Kerstboom do’s and dont’s

Reacties 9

E

erste kerstdag, het ontbijt is achter de kiezen, de dode vogel staat in de oven en of het gourmetstel is van zolder gehaald. Met een kopje thee en een kerstkransje zit je te genieten op de bank terwijl je kijkt naar je prachtige kerstboom. Nou ja, prachtige boom… Je hebt na al die jaren een beetje een eclectische collectie versieringen over. Nee ze passen niet bij elkaar, de slingers zijn wat kaal en je neefje krijgt een aanval van de knipperende meerkleurige fonkellichtjes maar hee. Wat moet je dan?

Je hebt van die mensen die elk jaar een hele nieuwe garderobe voor de kerstboom aanschaffen. Zodra eind augustus de kerstmarkt in het tuincentrum dreigt te verschijnen staan ze vooraan om de nieuwste modekleuren, pasteloranje met kerstroze, aan te schaffen. Dat kost nogal wat, zeker als je de bijpassende nieuwste generatie ledlampjes wilt. Maar eerlijk is eerlijk, soms is de collectie boomversieringen aan vervanging toe. Eens in de zoveel jaar loont het om een bij elkaar passende set te kopen waar je weer jaren plezier van hebt. Je moet dit alleen niet vóór kerst doen, nee, dit doe je na kerst.

Na eerste kerstdag gaan al die seizoensartikelen namelijk in de megauitverkoop. Opeens kost je kerstuitzet een paar tientjes in plaats van honderden euro’s. Denk dus even na over volgend jaar. Wat voor een boom wil je zien als je over 365 dagen met een vers kopje thee en een kerstkransje op de bank zit? Bovenstaande boom is van een dappere vriendin die haar boom als voorbeeld wilde laten dienen. Onderstaande boom is van mij. Ik zal niet zeggen dat de mijne mooier is, misschien vooral wat evenwichtiger.

image

Leesvoer’s toptips voor een stijlvolle boom

– Koop een nieuwe kerstuitzet tussen kerst en oud en nieuw. Geniet van enorme kortingen en lol om mensen die eerder de volle prijs kwijt waren.

– Kies één of twee hoofdkleuren voor je nieuwe boom en houd je daar aan. In bovenstaande boom zitten gouden ballen in mat en glans, donkerbruine ballen in mat en glans. donkerbruine kerststerren en mini matte zwarte ballen. Door met maat en glans te varieren in plaats van kleur wordt het niet saai maar ook niet te druk.

– Geen gekleurde lampjes. Echt niet.

– Koop plastic ballen. Dit lijkt tegenstrijdig met het hebben van een stijlvolle boom maar het heeft echt enorme voordelen. Ze zijn makkelijker op te slaan, ze zijn nóg goedkoper, als je katten en of kinderen hebt ben je niet de hele tijd panisch voor gebroken ballen, ze gaan langer mee en daardoor heb je minder kans op de voornoemde eclectische restjesboom. Ook zijn ze tegenwoordig echt niet meer lelijk. De bruin gouden boom is volledig behangen met plastic ballen.

– Less is more, more or less. Hang je boom goed vol maar niet met te veel verschillende dingen.

wpid-2012-12-16-11.53.15.jpg

Hoe ziet jouw boom er uit?

Edit 2013

De kerstuitverkoop begint dit jaar bij de meeste winkels zelfs al iets voor kerst. Hou het in de gaten!

9 reacties

  1. Pingback: Prettig weekend, winter is coming | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.