Hoe overleef ik de speeltuin? Deel 1

Reacties 6

Het is eindelijk mooi weer, dat heeft natuurlijk heel veel voordelen maar er komen voor een moeder ook wel wat nadelen bij kijken. Het dagelijkse zonnebranddrama en de daarmee nauw verbonden extreme zonnehoedjesafschuw zijn nog maar het begin.

Moet bij slecht weer de dreumes al elke dag naar buiten. Met mooi weer wordt dat een absolute noodzaak. Minstens twee keer, mocht je net zo’n dreumes als ik hebben dan telt de achtertuin niet echt als buiten; er moeten avonturen beleefd worden. Dus zit er niets anders op dan met je hele hebben en houwe maar naar de speeltuin te gaan.Dat is voor volwassen intelligente vrouwen nogal een opgave. Het enorme plezier dat die kleintjes  er uit halen hebben wij nou eenmaal niet. Hoe is het dan toch dragelijk te houden?

De goede speeltuin

Het begint allemaal met het selecteren van de goede speeltuin.

Nog geen 50 meter van mijn voordeur is een klein speeltuintje. Twee schommels, een klimding met kleine glijbaan, een grote glijbaan, zandbak en een wipkip. Toch zal je mij daar zelden vinden. Er ligt namelijk altijd veel rommel en is ook zeker niet vrij van hondenpoep. Ook moet ik daar echt non stop een oog op de kleine houden omdat er fietsers en auto’s langs kunnen rijden.

Waar ik liever heen ga is één van de beheerde speeltuinen in de omgeving. Gegarandeerd zonder hondenpoep en troep, mèt koffie en prettige toiletgelegenheden. Ook zijn deze speeltuinen speciaal gericht op kinderen tot een jaar of 7. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je mini omver wordt gelopen door de grote jongens. Deze speeltuinen hebben vaak ook veel fietsjes, karretjes en zandbakspeelgoed dat je niet in de straathoekspeeltuin vindt. Ben je luiers vergeten? Die zijn vaak per stuk te koop en je kind raakt niet kwijt omdat er maar één ingang is.

Waar je wel rekening mee moet houden is de kosten. Niet alleen de entreekosten, die variëren van €0,50 tot €2,- afhankelijk van de speeltuin, maar ook je kopje koffie, bakje fruit en die handige tosti tikken aan. Om de kosten laag te houden kan je er voor kiezen om een seizoensabbonement te nemen. Kost ergens van 15 tot 25 euro voor het hele gezin inclusief opa’s en oma’s. Dan kan je onbezorgd elke dag een ochtend of middag doorbrengen, let alleen wel op je koffiebudget.

Kijk even in je omgeving waar de speeltuinen zijn. Vaak zijn ze wat verstopt in woonwijken.

Wat is jouw favoriete speeltuin?

Volgende keer: Wat neem je mee naar de speeltuin om het leuk te houden, voor de mini maar ook voor mama?

6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.