  Superleuke bakjes btw!

 5. Saskia

  Wat een verademing, zo’n gezonde lunchbox. Bij ons in Duitsland krijgen de kids tussen de middag een warme maaltijd. (Gekookt door de keukenfee, dus niks kant-en-klaars gelukkig) Voor in de pauze s’ochtends krijgen ze fruit, brood en water mee. En dat gelukkig zonder mopperen.

 6. Mijn leerlingen nemen alleen een waterfles mee naar school. Ochtend- en middagsnack wordt door school verzorgd, lunch ook.
  ’s Ochtends krijgen ze fruit, ’s middags een stuk Chinese pannenkoek, bananenbrood, muesli met yoghurt etc….
  Voor lunch hebben ze de keus; een westerse of een Chinese

 7. Echt niet normaal joh! Wat lekker allemaal. Ik kreeg 10 jaar geleden een pakje sultana’s mee, net zoals iedereen uit mn klas

 8. Barbera

  Als overblijfjuf kan ik alleen maar zeggen: toppie. Ik zou willen dat al mijn kleuters dat bij het overblijven mee hadden!!

 9. marloes

  Mijn wurm gaat bijna naar school, dus ik ben nu aan het kijken naar lunchbakjes en hoe gaan we dat doen enzo. Nu zag ik ergens dat de rvs bakjes niet lekdicht zijn, zoals sommige plastic bakjes. Wat is jou ervaring daarmee bij deze bakken? (peer heel lekker, maar liever niet het sap in de tas!)

 10. Hoi Lana, Ik geef vergelijkbare dingen mee. Vind dat het er naast lekker ook mooi uit moet zien. Perfect uitgesneden wortelkonijnen zul je bij mij ook niet zien, maar een gekartelde kiwi dan weer wel ;). Vind ik zelf gewoon leuk en mijn meisjes gelukkig ook (nog wel). groetjes Maike

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.