Het vriest! niet….

Reacties 6

Kijk, ik had de eerste opnames voor Kassa Groen toen de babyman vijf weken oud was, begin december. Dat ik toen bedacht dat het leuk was om tips te geven die met de vorst te maken hadden was best logisch. Ik ging er niet van uit dat Januari vorstvrij zou verlopen.  Omdat we bij Kassa Groen niets willen weggooien krijgen jullie alsnog de tips, onthoud ze maar voor de volgende keer dat het goed koud is. Sorry hè.

Huisstofmijt

Dekbedden, kussens, dekens en al die knuffels. Ze zitten vol met huisstofmijt en het zijn nou niet de makkelijkste dingen om te wassen. Hang ze gewoon een paar uur aan de waslijn. De mijten vriezen dood en de spullen zijn weer heerlijk fris. Waarom wil je dit doen? Misschien is iemand in huis allergisch of misschien vind je het gewoon geen fijn idee dat er miljoenen kleine beestjes in je dekbed rondbanjeren. Kleine moeite om ze even buiten te hangen.

Help de koelkast

Het mag dan buiten koud zijn, binnen wordt er flink gestookt en daar moet de koelkast dan weer tegenop koelen. Help de koelkast een handje. Neem wat schone lege conservenpotjes en vul ze voor driekwart met water. Schroef de deksel er losjes op en zet ze in de tuin of op het balkon, zo ver mogelijk van het huis af. De volgende dag neem je de bevroren potjes af met een doekje en zet je ze in de koelkast. Zo hoeft die veel minder energie te gebruiken om koud te blijven. Als je heel braaf bent laat je het gesmolten water weer op kamertemperatuur komen en geef je de plantjes er water mee.  Als er sneeuw ligt kan je ook potjes met sneeuw vullen om de koelkast te helpen. Deze smelten wel veel sneller.

 

Maak die vriezer schoon

Een van de beste manieren om energie te besparen is je vriezer ijsvrij houden. Maar eerlijk is eerlijk, wie maakt er nou netjes twee keer per jaar de vriezer schoon? Het is gedoe en de inhoud gaat ontdooien. Nu dus niet. Zet alle bevroren etenswaren in de ijskoude tuin en hoppa aan de slag. Geen excuses. Geen zin om te wachten tot hij zelf ontdooit, vul dan een plantenspuit met warm water en ga het ijs gericht te lijf!
Kijk het item van kassa groen nog even na

Wat is hij weer mooi he, die jurk van Notorious Clothing. Deze is van mijzelf en jammergenoeg niet meer te koop maar ze hebben veel meer moois.

6 reacties

 1. Marjan

  die laatste tip noemen we onze familie ‘de tip van tante Cuun’, elke winter zie ik op Facebook foto’s voorbij komen van neven en nichten die hun vriezer ontdooien en dan het diepvriesspul buiten zetten met als tekst ‘de tip van tante Cuun’. Het is echt ideaal!!!

 2. Hannah

  Misschien gaat het in april wel vriezen…kunnen we dan beestjes killen en vriezers schoonmaken!!

 3. Pingback: happy warme truiendag! | Green and the Cities

 4. Mevrouw V.

  Hoewel ik een groot fan ben van je, Lana, wil ik toch een kritische noot plaatsen bij dit item… Niet over je advies zelf, maar toen ik je de potjes in de ijskast zag zetten spotte ik daar zowel aluminiumfolie als huishoudfolie. Waarom niet gewoon restje in een afsluitbaar schaaltje bewaren? Ik weet ook wel dat een stuk meloen bv daar niet in past, maar ik vond wel een beetje ongelukkig dat dat net in beeld werd gebracht… Het was een contradictie met je woorden dat je milieuvriendelijk bezig was. Maar verder: alle lof voor je uitleg en tips!

 5. Ton

  Help de koelkast.
  Maar let op, bij een koelkast met vriesvak koelt het vriesgedeelte ook veel minder. Producten die bij -18 moeten worden bewaard worden dus minder lang houdbaar. Dus even goed na denken over deze tip.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.