Hottentottententententoonstelling

Reacties 16

Nu ik twee kinderen heb en ik me heb overgegeven aan het virus dat burgerlijkheid heet is het tijd voor de volgende stap: kamperen. Dit is een hele grote stap voor mij. Het zit mij niet in het bloed, wij gingen met vakanties vaak bij mensen logeren. De tentjes die we hadden waren voor onderweg en zo klein mogelijk. Ik weet helemaal niet hoe dat moet, kamperen en stiekem ben ik niet zo’n buitenmens. Maar ja, twee kleine jongens en een beperkt vakantiebudget, dan is kamperen opeens een goede optie, al vind ik het doodeng.

De beste manier om van een fobie af te komen schijnt volledige onderdompeling te zijn. Vandaar dat we met het hele gezin anderhalf uur naar Winterswijk zijn gereden om daar in de grootste kampeerikea van het land een tent uit te zoeken. In een weiland bij de Duitse grens moest ik er toch echt aan geloven.

LeesVoer Wat voor een tent je hebt zegt geloof ik iets over wat voor een mens je bent. Ik wist nog niet helemaal wat voor een tentmens ik ben. De tent die ik stijltechnisch heel graag wilde willen bleek toch niet ideaal te zijn.

Ik heb me namelijk over mijn eerste kampeerangst heen gezet door het fenomeen glamping. Dat je dus wel gaat kamperen maar ook best een beetje luxe mag hebben. Ik ben natuurlijk meteen losgegaan op pinterest, daar werd ik volledig verliefd op het fenomeen bell-tent. Mijn al langer kamperende vriendinnen verklaarden me voor gek. Jammergenoeg moest ik ze in de megakampeerwinkel gelijk geven, hoe leuk en stijlvol ze ook zijn, ik zag het niet gebeuren met een peuter en een baby. Wij kwamen dus thuis met een verstandige familievriendelijke tunneltent. Ik moet trouwens zeggen dat een peuter hottentottententententoonstelling leren zeggen extreem hilarisch is en er is niets schattiger dan hem tussen de koepeltenten door zien sjeezen op zijn loopfiets.

Maar die tent dus… Natuurlijk ga ik er wel gekleurde lampionnetjes in hangen. krijgt de opvouwbare picknictafel een vrolijk kleedje en heb ik mezelf een opblaasbare leunstoel kado gedaan om de baby comfortabel te kunnen voeden.  Verder hebben we een geniale chuckbox gemaakt. Nu moeten we het allemaal nog in onze auto zien te persen. Als dat niet lukt moeten we, de horror, aan een dakkoffer gaan denken.

Maar ik kan er niet meer onderuit; we gaan de natuur in; ik ga het leuk vinden…

Heb jij nog een goede kampeertip voor me?

16 reacties

  1. Pingback: Chuckbox | LeesVoer Chuckbox | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.