Kitchenaid Mini

Reacties 6

Mijn bruiloft was prachtig, met recht een van de mooiste dagen van mijn leven. Niet alleen omdat ik meneer Leesvoer eindelijk mijn echtgenoot mocht noemen, maar even heel eerlijk he, bijna nog leuker was de kitchenaid die ik mee naar huis mocht nemen. Al jaren droomde ik over die keukenrobot en met dank aan veel vrienden en familie kreeg ik het glanzende bakbeest. Bertha, zo heet ze, doet al zes jaar trouw dienst en heeft een ereplaats in de keuken. Gelukkig heb ik er plek voor. Een veelgehoorde opmerking van bezoek is dan ook: “oooh wat gaaf je hebt een Kitchenaid, ja mijn keuken is daar te klein voor. Gisteren presenteerde de fabrikant de oplossing: een miniversie.

Toen ik de mini zag was mijn eerste gedacht: waarom nu pas?! Misschien moesten ze eerst een manier vinden om evenveel power in een kleiner apparaat te stoppen. Wat trouwens ook opviel is dat hij veel en veel stiller is dan het origineel. Al ving ik op dat er gekeken wordt om ook de originele lijn met dit nieuwe type motor uit te rusten. Verder passen alle attachments die op de normale maat passen ook op de mini. Behalve natuurlijk de verschillende kommen. Hij is 20% kleiner en 25 % lichter en aangezien het origineel meer dan 11 kilo weegt is dat een behoorlijke winst.

We kregen tijdens de presentatie een kook demo van de zeer charmante Heel Holland bakt winnaar Rutger. Een man naar mijn hart want hij wist in die kleine 20 minuten het kookeilandje om te toveren tot een slagveld. Dan weet ik weer dat ik niet alleen sta in mijn talent om binnen een paar minuten de keuken te laten ontploffen.rutger-bakt-kitchenaid-mini

kitchenaid-mini-15-of-17Nadat we volgestopt waren met de mini taartjes van Rutger mochten we zelf even klooien met de mini’s. Ik vond het vooral heel leuk om met alle Kitchenaid attachments te spelen, ik heb zelf alleen de vlees/groente molen. De appelschiller/spiralizer lonkt wel enorm aangezien de plastic unit die ik daarvoor gebruik een beetje begint te verbuigen. Er achter op de blauwe kitchenaid zie je de foodprocessor. Die is ook bijzonder interessant. Hij kan namelijk blokjes maken! Ik had daar tijdens de presentatie een leuk gesprek over met Wouter Klootwijk: we waren het eens dat groente snijden een heerlijk meditatieve handeling is, maar hij begreep dat ik de blokjeshakfunctie interessant vond toen ik vertelde dat ik 4 keer per jaar 10 liter pastasaus maak voor de vriezer.

kitchenaid-persbericht

Feit blijft dat een Kitchenaid een enorme aanschaf is. Deze kleinere versie heeft een adviesprijs van 599,- een klein rondje googelen laat zien dat de originele maat door allerlei aanbiedingen bijna overal voor minder geld te krijgen is. Ik hoop dat ook de mini snel in de aanbiedingen te vinden is.

Zou ik zes jaar geleden voor de Kitchenaid mini hebben gekozen? Ik denk het niet, maar ik doe alles in het groot. Als ik brood bak, dan meteen meerdere. Ook al had ik toen nog geen kinderen, de wens was er wel en zo’n keukenrobot koop je toch voor het leven. Toch vind ik de mini echt een mooie aanvulling op het assortiment, voor mensen met een kleine keuken of mensen die niet zo groots koken als ik is het een top oplossing. Ik ga Bertha natuurlijk niet weg doen, maar zo’n stillere motor, dat was mooi geweest. Al is de kat nu eindelijk aan de herrie gewend.

Welke apparaten staan er in jouw keuken?

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.