Het voorkomen van de kippennek

Reactie 1

Bij het bladeren door mijn vertrouwde “Vraagbaak voor de vrouw” kwam ik tot een schokkende ontdekking: ik verzorg mijn nek niet goed. Ik heb nooit geweten dat er zoveel komt kijken bij het verzorgen van de hals. Ik moet direct een gistdeegmasker aanbrengen en weet iemand waar je een kinverband koopt?

“Wanneer u graag een jeugdig uiterlijk wilt behouden, zult u aan de hals minstens evenveel aandacht moeten besteden als aan uw gelaat. Het is belangrijk, dat de huid zacht, glad en soepel blijft en daar is een goede verzorging voor nodig.

In de eerste plaats dient de huid twee maal daags gereinigd te worden, hetzij met lauw water en zeep, hetzij met cleansing milk. ’s Avonds een goede nachtcrème inkloppen. Overdagkunt u de normale nachtcrème gebruiken, die een beschermend laagje op de huid vormt.

Is het kwaad eenmaal geschied en uw halshuid ruim en rimpelig geworden, dan kunt u met geduld en doorzettingsvermogen nog veel goedmaken. Hiervoor zijn diverse maskers toe te passen en verder Halsmassage. Deze maskers kunnen b.v. bestaan uit gistdeeg, uit kwark, uit mayonaise, eiwit enz. Ook met wisselcompressen van heet en koud water kunt u goede resultaten bereiken.

Masseren doet u met behulp van voedingscrème, nadat de hals grondig is gereinigd. Is de huid vet, dan kan ook met een borstel met zeep worden gemasseerd. ver het algemeen wordt aangeraden de huid in opwaardse richting te masseren; bij zeer ruime huid zouden wij echter willen adviseren luchtig naar beneden te masseren.

Bij een mooie hals behoort ook een goed gevormde kin. Wacht niet tot de eerste symptomenvan de gevreesde onderkin zich voordoen, maar begin vandaag nog uw levensgewoonten te verbeteren. Houd uw hals recht en uw hoofd omhoog; zorg dat uw kussen niet te hoog ligt; steun uw kin niet in uw handen, wanneer u zit te lezen.

Hebt u speciale aanleg voor een dubbele kin en bent u bang dat al deze voorzorgsmaatregelen u niet zullen baten, schaf dan een kinverband aan, dat u ’s nachts kunt dragen. Hebt u hiertegen esthetische bezwaren, bedenk dan, dat men niet het hele etmaal mooi kan zijn.”

Als u mij even wilt excuseren, ik ga een bak kwark op mijn hals lepelen.

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.