In shape

Reacties 15

Jullie kennen me als een body positive persoon, ik ben groot en mooi, schaam me niet voor mijn maat, draag waar ik gelukkig van word. Toch moet er iets veranderen, ik wil niet dun worden, ik ga niet drastisch afvallen, ik ben vorig jaar 10 kilo verloren en dat is er nog steeds af maar maar ik ben niet in shape. Toen ik een paar maanden geleden door mijn rug ging moest ik veel gewichtstraining doen om de goede spieren aan te spreken. Mijn rug werd beter en fysio is niet gratis, daar ben ik dus weer mee gestopt. Dat zit me niet lekker.

Ik had nooit verwacht dat ik het zou missen, ik heb geprobeerd om het thuis enigzins vol te houden maar thuis zijn er altijd andere dingen die belangrijker lijken, mijn blog, de was, natuurlijk de kinderen. En iedereen die zegt dat je leuk voor de tv oefeningen kunt doen met de kinderen er bij heeft nog nooit een plank gedaan met een peuter die op je kont klimt om paardje te rijden op mama en een dreumes die aan je haar trekt.

Hypocriet

Ik weet dat sommige mensen me hypocriet vinden als ik zeg: ik ben gelukkig met hoe ik er uit zie èn ik wil iets slanker en fitter worden maar weet je, dat is precies wat er mis is met het zelfbeeld dat veel mensen hebben. Het lijkt wel alsof je alleen van jezelf mag houden, jezelf alleen mooi mag vinden als je (naar je eigen maatstaven) perfect bent. Ik ben mooi, ik vind mezelf prachtig, ook zou ik graag 1 maat kleiner zijn en wat strakker in mijn vel zitten. Dit is echter geen vereiste om van mijn lijf te houden!

Ik werd blij van wat die fysio oefeningen voor me deden. Ik ben geen gram afgevallen met al die oefeningen maar door de duizende squats kreeg ik wèl strakkere benen en billen die hun eigen entiteit werden in plaats van een verlengde van mijn bovenbenen. Het besef dat zo weinig al zoveel invloed kan hebben, dat ik jarenlang dacht dat ik vooral cardio moest doen om resultaat te zien en één keer per week met gewichten in de weer al zoveel voor me deed…

Kortom, ik ga me vandaag inschrijven bij de sportschool om de hoek. Ik schrijf dit hier ook omdat ik koningin excuses verzinnen ben en als het op mijn blog staat kan ik er niet meer omheen. Misschien zal er af en toe een blogje minder op LeesVoer komen omdat ik in plaats van ’s avonds achter mijn computer te kruipen naar de sportschool ben gegaan. Ik wil gewoon de beste en gezondste versie van mezelf zijn, niet per se slank, wel in shape.

Kan jij jezelf mooi vinden voor wie je nu bent?

15 reacties

 1. Lana

  Hahahaha gelukkig is mijn conditie niet zó abominabel. Ik ren al een paar jaar achter minimannen aan 😛

 2. wat jij beschrijft is een gevoel waar wel meer mensen in the body acceptance world mee worstelen. Maar hey, TUURLIJk is het okee om jezelf mooi te vinden en blij te zijn met wie je bent, en tegelijkertijd toch ook nog wat aan jezelf willen werken.

  Body acceptance betekent niet “ik ga m’n hele leven koste wat het kost mezelf blijven”, body acceptance betekent dat je jezelf ook nu al goed genoeg vindt en dat je niet je leven on hold zet omdat je eerst nog moet afvallen voor je bepaalde dingen kan doen/dragen/beleven/…

  Dus, keigoed bezig! En succes in de sportschool 😀

 3. maartje

  Dat zeg je mooi over het jezelf accepteren en hierboven in de reactie van Marianne staat het ook mooi beschreven!
  Ik vind je argument om te gaan sporten dan ook heel gezond en je mag ook blij zijn met hoe je eruit ziet! Dat meen ik, als ik de foto’s zie etc maar uiteindelijk gaat het om innerlijke acceptatie denk ik, dat kan ook maken dat je uiterlijk accepteert.

  Wat spiertraining is zeker niet verkeerd voor niemand ennuh..spieren zijn zwaar dus kan kloppen dat je niet afvalt.

  Succes ermee en blijf vooral “sporten” met je minimannen…helaas heb ik niet van dat soort geweldige “sportattributen”

 4. Daan

  Woohoo, veel plezier. Hoop dat je een leuke balans vind voor jezelf. Ik heb de laatste tijd ervaren dat ik, als ik er niet te lang naar toe ga, het zowaar leuk vind om naar de sportschool te gaan. Geeft zowaar ontspanning, beetje kracht en het is een momentje voor mezelf. Dat had ik echt niet zien aankomen, haha! Tegenwoordig zijn de meeste sportscholen ook niet zo duur meer. Ik probeer het trouwens ook af te wisselen met soms eens fietsen, wandelen, zwemmen, yoga.

  Thanks for the inspiration!

 5. Jet

  Oh zoooooooooooooooo herkenbaar !!!! Misschien moet ik me ook maar eens aanmelden. Ik ben nl ook best happy met mijn lijf maar heb een conditie van 0.0.

  Succes ! Oh en dat doe gezellig je oefeningen met kinderen als gezelschap ; not !

 6. Ik ben het helemaal met je eens! Het is zo zonde dat mensen aan jezelf werken zien als ongelukkig zijn met jezelf! Terwijl het juist vaak betekent dat je genoeg van jezelf houdt om te willen werken aan jezelf! Je bent een prachtmens, hoe je er ook uit ziet! Echter is een beetje fitter en in shape raken altijd een goed idee!
  Eline onlangs geplaatst…Lahmacun (Turkse pizza)

 7. Jorien

  Heel veel succes! 😀 Fitter worden kan nooit kwaad. 🙂

  Persoonlijk denk ik dat dat de beste houding is. Blij zijn met wat je hebt maar ruimte zien voor verbetering.

  Heel erg langzaam ben ik eindelijk de prioriteit van het getal op de weegschaal aan het loslaten en accepteren dat het belangrijker is om fit/gezond te zijn op je huidige gewicht dan geloven dat het wel komt als je eenmaal van dat extra gewicht af bent. Maar het is lastig.
  Bonus-motivatie: woon sinds kort anti-kraak zonder douche… dus nu moet ik wel regelmatig naar de sportschool. 😉

 8. Vos

  Oh goed, Lana!
  Ik heb dan wel een laag getal op de weegschaal, maar na 3 kinderen zijn de verhoudingen niet meer helemaal zoals ik ze graag zou zien… Eigenlijk zou ik je voorbeeld moeten volgen, misschien, ooit.
  Veel plezier en succes gewenst!
  Vos onlangs geplaatst…Plantenasiel vol bloempotkapsels

 9. Cat

  ojeee dan kan ik als ima/oma dus niet de buik laten hangen…. Goed voorzetje Lana leesvoer, ik ga eens kijken hoe mn hardloopschoenen t maken na 4 jaar te hebben stilgestaan…

 10. Ik herken de gedachte! En wil binnen kort een gelijk aardig artikel schrijven waarbij mij standpunt is het oké om niet helemaal happie de peppie te zijn met je lichaam. Maar!!! Stop met het te haten en zo je leven te laten beïnvloeden. Ik hoop binnen kort het online te hebben! Succes met sporten!!

 11. Akinat

  Na jaren alleen cardio training ben ik vorige maand ook weer begonnen met krachttraining, en ik vind het heerlijk! Mijn lichaam ziet er verder prima uit, maar ik zou het wel fijn vinden als het er fit uit ziet in plaats van dun. (Niet dat ik dat binnen een korte periode verwacht met maar 1x bodypump in de week. )

  Dat brengt me bij mijn punt, ik kan bodypump echt aanbevelen voor de mensen die de aparaten in de sportschool saai vinden, maar trainen met losse gewichten te intimiderend. In mijn mening is het voordeel van zo’n groeples ook dat je goed begeleid wordt in correcte houding bij de oefeningen en gemotiveerd wordt om niet op te geven.

  Lana, ik vind er niets hypocriet aan. Lichaamsbeweging is simpelweg heel goed voor je stress, gezondheid én je hersenen. Ongeacht hoe mijn lichaam er uit ziet, als ik een tijd niet sport zit ik niet lekker in mijn vel. Ga dit lekker voor jezelf doen en geniet er van!

 12. Ik vind mezelf eigenlijk prima. Ik heb een goed gewicht voor mijn lengte. Maar mijn conditie was niet best. Bovendien wilde ik beter en gevarieerder gaan eten. Dus toen ik de suiker liet staan, ben ik in korte tijd 6 kilo afgevallen. Ook ben ik gaan hardlopen op Kangoo-jumps. Sindsdien voel ik me fitter en beter. En dat is belangrijker dan hoe je eruit ziet.
  wilma onlangs geplaatst…Tijd voor een nieuwe blog

 13. trees

  Te bewonderen dat je gewoon blij bent met lijf dat je gekregen hebt!
  Maar zeker positief dat je wat sport gaat doen vooral voor je lichamelijke gezondheid, zo’n verstandige vrouw als jij weet best het evenwicht te bewaren tussen lekker in je vel zitten en overdrijven, want dat doen sommigen wel als ze aan sport beginnen.

 14. Pingback: Weblog 060 | Buurvrouw Anita

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.