Ik ben verliefd

Reacties 5

Een paar dagen geleden zag ik hem en het sloeg als bliksem bij me in, ik ben verliefd, heel erg verliefd. Ik heb geen eetlust, er fladderen vlinders door mijn buik en als ik hem zie slaat mijn hart een sprongetje over. Ik ben smoorverliefd op de man met wie ik al 12 jaar samen ben.

12 jaar, als ik dat zo zwart op wit zie vind ik het echt ongelooflijk. Het grappige is dat verliefdheid
weinig te maken heeft met onze relatie,we kenden elkaar al jaren en mochten elkaar niet eens. We begonnen heel casual, en op een gegeven moment blijkt dat je stiekem al maanden samen bent. De eerste keer dat ik echt verliefde gevoelens had, met van die vlinders en zo was pas na een half jaar. Niet dat ik daarvoor niet al dol op hem was hoor, het is bij mij gewoon niet zo direct gekoppeld. Ik wordt niet snel verliefd, ik vind dat ook niet echt nodig, het zorgt meestal niet voor de beste beslissingen in het leven.

Verliefdheid gaat altijd over, altijd. Soms betekent dat het einde van een relatie: opeens besef je dat zonder die roze bril het eigenlijk best wel een eikel is of dat al die kleine schattige eigenaardigheden gewoon vreselijk irritant zijn. Verliefd zijn kan je het idee geven dat er meer is dan er is en als dat overweldigende gevoel wegebt zit je met de gebakken peren. Natuurlijk kan het ook plaats maken voor langdurige liefde, dan zit je goed.

meneer leesvoer verliefdIk word al onze hele relatie eens in de zoveel jaar vreselijk verliefd op mijn eigen man. Opeens krijg ik alle symptomen, verliefd staren, minder eetlust, vlinders en de lol is dat ik al met hem getrouwd ben! Het was alweer jaren geleden en dat wijd ik eigenlijk aan de zwangerschappen. Verliefdheid wordt gestuurd door hormonen en die hadden het ergens anders druk mee.

Opnieuw verliefd worden op je beste vriend, je levenspartner en dat terwijl je al weet dat hij ook van jou houdt. I’m so fucking lucky!

 

Ben jij snel verliefd?

5 reacties

 1. Jolien

  Haha, moet wel zeggen dat ik mannen met (kleine) kinderen (ofwel: vaders) vaak iets extra aantrekkelijks vind hebben. Misschien toch de hormonen? 😉

 2. Zo leuk en lief dit! Weet je heeeel zeker dat je niet weer zwanger bent…? 😉

 3. Lana

  Gelukkig weet ik dat heeeel zeker. Ik ben daar negen maanden heel erg ziek van.

 4. Gisteren liep ik door Ikea met de man met wie ik al 13,5 jaar een relatie heb, waarvan de laatste 6,5 jaar gehuwd. Ik hield zijn hand vast, en ik realiseerde me ineens weer wat een verschrikkelijk leuke man het is. Ik móest hem gewoon even kussen. Ik, verliefde puber! 🙂 Heerlijk toch?
  Anita onlangs geplaatst…Weblog 060

 5. Kay

  Ik ben niet snel verliefd, en de laatste keer dat ik echt head over heels was resulteerde dat in te snel samenwonen en binnen een jaar weer uit elkaar. Niet echt handig die liefdeshormonen. Maar… sinds kort een geweldig lieve, leuke, attente vriend die net zo gek is als ik. Helemaal niet gepland, ik zat niet te wachten op een relatie en was er ook niet mee bezig, tot we op een evenement elkaars “buren” waren. Ik kende hem al een aantal jaar oppervlakkig, maar dat weekend zijn we heel het weekend met elkaar opgetrokken. De week erop bij hem op de koffie en nu zijn we alweer twee maanden verder. En het leukste is dat we beiden niet onze trukendoos open hebben hoeven trekken, alles is vanzelf gegaan en dat is voor mij heel nieuw, en leuk! 🙂

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.