Het oog wil ook wat

Reactie 1

Het grootste probleem met zelfgemaakte kado’s is hoe ze worden gepresenteerd. Een potje zelfgemaakte jam is op zich leuk maar als het in een oude mosterdpot zit met het halve label er nog aan dan zal je een kille “bedankt” krijgen en op de cheap friends lijst komen. Bied je hetzelfde potje aan op een mooie manier dan zijn mensen echt blij om het te ontvangen en vinden ze je enorm hip en crafty..

Hoe transformeer je de zelfgemaakte zut tot topkado?

– Gebruik alleen brandschone potjes zonder labelresten, anders staat het niet alleen cheap maar ook nog eens smerig.

– Maak een gepersonaliseerd label, neem even een kwartiertje de tijd om een leuk of grappig label te ontwerpen voor de ontvanger en breng dit mooi aan.

– Verberg de merknaam op het deksel met een leuk stofje en bind het af met keukentouw, dat is vrolijk, ziet er ambachtelijk uit en je kan er nog een leuk kaartje aan hangen.

 leesvoer

Labels

Doe jezelf een lol en google even op “free printable labels” of kijk even op pinterest. Je hoeft echt het wiel niet opnieuw uit te vinden om het er leuk uit te laten zien. Print de labels met een laserprinter, met inktjet loopt de tekst uit tijdens het bevestigen.

Leg een blaadje gelatine in de week en verwarm een klein beetje melk. Als de gelatine zacht is en de melk warm roer je die bij elkaar. Dit is je lijm. Dit is een groen alternatief voor lijm en wast er makkelijk weer af zodat de potjes opnieuw te gebruiken zijn zonder schrobben. Geloof me, als je de potten nog eens wilt hergebruiken is dit the only way to go. Deze lijm werkt ook heel goed om met kinderen waxinelichthoudertjes te beplakken met vliegerpapier

Deksel

Dat augurkendeksel is minder aantrekkelijk maar ook heel makkelijk te verdoezelen. Knip een ruim rondje uit een restlapje stof, dat kan ook een oud overhemd zijn dat je toch ging wegdoen. Neem wat van de melklijm en doe dat op het deksel. Plaats de stof er op en bind het vast met keukentouw of een ander rustiek uitziend garen. Knip het rokje op de gewenste lengte en hang nog een gepersonaliseerd kaartje aan het koordje.

 

Dat iets zelfgemaakt is betekent nog niet dat het er uit moet zien alsof het in elkaar geflanst is. Dat is our little secret!

Kijk het item van Kassa groen nog even na. Over de kaarsjes in kopjes en koekjespotten schreef ik al eerder..

Trouwens, hoe geniaal is die jurk van notorious clothing. Hij is nog te krijgen!

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.