Hoe overleef ik de speeltuin? Deel 2

Reacties 4

Natuurlijk kan het heel leuk zijn in de speeltuin, lekker mee giebelen met je kleine, samen op de schommel en met de blote tenen in het gras. Maar als je elke week meerdere keren tussen de glijbanen zit is het soms moeilijk om er plezier in te houden. Leesvoer heeft daarom wat overlevingstips op een rij gezet voor de frequente speeltuinmoeder.

Felle kleding:
Doe jezelf een lol en trek je kleine opvallende kleding aan. Het liefst in een kleur die niet heel populair is. Ik trek mijn zoon vaak een gele tuinbroek aan waardoor ik veel minder hoef te zoeken. Een vleug geel in mijn ooghoek en ik weet weer waar hij is. Op de dagen dat meneer blauw aanheeft heb ik altijd spijt.

Audioboeken:
Met één oortje in, zodat je je kind nog hoort roepen kan je toch nog even bijlezen. Waar een boek lezen vaak onmogelijk is, je kunt je oog niet op je kleine houden, is een audioboek de ideale oplossing.

Smartphone:
Dat audioboek kan je op een mp3 speler zetten maar natuurlijk ook gewoon op je telefoon. Het voordeel van de smartphone is dat je ook nog de leuke momenten op de foto kunt zetten, je mail kunt bijwerken en op buienradar kan checken of je nu moet gaan fietsen of dat mini nog even in de zandbak mag blijven.

Zonnebril:
Het lijkt zo logisch maar vergeet hem niet. In een zonnige speeltuin vol met kleintjes ben je voor je het weet de hele dag met je ogen aan het knijpen en ga je naar huis met hoofdpijn.

Bento box:
Zoals ik in deel 1 al schreef kan het in de speeltuin duur worden als je niet zelf wat snacks meeneemt. Dat kan natuurlijk in een plastic zakje of een broodtrommel maar ik zweer bij mijn bento box. Die heeft drie verschillende bakjes waardoor ik drie verschillende soorten snacks kan meenemen. Druiven en rijstewafels verpesten elkaar zo niet. Ik heb er twee, één voor de mini en één voor mij.

Maak je geen zorgen:
Natuurlijk is het belangrijk dat je mini niet in zijn eentje op de megaglijbaan gaat maar de lol van een beheerde speeltuin is juist dat er eigenlijk heel weinig fout kan gaan. Laat je kleine even lekker zijn eigen gang gaan. Vriendjes maken, van de kleine glijbaan gaan, je kleintje kan het waarschijnlijk helemaal zelf. Geef hem of haar ook die kans.

Maak een speeltuindate:
Gedeelde smart is halve smart. Zorg dat je mensen kent met kindjes in dezelfde levensfase en spreek af in de speeltuin. De kleintjes kunnen samen spelen en jij kunt weer eens een volwassen gesprek hebben! Ideaal.

Wat zijn jouw toptips voor het overleven van de speeltuin?

4 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.