Hou ff je smoel!

Reactie 1

Soms hè, ben je die kleine gewoon even zat en wil je even een kopje thee drinken of met een andere mini in de weer. Daar hebben de Amerikaanse homeschooling supermoms op pinterest iets op gevonden: Busy bags. Kleine afgeronde activiteiten waarvoor je alles kant en klaar in een zakje hebt zitten. Dat geef je aan de kleine en hoppa ff rust.

Dat is in ieder geval de theorie.Natuurlijk moet je mini er wel aan toe zijn om even in zijn eentje te klooien. De meeste busy bags zijn dan ook vooral geschikt vanaf een jaar of twee.

Bij de HEMA hebben ze op dit moment super goedkope foam stickers met dieren, ruimte meuk, of cupcakes. Ik besloot dus een busy bag te maken voor een vriendin met een zoon in de doelgroep leeftijd. Het is er een waarmee je sorteren, tellen en matchen stimuleert, ja ja, ik heb geleerd van de supermoms.

Wat heb je nodig?

– Foam stickers
– Karton
– Krijt of stift. Ik ben mijn zilveren pen kwijt anders had ik het daar mee gedaan.

DSCF8381

Verdeel je kartonnetje in acht vakjes. Op de bovendste rij plak je in het eerste vakje 1 sticker, in het tweede vakje twee en je bent niet dom dus je begrijpt de rest.

DSCF8383

Dan zoek je dezelfde stickers nog een keer uit, doe die in een zakje er bij en geef dit aan je peuter als je er behoefte aan hebt.

DSCF8384

Naar hartelust sorteren en leren tellen. Dat is dus de theorie. Mijn vriendin zag het wel zitten met haar peuter. Ik maak er nog wat meer want als ik mama’s iets graag kado doe is het wat rust aan hun hoofd.

 

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.