Huishoudelijke voornemens

Reacties 15

Ja maar jij kan dat, elke dag koken en kleding naaien en breien en zo.” Dat klopt, dat is helemaal waar. Maar hoezeer ik dus kennelijk de indruk wek om een superhuisvrouw te zijn, geloof me, ik heb echt grote tekortkomingen. Bovenstaande foto is hoe mijn aanrecht er nu bij staat. Ik moest erg de neiging onderdrukken om wat dingen weg te zetten maar dit is eerlijk. Dit is ook nadat ik al een deel van de afwas had gedaan… Ik ben niet goed in opruimen. Het is niet dat ik niet houd van een opgeruimd en schoon huis. Het is gewoon echt niet mijn sterkste punt.

Het is ook niet realistisch om van mezelf te verwachten dat ik het van de een op andere dag opeens wel kan maar toch wil ik mijn best er voor gaan doen. Daarom bij deze mijn huiselijke voornemens:

Ik zal elke dag een schoon vaatdoekje pakken
Ik zal de was direct opvouwen als het droog is
Ik zal droge was direct in de kast leggen
Ik zal tijdens het koken de keuken niet laten ontploffen
Ik zal mijn ontbijtbordje in de vaatwasser zetten en niet op het aanrecht
Ik zal om de tafel te dekken niet de zooi opzij schuiven maar opruimen
Ik zal vaker de koelkast schoonmaken
Ik zal de stofzuiger regelmatig ter hand nemen
Ik zal de planten water geven voordat ze bijna dreigen te sterven
Ik zal het toilet extra schoon houden nu zoonlief zich overal aan optrekt en zijn handen in stopt.

Dus mocht je van mijn blog het gevoel krijgen dat je faalt als domestic godess omdat je geen zelfgebakken brood eet of geniet van een wereldgerecht bedenk dan maar dat je waarschijnlijk een stuk vaker een dweil over de vloer haalt en dat ik de pruimen voor die heerlijke pflaumenkuche heb gesneden op een plankje op het gasfornuis omdat mijn aanrecht helemaal vol stond.

Het blijft een zoektocht naar domestic bliss…

Waar ben jij goed en slecht in als het om huishouden gaat?

 

15 reacties

 1. catharina

  hee waarom? je hebt een mama die t GRAAG doet voor je…heb ze ook nog een reden ook….ontneem die nou niet laat staan die zooi

 2. Barbara

  You rock! Stoer hoor, zo’n eerlijke foto. Ik ben goed in opruimen en schoonmaken, maar erg slecht in eens de boel de boel te laten en voorrang te geven aan het bakken van zo’n heerlijke pruimencake. En dat maakt het leven wel iets zonniger, zo’n pruimencake… Meer loslaten dus hier.

 3. kimmy

  afstoffen en spinnenwebben verwijderen.
  Heb je het hele huis aan kant, plof je met beebjelief op de bank, zie je ineens iets vanuit je ooghoek bewegen.
  Maar ag die beestjes doen ook gewoon hun werk.

 4. Lily

  maar je kan wél geweldige verhaaltjes schrijven en dat beklijft langer dan een opgeruimd huis…..

 5. Wat bij mij (miss bijna nooit thuis maar hekel aan troep) altijd helpt is om kleine dingen te doen in verloren minuten. Als je staat te wachten op de broodrooster even snel de vaat in de afwasmachine doen. Als het water voor de thee staat te koken snel de kattebak verversen. Wachten duurt zo minder lang, en veel kleine dingetjes opruimen geven nog best veel resultaat!

 6. Lana

  averloren minuten zijn hier spaars. Als ik op de broodrooster wacht sta ik gekke bekken te trekken met mijn piepende zoon die de keuken in wil

 7. Baukje

  Ik geloof dat ik met je mee ga doen. Even de tekst kopieren, printen en gaan!

  Stoer hoor, die foto! Dat zou ik echt niet durven. Nou, moet weer gaan, tijd om hier ook het aanrecht te ontruimen.

 8. Heel herkenbaar, hier ook regelmatig zo’n aanrecht (wegens prefab keuken nog niet in de keuken zelf maar in de wasplaats, dus het valt een stuk minder op ;-p). Veel succes met de goede voornemens, maar laat ze niet in de plaats van ‘leven’ komen hé!

 9. Maal

  Omegot, ik ben slecht in ALLES als het om huishouden gaat. Ik heb niet alleen een volgestampt aanrecht, maar ook een volgestampte wasmand (lees: zojuist uitgebarsten textielvulkaan) en een vloer die smacht naar de stofzuiger. Ik vind jou nog steeds superhuisvrouw, want jij kan je volgestampte aanrecht afstrepen tegen HET ZORGEN VOOR EEN KIND (compensatiepunten: +9000) en altijd lekker koken en zelf brood bakken en alles wat je al noemde. 🙂

 10. Sascha (Noatje)

  Haaa, is dit mijn aanrecht? hahaha ben blij dat wij niet de enigen zijn 😉

 11. Edith

  Waar ben jij goed en slecht in als het om huishouden gaat?

  Goed in:
  – snel een gezonde pot koken
  – netjes koken
  – de afwas voorspoelen en in de vaatwasser zetten (zelfs al een heel deel tijdens het koken)
  – dagelijks een schoon vaatdoekje pakken
  – vieze dingen gelijk in de vuilnisbak gooien
  – me houden aan het principe: never go to the kitchen empty-handed (er staat dus zelden een hele zooi kopjes e.d. in de kamer)
  – relaxen w.b. huishouden; ik leg de prio bij mijn dochtertje en onze ontspanning

  Slecht in:
  – al het andere 😀
  (zeer kleine selectie: aardappel schillen (die eten we dus alleen als mijn man zin heeft in ze zelf schillen), bijhouden van stofzuigen, afstoffen, droge was opbergen, strijken (doen we gewoon niet), ramen lappen (1x/jaar), planten water geven (meestal pas als de turgor verdwenen is; vetplanten/cactussen overheersen hier dus), zelf dingen bakken, creatief koken, etc. etc. etc.)

  Het lijstje ‘goed’ líjkt veel langer dan het lijstje ‘slecht’, maar schijn bedriegt ….. 😀

 12. Ik kan goed opruimen en alles mooi ordenen en de vaat wassen. Ook ben ik goed in het opmaken van bedden als dat geldt als huishoudelijk werk 🙂
  Waar ik slecht in ben? Koken, wassen (weet nooit welke kleding samen gewassen mag worden) en strijken. Maar gelukkig is mijn partner het tegenovergestelde van mij. Zij is goed in de activiteiten waar ik slecht in ben.

 13. Anne

  hoe houd je je RVS gasformuis schoon?

 14. Pingback: Het probleem met de doekjes | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.