In blijde verwachting

Reacties 17

Ja je leest het goed. LeesVoer’s Lana heeft weer een volgende stap genomen in de richting van ultieme burgerlijkheid. Na de doorzonwoning, de Honda en de dreumel komt er een tweede mini. Het wurm doet het goed en het is jammergenoeg al bijna tijd om afscheid te nemen van mijn strakke kokerrokken en favoriete jurkjes. Om mezelf wat moed in te praten keek ik even in mijn huisvrouwenhandboeken. Dat had ik beter niet kunnen doen…

Femina, handboek voor de moderne vrouw en haar gezin uit ’67 heeft een heel hoofdstuk over zwangerschap maar ook een prettige alinea met tips:

“De zwangerschap is een normale levensfunctie en laat een normale levenswijze toe, waarbij wij hier een normale, gezonde levensvorm verstaan. Het voedsel moet goed en veelzijdig zijn, met inbegrip van groente en fruit en een liter melk of karnemelk per dag.

Om aan de vitaminebehoefte te voldoen zijn vitaminepreparaten aan te bevelen. Deze bevatten de vitaminen A, B, C en D. Beweging en frisse lucht zijn heel belangrijk, wanneer u tenminste een goede gezondheid geniet. Ook kunt u aan sport doen, al zijn afmattende takken van sport en wedstrijden af te raden.

Geslachtsverkeer is toegestaan, hoewel gedurende de laatste maanden met enige voorzichtigheid en het is in de regel beter dit in de laatste 4-6 weken geheel na te laten. Het gebruik van tabak en alcohol dient met mate te geschieden en laat opblijven is geheel verkeerd. Voor zover mogelijk moet de zwangere vrouw ’s middags minstens een uur gaan rusten. De kleding moet vooral gemakkelijk zitten. Tijdens de laatste maanden is een stevige bustehouder noodzakelijk. Een corset alleen in geval van uitzondering. De hakken mogen niet te hoog zijn.”

Een sigaretje en een drankje kunnen dus geen kwaad maar laat opblijven kan dus echt niet! Een liter melk of karnemelk per dag?! Zoveel drink ik niet eens per week, ik moet er niet aan denken. Gelukkig hoeft dat tegenwoordig allemaal niet. Ook zal mijn kleding niet “vooral gemakkelijk” zijn bij die uitspraak krijg ik echt visioenen als bovenstaande dame brrrr.

En omdat ik het niet kan laten:
image

 

17 reacties

  1. Pingback: Onder de luifel | LeesVoer Onder de luifel | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.