Kijkbare kindertelevisie: Mio Mao

Reacties 7

Natuurlijk is het niet de bedoeling om je nageslacht dagelijks uren voor de tv te parkeren. Dat gezegd hebbende is het af en toe rond de klok van vijf toch wel erg fijn om je kleine monster met een stuk komkommer in de hand voor de buis te schuiven. Het nare is alleen dat er vreselijk stomme kindertelevisie is en als je kind dat dan leuk gaat vinden ben je de sjaak. Daarom een intro in leuke kindertv, echt leuk, ook voor ouders en kinderlozen.

Om te beginnen wil ik het hebben over Mio Mao. Een set gekleide katten van Italiaanse makelij die door bizarre achtergronden banjeren, elke aflevering op weg naar een kennismaking met een nieuw dier of wezen.

Het nadeel van de fantastische filmpjes van Mio Mao, is dat de tune gegarandeerd in je hoofd blijft hangen, echt, zelfs mijn man heeft er last van. Daar staat tegenover dat het prachtig gemaakte afleveringen zijn. Een prettige lengte, ongeveer 5 minuten, en geen gesproken tekst. De katten ontmoeten in elke aflevering een bijzonder dier en rollen vrolijk door het landschap van boten, torenhoge ananassen en theekopjes.

Op youtube zijn wat afleveringen van de originele versie uit de jaren ’70 en de moderne remake te vinden. Ze zijn beide leuk maar de oude is duidelijk wat minder gelikt, sommige versies hebben een voice over, niet storend maar zonder is naar mijn mening fijner.

Op kinderzender JimJam wordt dagelijks een dubbele aflevering van de moderne serie van mio mao uitgezonden om 12.55, 17.20 en voor de nachtbrakers om 0.40.

Volgende keer: Pingu de sjagerijnige peuterpuberpinguin

Met welk kinderprogramma kijk jij zonder tandenknarsen mee?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.