Waarom mijn kleuter een echte fotocamera heeft

Reacties 20

De oogjes rolde bijna uit de kassen, hij kon het niet geloven: het laatste pakje van de Sint bevatte een echte fotocamera! Na wat strenge instructie: altijd eerst het lusje om je pols en als je klaar bent moet hij in het tasje, ging hij los, alles en iedereen moest op de foto, en dan ook echt alles. maar waarom kreeg mijn verse 4 jarige kleuter een echte fotocamera, dat is toch duur en kan toch stuk?

kleuter een echte fotocamera leesvoer blogger pepernoten tv slof

Ik ben van mening dat je kinderen zoveel mogelijk moet faciliteren in hun interesse’s. Misschien wordt hij een topfotograaf, misschien is hij het over een paar maanden helemaal  zat, bezig zijn met kunst is nooit verkeerd. Ik hoop regelmatig een kleuterplog te kunnen delen. Nu na twee dagen is er al genoeg moois op zijn sd kaart te vinden. Hij was bijvoorbeeld druk aan het klikken tijdens een ritje in de bakfiets:kleuter een echte camera collage bakfiets leesvoer blogger

Eigenlijk is het heel simpel, hij vind foto’s maken prachtig en leert het meeste van een apparaat waar hij ook gewoon echt mooie foto’s mee kan maken. Ook ziet het er niet uit als speelgoed dus ziet hij het ook niet zo; hij gaat er met super veel respect mee om, Wat wel belangrijk is om te zeggen is dat dit geen duur kado was. Deze camera lag werkeloos bij zijn oma, ik heb hem anderhalf jaar geleden via marktplaats gekocht als vervanging voor haar gestolen camera. Helaas klikte het niet tussen oma en de camera, dus hij eindigde werkeloos in de kast. kleuter een echte fotocamera leesvoer blogger kat broertje papa en mama

De peuter staat al een jaar elke dag vooraan als ik foto’s moet maken voor LeesVoer, hij wil ook foto’s maken, wil zelf op de foto en wil ook zien welke foto’s er net gemaakt zijn. Hij heeft ook een heel leuk idee van dingen die op de foto moeten en ik vind het prachtig om te zien hoe hij de wereld ziet. kleuter een echte fotocamera leesvoer blogger pindakaas play dough keuken

Zou jij je kleuter een echte fotocamera geven?

20 reacties

 1. Ja hoor, leuk idee! Even kijken of ik ergens een werkloze, werkende digitale camera kan vinden. Leuk voor zijn verjaardag in februari. Hem kennende zal de camera veel selfies bevatten, dat vind hij ook het leukste van de Ipad 😉
  Eline onlangs geplaatst…Top 5 – Meest irritante kinderprogramma’s

 2. karin

  Waarom niet! Zo duur zijn camera’s nou ook weer niet hoor, een kinderfietsje is duurder. En als het mannetje er zo blij van wordt en lekker mee bezig is, dan is dat hartstikke leuk!

 3. Clara

  Toen ik en mijn man gingen trouwen heb ik onze twee jongens ook foto’s laten maken. Alleen dan wel met wegwerp camera’s. Maar daar zijn ook een stel leuke foto’s uit gekomen.
  Misschien is het ook wel leuk om ze een keer een simpel fototoestel te geven. Dan blijven ze misschien wel van mijn telefoon af .

 4. Mir

  Hartstikke leuk toch! Mijn dochter was ook nog klein toen zij een oude camera van ons kreeg die daarvoor werkloos in een la lag. Zij vond en vind fotograferen erg leuk, en je wilt niet weten hoeveel foto’s zij inmiddels als achttienjarige op haar mobiel heeft staan, haha.

 5. Jolien

  Wat ’n tof idee eigenlijk! Ik heb er ook nog één in de la liggen, misschien eens ’n hoesje voor maken en voor de vakantie geven, wie weet is hij wel beter in ’t foto’s maken dan ik.

  Hoe doe je dat overigens met de dreumes? Ik kan me voorstellen dat die dan óók wil of vind die ’t wel prima om model te zijn?

 6. Lana

  Hij heeft totaal geen interesse gelukkig hahaha

 7. Ik had het allang gedaan als ze idd aan gaf dat leuk te vinden… maar nu is ze nog gewoon blij met nepfoto’s op mijn oude telefoon… ik kreeg een echt toestel toen ik 8 was toen nog met rolletje en dat soort ongein.
  Claartje onlangs geplaatst…Juli 2015 – Naamslingers

 8. Eva

  Hartstikke leuk! Mijn kids hebben beiden al vanaf drie jaar een camera. De oudste van acht maakt er tegenwoordig meer vlogs (die hij nog niet op internet mag zetten) mee. De jongste van bijna vier werkt aan haar album: Poep en blaadjes. Er worden erg veel foto’s gemaakt van drollen op straat
  Enig minpuntje is de genante filmpjes die ik wel eens van mezelf tegen kom als zoonlief weer eens stiekem aan het filmen / fotograferen is geweest hihi

 9. Ja mijn dochter heeft al een tijdje haar eigen, echte camera. Ze mocht de oude van opa hebben. Ik zie ook echt vooruitgang en de foto’s zijn zo verrassend.
  Tineke onlangs geplaatst…She works hard for the money

 10. Barbera

  Ja hoor, prima idee, zo’n camera, die hebben wij onze kinderen ook ooit gegeven. En zie, mijn inmiddels grote dochter heeft fotograferen als grote hobby en doet het niet onverdienstelijk!!

 11. janneke

  Ja hoor. mijn oude ligt al een tijdje voor dochterlief klaar…… ik wacht nog het geschikte moment af, nl dat ze erom vraagt. ze neemt al vaak foto’s met de tablet of mijn telefoon.
  hm… eerst eens een hoesje zoeken ja. dan ligt ie echt klaar!

 12. Marjolein

  Wat leuk om hem op zo’n manier naar de wereld te laten en leren kijken! 😀
  En dat hij dat al duidelijk zo als interesse heeft ook!
  Ben heel benieuwd naar zijn plogs :D.

 13. Ik vind het een topidee! Ik ben ook vroeg begonnen met foto’s maken, misschien geen top fotograaf nu haha maar blijft nog ontzettend leuk om te doen. Vooral omgeving foto’s daar kan ik van genieten.
  Sabine onlangs geplaatst…Nieuwe Etos Make-up

 14. Ilse

  Snel maar eens de oude camera uit het stof trekken en een nieuwe sd kaart erin doen. Denk dat ik zoon daar heeeeeeeeeel blij mee maak. Thanx voor het idee! Ooit zelf ook wel mee gespeeld met dit idee, maar toch niet ten uitvoer gebracht.

 15. Marjon

  Wij zijn begonnen met hun allebei een oude mobiel te geven toen we op vakantie naar Tsjechië gingen. Dit leverde idd geniale foto’s op.

  Mijn dochter gebruikt die nog steeds maar nu om allemaal filmpjes te maken, meestal schreeuwerige springerige gevallen.

  Ik heb nog een oude camera liggen, mooi klein en handzaam. Toch maar weer eens tevoorschijn halen en introduceren

 16. Ik vind dit dus echt geweldig! Ik kijk uit naar alle volgende kleuterplogs! Hij heeft wel echt een oog voor beeld! Leuk!
  Veerlez onlangs geplaatst…December doelen

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.