Kinderarbeid

Reacties 3

N

atuurlijk ben ik tegen kinderarbeid. Kleintjes die tegen een hongerloontje kleding aan het naaien zijn in vieze kelders. Vreselijk. Toch ben ik op sommige momenten een groot voorstander. Ik werkte ooit in een speelgoedwinkel waar houten speelgoedstofzuigertjes verkocht werden. Waarom? Geef een kind een kruimeldief, kan hij echt mee zuigen en als er onverhoopt iets mee gaat kan je het makkelijk terugvinden.

De kleine van een vriendin is nog geen twee maar kan al bijna volledig zelfstandig koffiezetten. Iets wat mijn moeder ons ook zo snel mogelijk leerde. Waarom zou je als ouder niet wat hulp mogen krijgen van het nageslacht? Maar hoe begin je aan zoiets?

Mijn moeder riep al weken: “nu is de tijd om hem doekjes te geven om te helpen poetsen.” Ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in, het helpen was tot nu toe beperkt tot het wassen van aardappels en het omvertrekken van pas gevouwen was om het weer terug te geven…  Al doet de dreumel wel netjes zijn duplo terug in de bak. Maar toen ik vanochtend een beetje gemorste thee wegpoetste werd het doekje uit mijn handen getrokken en ging meneer er nog eens stevig overheen.

Geïnspireerd door door deze actie zette ik de kleine poetser op de vensterbank met een zeemleren lap. Spoot wat kind- en milieuvriendelijke ruitenreiniger op het raam en deed het even voor. Ja hoor, daar ging de micro ruitenwasser. Ben benieuwd wat ik hem nog meer kan laten doen.

Waar helpen jullie dreumels bij?

3 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.