Het probleem met de doekjes

Reacties 17

We worden allemaal massaal ziek van onze keuken, paniek! Als we de minister moeten geloven dan. Ik krijg echt meteen jeuk want bemoei je met je eigen keuken! De paar keer dat ik een voedselvergiftiging heb opgelopen was dat buitenshuis. De laatste keer van een onverstandig broodje makreel in een cafetaria, gelukkig al zo’n jaar of acht geleden.

De enige keer dat ik me kan herinneren zelf een voedselvergiftiging te hebben veroorzaakt was een gehaktbrood in mijn studententijd. Hij was al vier dagen oud en ik wist dat het een risico was maar ja, ik had mijn boodschappengeld opgezopen… Ja dat was jammer.

Toch knap als je bedenkt hoe smerig de keuken en koelkast in al mijn studentenhuizen was, ben ik nou zo gezond? Ook nu ben ik echt de schoonste niet, mijn keuken is niet brandschoon en dat is heel vriendelijk gezegd, maar ik moet de minister op een paar punten gelijk geven, ten eerste: elke dag een schoon doekje.

Dat doe ik religieus sinds mij eens is uitgelegd waarom een dag oude doekjes slijmerig voelen:

Bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel maar dat niet alleen, ze bouwen zich ook in. Ze maken een soort schild aan waar ze zich in verstoppen, dat is wat er slijmerig gladdig aanvoelt. Als je dus een doekje pakt en dat voelt glibberig dan ben je al veeeeel te laat. koop gewoon twee maxipakken microvezeldoekjes en pak elke dag een verse, ook als je denkt dat die oude nog wel kan. Ik ben het grootste deel van de dag thuis met twee troepmakertjes dus hier gaan er meerdere schone doekjes per dag door heen.

Om ze schoon te maken was je ze gewoon met de handdoeken mee op 60 graden en als je geen 60 graden wassen draait doe je ze twee minuten in de magnetron of laat je ze meedraaien in de vaatwasser op een 60+ stand.

Ten tweede die snijplank: ik ga er altijd maar vanuit dat mensen dat automatisch doen maar snij niet eerst vlees en daarna groente op dezelfde plank. Het beste is aparte planken maar als dat niet lukt dan maak je je planken na het snijden van vlees schoon door overgieten met kokend water en daarna goed schrobben.

 Wat was de reden van jouw laatste voedselvergiftiging?

17 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.