In positie

Reacties 12

We hebben het als vrouwen ook niet makkelijk: dan heb je na jaren experimenteren eindelijk je eigen kledingstijl ontwikkeld en een kast vol met kleding die bij je figuur past, word je zwanger. Kan je weer helemaal opnieuw beginnen.De eerste paar maanden zijn vaak nog wel te doen, wat grotere borsten en een beginnend buikje lukt wel, maar wat als je in het derde trimester terecht komt? Als je opeens meer buik dan vrouw lijkt te zijn en al je leuke kleding opeens niet meer past? LeesVoer helpt! De Do’s en Dont’s van hoogzwangere mode.

Ik ga hier niet de meest modieuze combi’s van het seizoen bespreken, het gaat om draagbare positiekleding die lekker zit maar je je ook nog gewoon een mooie vrouw in voelt. Ja ik draag op alle foto’s birkenstocks. Ik ben namelijk hoogzwanger, dan ga je niet dagelijks op hakken lopen. Simpele ballerina’s zijn een iets stijlvollere optie maar ik ben jammergenoeg gezegend met maat 41/42 brede voet en hoge wreef dus met deze temperaturen hou ik het op birkies.

Ik wil beginnen met een voorbeeld hoe het niet moet. Ik begrijp dat het verleidelijk is om een positiebroek te pakken met een t-shirt maar het probleem is dat bijna alle betaalbare positiekleding Alleen te krijgen is in zwart, wit en vieze pastelkleuren. Hierdoor kan je zelden de kleuren dragen die je staan en zeker als je zoals ik een maatje meer hebt maakt deze combi je erg massief.LeesVoer PositiekledingNatuurlijk zou een langer shirt helpen maar dan nog maakt de look me redelijk massief en weinig vrouwelijk. Ik poseer natuurlijk ook niet heel charmant maar dat maakt jammergenoeg weinig uit. Zelfs met een leuke pose is het meer dan duidelijk dat dit niet heel flatteus is.
LeesVoer PositiekledingDit is dus niet de manier. Wat dan wel? Maak gebruik van je nieuwe taille! Je wat? Ja je nieuwe taille. Door je groeiende buik heeft je lijf een nieuw punt gekregen waar het accent moet liggen. Direct boven de babybult en onder je borsten. Het is dan wel belangrijk dat je de goede bh draagt, anders gaat dit effect verloren. Ik laat het zien metbehulp van een van de favoriete outfits van de Nederlandse zwangere: de legging met tuniek.
LeesVoer PositiekledingLeesVoer Positiekleding
Dezelfde outfit: links totaal onflatteus en dikmakend, rechts leuk, jong, flatteus en stijlvol. Dit alles door de toevoeging van een dun riempje ter hoogte van de nieuwe taille. Belangrijk om te vermelden is dat bijna alle kleding in deze shoot geen positiekleding is. Alleen de zwarte legging en de lelijke groen gestreepte broek zijn van de positieafdeling.
Door anders naar normale kleding te kijken, misschien een maat groter aan te schaffen of wat je al in de kast hebt anders te combineren kan je veel leuker voor de dag komen. Zo kocht ik deze panterprintjurk een maatje groter dan ik normaal zou doen.
LeesVoer PositiekledingVind je panterprint walgelijk? Denk de print dan even weg en kijk naar de vorm: door de lengte word ik geen buik op pootjes, door het riempje ligt het accent op mijn smalste punt en er is genoeg stof om mijn indrukwekkende boezem te bedekken. Denk trouwens ook eens aan de achterkant van je look. Deze jurk geeft mij van achter zo’n mooi silhouette dat ik amper zwanger lijk. Als ik dat vergelijk met de foute outfit van eerder kan je zien wat ik bedoel. Hou even in het achterhoofd dat ik hetzelfde ondergoed aan heb dus daar ligt het niet aan.
LeesVoer PositiekledingLeesVoer Positiekleding
Ik weet hoe ik er liever uit zie van achter.

Maar waarschijnlijk heb je ook gewoon leuke dingen in de kast die je heel goed aan kunt, je moet ze alleen anders benaderen.
LeesVoer PositiekledingLeesVoer Positiekleding
Links is een combinatie van een rok van de H&M die ik normaal gesproken in de taille zou dragen, een shirt van Cora Kemperman dat op dit moment maar halverwege mijn buik komt en een simpel bruin riempje dat ik op de rug geknoopt heb. Door de rok hoger te trekken en het shirt in te stoppen pas ik gewoon in mijn prepositiekleding en met het riempje leg ik het accent nog eens extra op het smalste punt. Rechts een combi voor koudere dagen, als je de sandalen even wegdenkt natuurlijk. Een trui van ATO een H&M rokje dat ik hoger heb getrokken en een positielegging. Kijk even in je kast, want heb je liggen dat je op deze manier zou kunnen gebruiken?

Heb je trouwens net als ik last van schurende bovenbenen? Je hoeft niet direct overal een zichtbare legging onder te dragen. Ik koop positieleggings en knip die net boven de knie af. Hierdoor heb ik geen last van het schuren maar kan ik wel mijn benen laten zien.

In het kort:

Dont’s:
– Denk niet dat je gedoemt bent alleen positiekleding te dragen
– Hul je zelf niet in gewaden, je hebt nog steeds een prachtfiguur, de accenten liggen gewoon anders
– Vergeet niet dat je een vrouw met stijl bent
– Denk niet: “het maakt toch niet uit ik ben toch massief”. Ook een megabuik is leuk aan te kleden
– Snij je buik niet visueel in tweeën
– Blijf weg van de driekwart legging, daardoor lijken je benen korter en word je een buik op pootjes

Do’s:
– Accentueer je “nieuwe taille”
– Staar je niet blind op positiekleding maar kijk hoe je de kleding die je al hebt anders kunt gebruiken
– Koop normale kleding een maat groter, heb je al een maatje meer? Kijk dan eens bij asos, die hebben een fijne grote maten sectie
– Probeer de bump niet te verbergen, hij is toch wel te zien, accentueer hem juist!
– Draag jurkjes en rokjes, je zwangere lijf is er op gemaakt. Voor schurende bovenbenen knip je gewoon een positielegging af.

Wat is jouw favoriete positielook en wat vind je echt niet kunnen?

Speciale dank aan de fantastische Miss Hippo voor de foto’s!

12 reacties

  1. Pingback: Bijna bijna… | LeesVoer Bijna bijna… | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Nog lang en gelukkig | LeesVoer Nog lang en gelukkig | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.