Hotspot: Ja, wol Rotterdam

Reacties 8

Leuk hoor Lana, dat gebrei maar waar haal je die mooie wol vandaan? Natuurlijk kan je online een hoop kopen maar wol wil je besnuffelen en bepotelen. Gelukkig zijn er in Nederland een aantal prachtige wolwinkels voor de liefhebber. Een van de mooiste vind je in Rotterdam: “Ja, wol“. Ik kwam de winkel op het spoor via instagram, met elke post werd ik hebberiger en nieuwsgieriger. Gelukkig moest ik in Rotterdam zijn en ik maakte met liefde een omweg voor deze prachtige shop!

Ja wol buiten

In Utrecht zit wel een wolwinkel maar als ik eerlijk ben kom ik daar zelden. Als ik een garenwinkel binnenloop wil ik geinspireerd raken, wil ik direct een nieuw project bedenken en wil ik me thuis voelen. Ja, wol in Rotterdam scoort op al deze punten! Misschien komt het ook gewoon omdat de eigenaar zo’n enorm tof mens is. Saskia, wil de RRRRRRRR terugbrengen in handwerken en dat lukt bijzonder goed.

sas ja wol

Saskia:

Het was nooit mijn plan om een garenwinkel te beginnen. Ik wilde mode doen aan de kunstacademie, dat werd fotografie en daar had ik wat, creatieve meningsverschillen… Uiteindelijk CMV gedaan en de popwereld ingerold. Ik deed jarenlang de marketing en communicatie van poppodia en daarna van festivals. Toen ik kinderen kreeg werd mijn contract niet verlengd en toen moest ik bedenken wat ik echt wilde doen. Ik ben toen weer meer gaan breien en ben uiteindelijk breilessen gaan geven. Op een gegeven moment gaf ik op drie locaties les en ik reed rond met een auto vol met garen en benodigdheden, dat was niet houdbaar. Toen hoorde ik over een  pand met daarin creatieve studio’s, daar ging ik eindelijk mijn ontwerpen maken en had ik plek om les te geven. Maar ja, als mensen steeds meer wol komen kopen ben je stiekem opeens een winkel. Ik verhuisde al snel naar een grotere locatie en nu eindelijk deze mooie shop.

Ik richt me vooral op het ravelry publiek (red: een hele grote breiwebsite) maar ik voed de rest gewoon op. Ik verkoop wat ik zelf mooi vind: interessante merken met goede kwalitatieve spullen. Maar ook de aanstaande oma kan bij ons terecht, omdat die generatie vaak niet rond wil breien heb ik een pakketje samengesteld met wol en een muts, vest en slofjespatroon. Allemaal op lange pennen te breien.

setje voor de oma's

Eigenlijk komt alles wat ik gedaan heb samen in deze winkel, mijn fotografie voor instagram, marketing voor mijn eigen winkel en natuurlijk geef ik hier breilessen en workshops. Ik kom alleen nog steeds niet toe aan dat ontwerpen!”

 De winkel

De winkel heeft twee verdiepingen en een workshopkelder. Aan de grote tafel kan je komen breien omringt door prachtige wol.

Breitafel ja wol  ja wol overzicht boven ja wol titus

kinderhoekje ja wol

Soms kan je als moeder niet anders dan je mini meenemen naar de winkel, daar is aan gedacht met dit schattige speelhoekje.

Lana bij ja wol

Ik kon ook niet anders dan de kleine meenemen!

Vegan

Zoek je vegan breigaren, heeft ze. Wil je wol geverft met plantenkleurstof? Heeft ze! Wil je wol gesponnen door een voetbalkijkende man uit Gouda? Heeft ze, seriously!

natuurlijk geverft ja wol

Oeps!

En natuurlijk was ik het niet van plan, ik ging alleen maar even kijken en foto’s maken maar nee… Ik ben gezwicht voor een streng Malabrigo Rios in de kleur Volkan. Ik ga er een klein sjaaltje van breien om net iets stijlvoller de winter door te komen.

malabrio rios volcan

Betreden op eigen risico:

Ja, wol
Zwaanshals 283 A in Rotterdam
www.ja-wol.nl

 Waar koop jij je wol?

8 reacties

 1. Via internet bij de Hobbydoos. Ik kocht meestal sokkenwol op de handwerkbeurs, juist om het vastpakken. Nu is er een echte wolwinkel in Nijmegen die ik wil gaan verkennen, Dol op Wol.

 2. Renata

  Bij Achterpand in Groningen. Ook een heel mooie wolwinkel, met grote tafel met breibladen, heel veel mooie soorten wol, ze geven ook cursussen. http://www.achterpand.nl/ Net een snoepwinkel!

 3. Marlous

  Dank je wel, nu moet ik er ook heen 😉

 4. Eveline

  Ik heb het geluk om naast Alphen aan den Rijn te wonen, dus eigenlijk koop ik het meeste bij Echtstudio (die de collectie breigaren en benodigdheden aan het uitbreiden is). Verder heb ik nog een hele voorraad op zolder liggen, her en der bij elkaar gescharreld en daar kan ik de komende tijd nog uit putten.

 5. Pingback: Me made monday: Lace shawlette - LeesVoer

 6. kathy

  Bij Knottenwol in Delft, maar deze in Rotterdam kende ik niet en is nog dichterbij vanuit Zwijndrecht. Ik ga zeker eens kijken.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.