Hoe vrouwelijk bent u

Reacties 15

In de kleinste hoekjes vind je de mooiste dingen. Dat bleek maar weer toen ik in een tweedehandswinkeltje opeens stuitte op een aantal oude ingebonden libelles.  En als ik zeg oud, dan bedoel ik ook oud! Ze komen uit 1948 en 1949. Ik vind het prachtig om in zo’n stuk geschiedenis te kunnen bladeren. Vrouwenzaken worden zo vaak buiten de geschiedsschrijving gehouden maar lezen in deze bladen transporteert je direct terug. Niet dat dat altijd zo positief is hoor. Ik ben extra blij met de vrijheid die ik als moderne vrouw heb, niet alleen in mijn mogelijkheden tot werk en opleiding maar vooral ook mijn zelfbeeld. Grote delen moet ik echt met retro bril op lezen om geen pijn aan mijn ziel te krijgen. Bijvoorbeeld deze test over vrouwelijkheid.

LeesVoer

Vermenigvuldig het aantal ja’s met vier en je hebt je percentage vrouwelijkheid.

De uitslag:

+/- 90%

Heeft u al deze vragen praktisch voor honderd procent mat “ja” beantwoord, dan bent u het hypervrouwelijke type. U zoud geen man willen zijn en u bent dus volkomen tevreden met de plaats, die u van nature is toebedeeld. En… u bent zich zeer bewust van uw “vrouw-zijn”. Met raffinement weet u uw charmes te ontplooien, u bent romantisch, teder en meegaand in de liefde. U bent zeer gesteld op een goed verzorgd uiterlijk en uw garderobe laat aan netheid niets te wensen over. Voor een man kunt u een raadsel zijn, soms grillig, soms mysterieus en de ene keer zal hem dit intrigeren, de andere keer zal het hem echter vervelen. U vindt het prettig door hem als een zwakke en frêle vrouw beschouwd te worden en graag laat u zich door hem beschermen en leiden. Kortom, u bent een echte vrouw in uiterlijk en levenswijze.

+/- 70%

Heeft u de vragen voor zeventig procent bevestigend beantwoord, dan bent u voor driekwart vrouwelijk, het andere kwart geeft een aantal mannelijke karaktereigenschappen te zien. U beschikt over een aantrekkelijke hoeveelheid vrouwelijke lieftalligheid en daarnaast bent u flink. U bent het type, dat voor vele mannen zeer aantrekkelijk en charmant is, want u bezit persoonlijkheid. Uw aantrekkingskracht is voor mannen soms niet te doorgronden, doch ze zoeken er steeds naar. U wet, hoe het geestelijk contact in de liefde vast te houden. U kunt steunen op uw man of verloofdemt een zekere aanhankelijkheid en overgave die hij waardeert, maar aan de andere kant bent u ook voor hem een grote steun. U bezit datgene, dat de man veelal onweerstaanbaar trekt en dat meer waard is dan raffinement en uiterlijke schoonheid: natuurlijke charme!

+/- 50%

Vijftig procent geeft te kennen, dat u even vrouwelijk als mannelijk bent van karakter. Dit is een goede combinatie, want het is een teken, dat u een evenwichtige, moderne en levenslustige persoonlijkheid bent. U bent nog overmoedig, noch verlegen en over het algemeen beheerst in elke situatie. U weet een man wellicht niet zozeer te boeien door typisch vrouwelijke charmen, doch u wint hem op den duur door uw kameraadschappelijk en sportief karakter. Heel waarschijnlijk merkt de man, met wie u in contactkomt, aanvankelijk niet op, dat u een vróúw bent, eerderziet hij u als een persoonlijkheid! U kunt eerlijke bewondering voor een man koesteren en u kunt liefhebben op een rustige manier, waarde en inhoud gevend aan de verhouding. Daarnaast zult u de romantiek van de liefde kunnen ondergaan, wanneer u zich op de juiste momenten laat leiden door de man. Dit geeft een ongedwongen spontane sfeer tussen man en vrouw, ’n sfeer die de meeste mannen zeer appreciëren!

+/- 35%

Bantwoordde u de vragen voor vijfendertig procent bevestigend, dan heeft u een zeer sterke mannelijke inslag. U bent een krachtige en op de voorgrond tredende persoonlijkheid, omdat u altijd zeer goed weet wat u doet en recht op het doel afgaat. U kunt elke situatie beheersen, waarbij u echter wel op moet passen, dat u niet te zeer de overhand gaat nemen. U beschouwt uzelf niet als ’n geschenk van de hemel voor de mannen. U bent ’n sympathieke kameraad, want een man kan u schatten op de juiste waarde, zoals ook u een man kunt waarderen. U hebt vele interessen en een oprechte belangstelling voor andere mensen. U gelooft niet, dat de meeste mannen roofzuchtig zijn, ook bent u niet geneigd u snel te laten inpalmen door iemand en hem met raffinement of andere kunstmiddelen te veroveren. U verlangt geen ouderwetse hoffelijkheid en ridderlijkheid maar een faire, kameraadschappelijke houding.

< 35%

Bezit u minder dan vijfendertig procent vrouwelijkheid, dan verkeert u in het gevaar om te mannelijk te worden. U bent een aantrekkelijk typevoor mannen die een meer dan middelmatig percentage vrouwelijke zwakheid in hun karakter hebben. Misschien moet u wat eleganter en charmanter worden, wat vrouwelijker! Een man wil nu eenmaal bekoord worden door lieftalligheid, kleding, kleuren én interesse in hem! Vergeet u niet, dat elke vrouw in een man mannelijkheid wil zien, maar dat elke man in een vrouw vrouwelijkheid wil zien! Dat wil niet zeggen, dat u uw best moet doen een uiterst zachtaardig schepseltje te worden, want op de eerste plaats lukt dit u niet en op de tweede plaats betekend zachtheid dikwijls zwakheid. Doch u moet er wel op letten, niet al te nuchter en hard te zijn. In het leven moet ook plaats overblijven voor een beetje fantasie!

>90%

Aan de andere kant, wanneer u meer dan negentig procent vrouw bent, bestaat de kans dat u te “zoet”bent en veel te weinig met beide benen op de grond staat. U moet uzelf eens wat flinker aanpakken en wat zelfstandiger gaan denken en doen. U heeft te veel oog vorr uw vrouw-zijn, maar vergeet niet, dat al dit hypervrouwelijke nog lang niet altijd betekent, dat u inderdaad een goede vrouw bent.

Ten slotte:

Elke vrouw zal moeten toegeven, dat, zoals succes in zaken voor vijfentachtig procent persoonlijkheid en voor vijftien procent opleiding betekent, de charme van de vrouw voor het grootste deel afhangt van haar persoonlijkheid. En of u nu voor negentig of voor vijfentwintig procent vrouw bent, doet er niets toe, als u maar niet overdrijft. Een eerlijke, natuurlijke verhouding is altijd nog van de meeste waarde gebleken!

LeesVoer

Ik ben volgens deze test 28% vrouw en het zal mij niet verbazen als meer van jullie die uitslag hebben. En weet je, het is ook het enige stukje tekst waar ik me enigzins in herken.

 

En, hoeveel vrouw ben jij?

15 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.