Hoe vrouwelijk bent u

Reacties 15

In de kleinste hoekjes vind je de mooiste dingen. Dat bleek maar weer toen ik in een tweedehandswinkeltje opeens stuitte op een aantal oude ingebonden libelles.  En als ik zeg oud, dan bedoel ik ook oud! Ze komen uit 1948 en 1949. Ik vind het prachtig om in zo’n stuk geschiedenis te kunnen bladeren. Vrouwenzaken worden zo vaak buiten de geschiedsschrijving gehouden maar lezen in deze bladen transporteert je direct terug. Niet dat dat altijd zo positief is hoor. Ik ben extra blij met de vrijheid die ik als moderne vrouw heb, niet alleen in mijn mogelijkheden tot werk en opleiding maar vooral ook mijn zelfbeeld. Grote delen moet ik echt met retro bril op lezen om geen pijn aan mijn ziel te krijgen. Bijvoorbeeld deze test over vrouwelijkheid.

LeesVoer

Vermenigvuldig het aantal ja’s met vier en je hebt je percentage vrouwelijkheid.

De uitslag:

+/- 90%

Heeft u al deze vragen praktisch voor honderd procent mat “ja” beantwoord, dan bent u het hypervrouwelijke type. U zoud geen man willen zijn en u bent dus volkomen tevreden met de plaats, die u van nature is toebedeeld. En… u bent zich zeer bewust van uw “vrouw-zijn”. Met raffinement weet u uw charmes te ontplooien, u bent romantisch, teder en meegaand in de liefde. U bent zeer gesteld op een goed verzorgd uiterlijk en uw garderobe laat aan netheid niets te wensen over. Voor een man kunt u een raadsel zijn, soms grillig, soms mysterieus en de ene keer zal hem dit intrigeren, de andere keer zal het hem echter vervelen. U vindt het prettig door hem als een zwakke en frêle vrouw beschouwd te worden en graag laat u zich door hem beschermen en leiden. Kortom, u bent een echte vrouw in uiterlijk en levenswijze.

+/- 70%

Heeft u de vragen voor zeventig procent bevestigend beantwoord, dan bent u voor driekwart vrouwelijk, het andere kwart geeft een aantal mannelijke karaktereigenschappen te zien. U beschikt over een aantrekkelijke hoeveelheid vrouwelijke lieftalligheid en daarnaast bent u flink. U bent het type, dat voor vele mannen zeer aantrekkelijk en charmant is, want u bezit persoonlijkheid. Uw aantrekkingskracht is voor mannen soms niet te doorgronden, doch ze zoeken er steeds naar. U wet, hoe het geestelijk contact in de liefde vast te houden. U kunt steunen op uw man of verloofdemt een zekere aanhankelijkheid en overgave die hij waardeert, maar aan de andere kant bent u ook voor hem een grote steun. U bezit datgene, dat de man veelal onweerstaanbaar trekt en dat meer waard is dan raffinement en uiterlijke schoonheid: natuurlijke charme!

+/- 50%

Vijftig procent geeft te kennen, dat u even vrouwelijk als mannelijk bent van karakter. Dit is een goede combinatie, want het is een teken, dat u een evenwichtige, moderne en levenslustige persoonlijkheid bent. U bent nog overmoedig, noch verlegen en over het algemeen beheerst in elke situatie. U weet een man wellicht niet zozeer te boeien door typisch vrouwelijke charmen, doch u wint hem op den duur door uw kameraadschappelijk en sportief karakter. Heel waarschijnlijk merkt de man, met wie u in contactkomt, aanvankelijk niet op, dat u een vróúw bent, eerderziet hij u als een persoonlijkheid! U kunt eerlijke bewondering voor een man koesteren en u kunt liefhebben op een rustige manier, waarde en inhoud gevend aan de verhouding. Daarnaast zult u de romantiek van de liefde kunnen ondergaan, wanneer u zich op de juiste momenten laat leiden door de man. Dit geeft een ongedwongen spontane sfeer tussen man en vrouw, ’n sfeer die de meeste mannen zeer appreciëren!

+/- 35%

Bantwoordde u de vragen voor vijfendertig procent bevestigend, dan heeft u een zeer sterke mannelijke inslag. U bent een krachtige en op de voorgrond tredende persoonlijkheid, omdat u altijd zeer goed weet wat u doet en recht op het doel afgaat. U kunt elke situatie beheersen, waarbij u echter wel op moet passen, dat u niet te zeer de overhand gaat nemen. U beschouwt uzelf niet als ’n geschenk van de hemel voor de mannen. U bent ’n sympathieke kameraad, want een man kan u schatten op de juiste waarde, zoals ook u een man kunt waarderen. U hebt vele interessen en een oprechte belangstelling voor andere mensen. U gelooft niet, dat de meeste mannen roofzuchtig zijn, ook bent u niet geneigd u snel te laten inpalmen door iemand en hem met raffinement of andere kunstmiddelen te veroveren. U verlangt geen ouderwetse hoffelijkheid en ridderlijkheid maar een faire, kameraadschappelijke houding.

< 35%

Bezit u minder dan vijfendertig procent vrouwelijkheid, dan verkeert u in het gevaar om te mannelijk te worden. U bent een aantrekkelijk typevoor mannen die een meer dan middelmatig percentage vrouwelijke zwakheid in hun karakter hebben. Misschien moet u wat eleganter en charmanter worden, wat vrouwelijker! Een man wil nu eenmaal bekoord worden door lieftalligheid, kleding, kleuren én interesse in hem! Vergeet u niet, dat elke vrouw in een man mannelijkheid wil zien, maar dat elke man in een vrouw vrouwelijkheid wil zien! Dat wil niet zeggen, dat u uw best moet doen een uiterst zachtaardig schepseltje te worden, want op de eerste plaats lukt dit u niet en op de tweede plaats betekend zachtheid dikwijls zwakheid. Doch u moet er wel op letten, niet al te nuchter en hard te zijn. In het leven moet ook plaats overblijven voor een beetje fantasie!

>90%

Aan de andere kant, wanneer u meer dan negentig procent vrouw bent, bestaat de kans dat u te “zoet”bent en veel te weinig met beide benen op de grond staat. U moet uzelf eens wat flinker aanpakken en wat zelfstandiger gaan denken en doen. U heeft te veel oog vorr uw vrouw-zijn, maar vergeet niet, dat al dit hypervrouwelijke nog lang niet altijd betekent, dat u inderdaad een goede vrouw bent.

Ten slotte:

Elke vrouw zal moeten toegeven, dat, zoals succes in zaken voor vijfentachtig procent persoonlijkheid en voor vijftien procent opleiding betekent, de charme van de vrouw voor het grootste deel afhangt van haar persoonlijkheid. En of u nu voor negentig of voor vijfentwintig procent vrouw bent, doet er niets toe, als u maar niet overdrijft. Een eerlijke, natuurlijke verhouding is altijd nog van de meeste waarde gebleken!

LeesVoer

Ik ben volgens deze test 28% vrouw en het zal mij niet verbazen als meer van jullie die uitslag hebben. En weet je, het is ook het enige stukje tekst waar ik me enigzins in herken.

 

En, hoeveel vrouw ben jij?

15 reacties

 1. ‘Bent u onverschillig voor vrouwenrecht en gelijkheid van de sexen?’ Hahahaha. Het is toch wat he? Ik scoor ook 32%, had niet anders verwacht. Het lijkt me wel leuk om dat allemaal eens terug te lezen. Ik heb ooit eens oude etiquetteboekjes van rond die tijd gelezen, erg interessant en tegelijkertijd bijna ongelofelijk hoeveel er kan veranderen in zo’n relatief korte tijd.

 2. de moestuinkoningin

  Ik heb de test niet helemaal gedaan, maar verwacht ook een dergelijke score. Je hebt een goed punt wat betreft de vrouwengeschiedenis, de geschiedenis van het dagelijkse leven, die zie je hier goed in terug!
  Leuke post dit, zijn er nog meer in deze trant te verwachten?

 3. “koopt u wel eens iets wat u niet strikt nodig hebt?” Is dat iets vrouwelijks? Nee toch?

 4. Kikkiknetter

  Bizar om te lezen! Hier ook 28%. Ik heb regelmatig discussies met mijn schoonmoeder (geboren in 1945), die dus precies deze normen en waarden heeft, zij vind ook dat ik in mijn leven in dienst van mijn man moet staan omdat hij fulltime werkt. Ze vergeet dan even voor het gemak dat ik ook werk en dat ik verder naast het huishouden alle ‘mannen’ taken ook op me neem als klussen, financien en aan de auto sleutelen, omdat manlief dat thuis niet heeft geleerd. Wat ben ik blij dat ik ben opgevoed door een hippie moeder (geboren in 1963) en een punkvader met hele moderne normen en waarden.

 5. Hannah

  56%…!!! dat is dus eigenlijk te hoog voor 2014?

 6. Lana

  Nee joh. Waarschijnlijk gewoon romantisch ingesteld

 7. Kim

  “Bent u over het algemeen te gevoelig om nuchter en logisch na te denken”

  Weet ik niet, misschien? Help, mijn gevoelens verblinden mijn vermogen mijn hersens te gebruiken.

 8. Hannah

  ah, dan zal dat het zijn! of de grote hoeveelheid zwangerschapshormonen die op dit moment door mn lijf gieren 😉

 9. Evelien

  Oei… Ik schoor 80% Niet van deze tijd dus?

 10. Pascalle

  Ik score 44%! Ik vind het wel grappig!
  “U verlangt geen ouderwetse hoffelijkheid en ridderlijkheid maar een faire, kameraadschappelijke houding.” Maar ik vind het wel heel leuk als hij toch de deur voor me opend of de tassen sjouwt als we aan het winkelen zijn! Wat trouwens zijn hobby is en niet de mijne hahahaha

 11. Lilaliene

  Ik heb 52%. Terwijl ik toch degene in huis ben die het klussen doet en hij het stofzuigen, haha.

 12. lieveheersbeestje

  Oei, hier 24 % maar…toch ben ik wel een heel vrouwelijk en zacht type vind ik zelf. (dat hoor ik ook altijd van anderen…) maar ja, misschien zacht van buiten met een harde pit? Hmm…tja, Ik kan alles wat manlief ook kan (en soms zelfs beter haha – zie daar ga ik al…) en dat wil ik ook. Een vriendin van mij kwam er alleen voor te staan en die was zo onthand, dat wil ik niet en ook mijn kinderen voedt ik niet zo op. Je moet in principe alle zelf kunnen maar als je samen bent kun je het gezellig samen doen. Tsja, niet afhankelijk van manlief denk ik…hopelijk ben ik nog wel een leuk mens!?!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.