Jaloers

Reacties 15

Ik ben niet jaloers ingesteld; ziet mijn echtgenoot een mooie vrouw langslopen en kijkt hij met extra interesse? Ik snap dat, waarschijnlijk kijk ik met gedeelde interesse mee. Meneer LeesVoer is een fantastische man en krijgt ook de nodige aandacht van de dames maar dat vind ik alleen maar leuk. Leuk voor hem omdat het zijn ego streelt, leuk voor mij omdat ik dus zo’n leuke man heb, ik snap niet waarom ik daar jaloers van zou moeten worden. Maar hij heeft mijn zwakke plek gevonden hoor, hij weet eindelijk hoe hij me jaloers moet maken en het slaat nergens op.

Hij ging eten bij een gemeenschappelijke vriendin die een aantal jaar in het buitenland heeft gewoond. Toen ik bij terugkomst informeerde naar de maaltijd zei hij: “Ja was erg lekker.”

Ahhhhhh, dus zo voelt jaloezie. Ik voel me achterlijk hoor, ik weet dat het nergens op slaat maar ik ben dit gewoon niet gewend. Koken is mijn ding, mensen te eten geven is voor mij heel belangrijk. Als ik voor mensen kook en het eten gaat schoon op dan voel ik me rot want er was kennelijk te weinig, dat de eters ik kwestie geen hap meer weg kunnen krijgen maakt niet uit, er had genoeg moeten zijn.

Als er een andere moeder met haar kindjes langskomt om te spelen en ze slaat een lunch af omdat ze te veel ingewikkelde allergiëen denkt te hebben dan eis ik een lijst met verboden middelen en duik ik mijn kastjes in om iets lekkers te maken waar ze geen last van krijgt. Als ik op een verjaardag een tafel vol eten heb gemaakt maar er blijkt iemand alles niet te lusten voel ik me schuldig en ben ik van mening dat ik dat had moeten voorzien.

Als vader uit zijn werk komt dan wil ik hem blij maken met het eten wat op tafel staat, verrassen met een nieuw gerecht, verwennen met een uitgebreide maaltijd.

En dan durft hij bij een andere vrouw te eten en mij te zeggen dat het lekker was… Ik ben raar, ik weet het, maar niemand kookt lekker voor mijn echtgenoot! Dat is mijn afdeling.

Ja hij heeft me hartelijk uitgelachen.

 

Waar word jij jaloers van?

 

 

15 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.