Het ligt niet aan ons

Reactie 1

Ik ben de trotse bezitter van “de vraagbaak voor de vrouw” een huishoud encyclopedie in 12 delen. Een uitgave van wasmiddelenfabrikant SUNIL (Wast stralend wit! En spaart uw linnenkast) die ergens midden jaren ’50 liefdevol bijeen is gespaard door een vlijtige huisvrouw. De encyclopedie helpt mij enorm bij de dagelijkse vraagstukken waar ik als vrouw tegenaan loop.

Vandaag: Aanbranden

“U behoeft niet altijd uzelf de schuld te geven wanneer de melk aanbrandt. Het is vaak het gevolg van ondoelmatig materiaal. Neem een pan met dikke bodem. Bovendien is het aan te bevelen om voor het koken van de melk altijd dezelfde pan of koker te gebruiken. Men kan het aanbranden ook voorkomen door met water de schone droge pan uit te spoelen.

Wanneer groente aanbrandt, moet men er vooral snel bij zijn. Doe de groente dan onmiddelijk in een andere pan, water bij en gaar laten koken. Dat geldt ook voor aardappelen die aanbranden. In een andere pan doen, opzetten met koud water, laten koken, afgieten en nogmaals met water (zout erbij!) aan de kook brengen.”

Oh gelukkig, het ligt niet aan ons!

 

PS: De droge pan opzetten met een minilaagje water en als dat kookt de melk er bij doen werkt trouwens wel echt! Overkoken doet het nog steeds, als je niet oplet, maar aanbranden niet.

 

1 reactie

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.