In shape

Reacties 15

Jullie kennen me als een body positive persoon, ik ben groot en mooi, schaam me niet voor mijn maat, draag waar ik gelukkig van word. Toch moet er iets veranderen, ik wil niet dun worden, ik ga niet drastisch afvallen, ik ben vorig jaar 10 kilo verloren en dat is er nog steeds af maar maar ik ben niet in shape. Toen ik een paar maanden geleden door mijn rug ging moest ik veel gewichtstraining doen om de goede spieren aan te spreken. Mijn rug werd beter en fysio is niet gratis, daar ben ik dus weer mee gestopt. Dat zit me niet lekker.

Ik had nooit verwacht dat ik het zou missen, ik heb geprobeerd om het thuis enigzins vol te houden maar thuis zijn er altijd andere dingen die belangrijker lijken, mijn blog, de was, natuurlijk de kinderen. En iedereen die zegt dat je leuk voor de tv oefeningen kunt doen met de kinderen er bij heeft nog nooit een plank gedaan met een peuter die op je kont klimt om paardje te rijden op mama en een dreumes die aan je haar trekt.

Hypocriet

Ik weet dat sommige mensen me hypocriet vinden als ik zeg: ik ben gelukkig met hoe ik er uit zie èn ik wil iets slanker en fitter worden maar weet je, dat is precies wat er mis is met het zelfbeeld dat veel mensen hebben. Het lijkt wel alsof je alleen van jezelf mag houden, jezelf alleen mooi mag vinden als je (naar je eigen maatstaven) perfect bent. Ik ben mooi, ik vind mezelf prachtig, ook zou ik graag 1 maat kleiner zijn en wat strakker in mijn vel zitten. Dit is echter geen vereiste om van mijn lijf te houden!

Ik werd blij van wat die fysio oefeningen voor me deden. Ik ben geen gram afgevallen met al die oefeningen maar door de duizende squats kreeg ik wèl strakkere benen en billen die hun eigen entiteit werden in plaats van een verlengde van mijn bovenbenen. Het besef dat zo weinig al zoveel invloed kan hebben, dat ik jarenlang dacht dat ik vooral cardio moest doen om resultaat te zien en één keer per week met gewichten in de weer al zoveel voor me deed…

Kortom, ik ga me vandaag inschrijven bij de sportschool om de hoek. Ik schrijf dit hier ook omdat ik koningin excuses verzinnen ben en als het op mijn blog staat kan ik er niet meer omheen. Misschien zal er af en toe een blogje minder op LeesVoer komen omdat ik in plaats van ’s avonds achter mijn computer te kruipen naar de sportschool ben gegaan. Ik wil gewoon de beste en gezondste versie van mezelf zijn, niet per se slank, wel in shape.

Kan jij jezelf mooi vinden voor wie je nu bent?

15 reacties

  1. Pingback: Weblog 060 | Buurvrouw Anita

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.