Gelukkig hebben ze nog geen bal door een raam geschopt

Reacties 7

Dat is wat ik me bedacht toen ik er achter kwam. Mijn kinderen, die deze maand 3 en 5 jaar oud worden, stonden nog niet op de aansprakelijkheidsverzekering. Hoe kon ik zo stom zijn?! Ze stonden trouwens ook niet op de inboedelverzekering, gelukkig wèl op de reisverzekering. Nou ja de oudste dan.

Je snapt dat ik me even de slechtste ouder op aarde voelde. De kleding, bedjes en het speelgoed van de kindertjes was niet gedekt, als de mannen iets van een ander hadden gesloopt was het niet gedekt, en die leuke vakantie in de Belgische Ardennen van de zomer, de jongste was niet gedekt.

Ik kwam er op een hele bizarre manier achter. Ik ga voor een gave opdracht naar India, ik wilde mijn reisverzekering aanpassen, ik regel mijn verzekeringen via de bank en kan ze ook op hun site aanpassen, maar omdat ik met mijn zakelijke pas inlog bij de bank kon ik niet bij de verzekeringen.

De dame stond me vriendelijk te woord en hielp me door mijn privé pas ook te activeren voor internetgebruik. Ik bedacht me opeens dat er nog wel iets geregeld kon worden: “Kunt u de spaarrekeningen van mijn kinderen zichtbaar maken als ik inlog, nu ziet alleen mijn man ze.”

Je vraagt je misschien af waarom dit detail belangrijk is maar door deze handeling wist de oplettende dame van de bank dat ik twee kinderen heb. Toen we daarna de reisverzekering gingen aanpassen viel het haar op dat alleen de oudste was bijgeschreven. Ach, kan gebeuren. zo gepiept.

Toen we even door de dekking heen liepen bleek dat mijn laptop niet volledig gedekt zou zijn. Ze adviseerde om voor een maand een “buiten de deur” verzekering af te sluiten. Dat was maar een paar euro en die kon ik na mijn trip weer opzeggen. Dan moest ze alleen even in onze verzamelpolis kijken… Het bleef iets te lang stil…

“Is er iets mis?” vroeg ik. “Eh ja, mevrouw ik geloof dat uw kinderen missen op uw inboedel en aansprakelijkheidsverzekering….”

Het was snel gefixt maar het had natuurlijk nooit fout mogen gaan. Als je een kind krijgt heb je zoveel om over na te denken: naast zorgverzekering, aangeven bij de gemeente, id kaarten, inentingen en scholen uitzoeken moet je dat nieuwe wezentje ook nog in leven houden, leren kennen en liefhebben. Het zou fijn zijn als iemand, verloskundige, kraamverzorging, desnoods het consultatieburo, een checklist zou geven aan jonge ouders.

Ik appte een goede vriendin met een baby van iets meer dan een half jaar. In plaats van het hoongelach dat ik verwachte kreeg ik terug: “Oh shit, goed punt! Morgen even de verzekeraar bellen!” Misschien ben ik niet alleen.

Ben jij vergeten de kinderen op tijd bij te schrijven?

 

7 reacties

 1. Marjon

  Ehh wist je dat verzekeraars ook verantwoordelijk zijn dat jou verzekeringen up-to-date zijn? Dat is hun zorgplicht namelijk.

 2. san

  Wij kwamen er achter toen er samen gingen wonen in dit huis dat mijn man toen 28 gewoon geen overlijdensverzekering had.

  Hij wilde het overzetten van zijn ouders rekening maar zijn eigen. Maar deze mensen hebben nooit wat afgesloten. Hij was immers kerngezond. Ow je kan wel nagaan dat wel beide even met de mond vol tanden stonden.

 3. Martine

  Nou san, niet iedereen heeft een overlijdensverzekering hoor!

 4. Euh… ik ging er eigenlijk vanuit dat dat zo automagisch gebeurde. Ze krijgen nota bene ieder jaar een verjaardagskaart van mijn verzekeraar. Dus nee, je bent niet de enige (en ik moet er ook eens flink doorheen)… Ik denk altijd maar: gelukkig heb ik meer verstand van andere zaken.

 5. Ik heb eigenlijk geen idee… maar het is niet zo heel lang geleden dat we onze verzekeringen hebben laten nalopen, dus ik denk wel dat de kinderen erbij inbegrepen zijn. Toch maar even in de papieren kijken.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Goodiebag: zo gemaakt en zo te winnen!

 6. Lies

  Geen idee…..:-(
  Kids zijn 6 en 2, waarvan de jongste gisteren zijn been heeft gebroken. Zorgverzekering heb ik wel aan gedacht destijds. Pfew…
  Mail to self voor vanavond: alle andere verzekeringen nakijken!

 7. Claudia

  Waar ik zelf moeite mee had was het afsluiten van een uitvaartverzekering voor mijn jongens. Het is iets waar je absoluut niet over wilt nadenken, maar heb het uiteindelijk toch maar gedaan.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.