Het bestrijden van vermoeidheid

reactie 0

Ik ben moe, heel moe. Ik heb natuurlijk ook een babyman van 4 maanden dus dat verklaart wel wat maar toch. Moe. In het boek ‘de huisvrouw’ wordt er al over gesproken, de vermoeide huisvrouw. Maar het is wel onze eigen schuld:

“Vermoeidheid van de huisvrouw is tewgenwoordig zeldenhet gevolg van te zware spierarbeid. Zwaar en langdurig met de hand wassen gebogen over een tobbe met warm zeepsop, kolen sjouwen, zware emmers en teilen dragen komt in de meeste huishoudingen niet meer voor. Wel is er nog veel werk, dat vermoeit door statische spierspanning, nl. werk dat langdurig op dezelfde plaats en in dezelfde houding wordt verricht. Strijken is daarvan het klassieke voorbeeld.

Vermoeidheid van de huisvrouw is meestal het gevolg van het verbruik van teveel geestelijke energie. Daarom is het bijzonder belangrijk dat men met opgewektheid werkt en de omgeving waarin gewerkt wordt zo maakt, dat de geestelijke vermoeidheid niet door tegenwerkende factoren uit de omgeving in de hand wordt gewerkt.”

Ok dan, met opgewektheid werken dan ben ik niet meer moe…. Als u mij wilt verexcuseren, dan ga ik nu even de wc schrobben, oh wat een lol, joepie……

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.