If you can’t stand the heat, get out of the kitchen

Reactie 1

Oooooooh knopjes, kruip kruip kruip, trek op, pulk pulk pulk… Nee babyman daar mag je niet aanzitten want dat is gevaarlijk. Hier heb je een pollepel en een slakom ga maar spelen. Kleng kleng kleng op de slakom, ooooooooooh knopjes, kruip kruip, trek op, poke poke… Nee schat daar mag je echt niet aanzitten ik snap dat het leuk is. Kijk daar is je plank met speelgoed hier, ga het allemaal maar op de grond gooien. Gooi gooi speel speel. Hmmmm waar is mama? Heeej zij is bij dat ding met die leuke knopjes. Kruip kruip kruip, trek op… ARG, nee lieve babyman, ik weet dat het leuk is maar je mag echt niet aan het gasfornuis!

Mijn zoon is negen maanden, negen maanden en heel avontuurlijk. Alles is interessant en overal wil hij aanzitten. Dat vind ik niet erg, ik zorg er wel voor dat er niets is waar hij bij kan en niet aan mag zitten. Er is alleen een probleem: de oven.

Het maakt niet uit hoe vaak ik hem er bij weghaal, hoe vaak ik zeg dat het niet mag, er zitten leuke knopjes op dus de babyman wil er aan zitten. Tig keer per dag zeg ik nee, leg ik uit waarom het niet mag en zet ik hem bij iets dat wel mag.

Omdat ik liever met mijn zoon lach en speel dan hem de hele tijd terecht te wijzen werd het tijd voor een oplossing. Ik was het namelijk ook zat om elke keer als ik een brood wilde bakken een uur met een baby op mijn rug te lopen omdat hij anders aan de gloeiendhete oven zou gaan zitten.

En nu is die oplossing er. Tijdens een, veel te kort, middagslaapje van de kleine man heb ik de accuboormachine goed laten werken. Twee traphekjes die tegen elkaar aangeklemd de perfecte babybarriëre vormen. Ja de zoldertrap is nu hekloos maar daar kan ik hem makkelijker weghouden dan bij een gloeiend hete oven.

Nu ga ik weer even met mijn zoon spelen terwijl er een cake aan het bakken is, en als ik zo naar de wc moet kan dat zonder bang te zijn voor een baby met verbrande handjes.

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.