Ik zie ik zie, een nieuwe bril

Reacties 7

Het is een noodzakelijk kwaad, de bril. Ik heb jaren lang montuurtjes gekozen waarvan ik dacht dat ze niet zouden opvallen. Niets is minder waar, je krijgt er alleen een saai hoofd van. Twee jaar geleden besloot ik dan ook de suffe montuurtjes vaarwel te zeggen en een bril te kopen die zegt, hallo, ik heb een bril en het is een statement. Ik ben hip. Ik kocht dus een donkerbruin kunsstof montuur en ja hij staat me goed.

Nu is het twee jaar later en mijn budget model bril begint mankementen te vertonen. Ik moet dus weer een nieuwe maar wat voor een dan. Nu loopt elke hipster met een dik donker montuur, misschien dus tijd voor iets anders, maar wat dan? Dus ik grijp maar weer eens naar mijn handboeken voor advies.

De ‘Vraagbaak voor de vrouw‘ adviseerd mij om meerder modellen aan te schaffen: “Zo mogelijk heeft een vrouw dan ook meer dan één bril. Afgezien van het feit dat het altijd handig is (…) kan een vrouw ook haar charme verhogen door bij verschillende jurken een bijpassende bril te hebben.”

Tja, als ik het budget had zou ik dat zeker doen! Maar ik moet er nu vooral een vinden die mij goed staat en bij veel kleding te dragen is. .

Madame Dariaux geeft wat meer werkzame tips in ‘Elegance‘: “Het is maar een zeldzaamheid als een bril flatteert en als u er nu eenmaal een moet dragen, zoals zovelen van ons, moet u die met de grootste zorgvuldigheid uit zoeken. Een bril is iets, waarbij de goede smaak een voorname rol speelt. Het hangt van uw gezicht af of de glazen rechthoekig, rond of ovaal moeten zijn. (…) Het montuur mag van metaal of van schildpad zijn. Maar het is volkomen belachelijk om een montuur van het harlekijntype te dragen en uzelf een diabolisch uiterlijk te geven. Een montuur met een schuin naar boven oplopende lijn is alleen maar flatteus als die lijn niet overdreven wordt en de normale vrhoudingen van uw gezicht niet verstoord.

Versiering, in welke vorm dan ook, moet absoluut vermeden worden, vooral rijnsteentjes, uitgesneden vlindertjes en meer van die fantasie-versieringen. Dat staat allemaal erg goedkoop zelfs al is de versiering van echte diamanten.”

Lieve lezers, wat moet ik doen? Geen bril van het harlekijntype en geen glitterzooi ok, maar wat dan wel?

 

7 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.