In de rui

Reacties 10

In de zomer word ik GEK van alle kattenharen, overal waar de monsters een tukkie doen ligt er een tapijtje. Jammergenoeg ben ik de laatste maanden niet veel beter geweest. Ik zat in de rui. De ontzwangeringsrui…

Als je zwanger bent is er zoveel informatie te verwerken dat je aan sommige dingen niet eens toe komt. Dat veel vrouwen geen haar verliezen tijdens de zwangerschap wist ik maar dat het er daarna met bossen tegelijk uit komt zetten, meer dan dat er origineel was blijven plakken wist ik niet. Natuurlijk heb ik het al een keer eerder meegemaakt maar op de een of andere manier was ik deze ronde pas echt de sjaak.

LeesVoer

Op bovenstaande foto begon het al weer en klein beetje terug te groeien maar ik liep voor mijn gevoel echt met een kale plek rond. Fijn hoor; je voelt je al een slons omdat je amper aan jezelf toe komt met een verse mini, je nog bezig bent met het accepteren van je postbabyzebrabuik en dan wordt je ook nog eens kaal. Geen wonder dat zoveel vrouwen kiezen voor een kek kort moederkapsel, verstandige schoenen en een joggingbroek.

Miniman is nu acht maanden en gelukkig is het haar weer een beetje dekkend maar het blijft raar kort en uit ervaring weet ik dat ik nog anderhalf jaar met rare rechtopstaande krulletjes op mijn voorhoofd loop.  Ontzwangeren is heftig en iets wat eigenlijk te veel genegeerd wordt in alle publikaties rond kinderen krijgen. Naast het wennen aan je nieuwe rol als moeder, of als moeder van een tweede of derde enz, wordt je hormoonhuishouding weer volledig overhoop gegooid.

Naast de uiterlijke bijkomstigheden als haaruitval duurt het na zo’n bevalling ook weer een hele tijd voor je hoofd weer voelt als jezelf. Nu na acht maanden begint de rook om mijn hoofd weg te trekken en voel ik me weer helemaal Lana, met rare korte postbabykrulletjes, dat wel.

 

Hoe lang duurde het ontzwangeren bij jou?

10 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.