Indiase armbanden vs my man hands

Reacties 7

Mijn handen zijn enorm. Ik heb niet alleen voeten in maat 42 (soms zelfs 43) ook mijn handen zijn rianter bedeeld dan menig stratenmaker. Handschoenen vinden is een crime en aan armbanden die niet open kunnen begin ik al helemaal niet. Maar dan ga je naar India, het land van de bangles en dan zijn je gastvrouwen er op gebrand om ook voor jou gepaste bling te vinden.

Elke Indiase vrouw loopt met bangles rond. Op feestdagen met een enorme rij maar ook doordeweeks meestal wel een paar. Die dingen koop je voor een paar roepies op de markt in elke mogelijke kleur. Ze zijn er in verschillende maten want je wil natuurlijk niet dat ze van je handen afvallen en iedereen koopt de kleinst mogelijke. De dames zijn allemaal goed getraind om hun hand door de kleinst mogelijke omvang heen te wurmen.

Na bij meerdere stalletjes teleurgesteld te zijn was ik in Jalandhar in de Punjab regio aan het wachten bij een drogist tot ik aan de beurt was voor mijn henna. Het was de dag voor het Karwa Chauth festival en mijn gastvrouwen stonden er op dat ik ook aan de henna ging. Ik heb het bijbehorende vasten trouwens overgeslagen. Ze vertelden de eigenaar dat ze geen Indiase armbanden voor me konden vinden. Hij was overtuigd dat hij ze wel had.

Na wat gerommel kwam er uit de opslag een doosje in de maat 2/12, een maat waarvan mijn Indiase vriendinnen niet eens wisten dat hij bestond! Toen werd mijn hand ingesmeerd met lotion en mij gesommeerd te ontspannen. Hij ging aan de slag en een voor een gleden ze over mijn hand heen, magie! Er is dus serieus een markt voor mensen die op feestdagen je armbanden komen omdoen in India, en dat snap ik, de techniek van deze man heb ik nog lang niet onder de knie.

Je hoort haar al zeggen “they will break” toen ik het over afdoen had. Ik heb er maar twee gebroken bij het afdoen en later in Delhi bij een bangle speciaalzaak meer armbanden gekocht in dezelfde maat maar van metaal. Dat is iets minder kwetsbaar.

Toen ik ze eenmaal om had ging ik ze natuurlijk niet meteen weer af doen. We hebben ze dus bij elkaar gebonden toen mijn henna werd gezet.

En ja ik krijg ze zelf aan en uit, en ja het doet pijn. Ik moet echt nog wat meer soepelheid in mijn handen krijgen maar ik pas ze! Ik weet nu hoe het moet: Onstpannen, vloeibare zeep en geduld.

Draag jij wel eens Indiase armbanden?

 

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.