Jamies Italian: goed eten en een geniaal kindermenu

Reacties 7

Ik heb het nooit begrepen: restaurants waar je best leuk kunt eten die op het kindermenu niets anders dan troep hebben staan! Kinderen willen heus niet alleen friet en kroketten eten, als je ze de kans geeft, iets leuks aanbiedt, dan eten ze van alles. Dat was dan ook de grootste en leukste verassing toen ik bij Jamies Italian ging eten in de Rotterdamse Markthal. Bij het eerste Nederlandse filiaal van het succesvolle concept van de Engelse kok is supergoed nagedacht over de kleinste gasten.

Het restaurant ging deze week open en zat afgelopen dinsdagavond propvol; alle 220 stoelen waren bezet en er zaten mensen aan de bar te wachten op een tafeltje. Je kunt er reserveren maar ze houden altijd tafels vrij voor mensen die binnenlopen. Ik was uitgenodigd voor een persdiner om te zien wat ze allemaal te bieden hebben.

kindermenu

Op de kaart zag ik staan: Vraag naar ons kindermenu. Omdat ik moeder ben van twee kleine monsters die ik ook graag mee uit neem was ik natuurlijk erg benieuwd. Ik kreeg een viewmaster in handen en toen ik daar doorheen keek was ik meteen om. Wat een geniaal concept. In de viewmaster zag je foto’s van de kindergerechten, zes leuke, gezonde en interessante opties met een groot cijfer erover zodat de kids makkelijk kunnen kiezen. Alle kindergerechten zijn te krijgen in twee maten (8,75/9,50) want een 4 jarige eet nou eenmaal niet zoveel als een 10 jarige. De kleintjes krijgen er onbeperkt fruitwater bij of mogen melk of een sapje kiezen. De kindergerechten zijn biologisch en zoutarm.viewmaster jamies italian

We kregen een sampeling van het hele menu en ik heb echt heel erg goed gegeten. De gerechten van Jamie Oliver draaien altijd om goede ingrediënten en dat merk je. Ik had het er met de chef over en zij zei ook:” Dit is zo’n unieke locatie, je kan naar de buren voor een stuk fantastische kaas en de mooiste groente liggen op een steenworp afstand.” Dat merk je echt, hier is niet bezuinigd op de producten. De markthal is op zichzelf trouwens al een bezoek waard. Wat een prachtig bouwwerk!

rotterdam markthal

Prijs

Op zich kan je helemaal zelf beslissen of je duur of goedkoop gaat eten bij Jamies Italian. Hou je het op een pasta (die in twee maten te bestellen zijn) met een glas wijn dan eet je goed voor weinig. Je kunt er ook terecht voor alleen wat hapjes. Heb je zin om heel uitgebreid te gaan tafelen dan ben je wel wat meer kwijt.

jamies italian menu

Ga ik terug?

Ja, ik ga zeker nog een keer terug omdat ik zeker weet dat mijn bijna kleuter het fantastisch zou vinden. Binnenkort hebben ze ook tasjes voor de kindertjes met tafelspelletjes en zaadjes om hun eigen kruiden te groeien. Het is zo gaaf om te zien dat een restaurant kinderen zo serieus neemt zonder dat het een kinderrestaurant is. Zo kan je gewoon leuk als gezin uit eten!

collage maaltijd Jamies ItalianWaar ga jij graag eten met de kinderen?

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.