10 Herfstvakantie knutsel ideeën

Reacties 6

Al drie boswandelingen gedaan, bij opa en oma op bezoek geweest en twaalf Disneyfilms gekeken? Ben je de herfstvakantie helemaal zat? Misschien is het tijd voor een georganiseerde knutselsessie met het grut. Natuurlijk wel in herfstthema. Zet die chagrijnige snotneuzen aan het werk en je kan je weer een vreselijk verantwoorde ouder voelen.

1 materiaalspeurtocht

Natuurlijk beginnen we de knutselsessie met een materiaalspeurtocht. Jij weet al wat de knutselactiviteit wordt en wat je er voor nodig hebt. Geef elk kind een lijstje met wat ze moeten vinden. Voor kleintjes kan je ook foto’s of tekeningen gebruiken. Zo moet de een gele blaadjes zoeken, de ander rode of misschien moeten ze allemaal wel tien eikeltjes mèt hoedje vinden.

Zorg dat je van tevoren al weet waar in de buurt de eiken, kastanjes en andere mooie bomen staan, dat scheelt verveelde kindertjes.

2 Kies de mooiste blaadjes en lamineer ze

Ja ja ik snap dat niet iedereen een lamineermachine heeft maar geloof me,

het is superleuk om te hebben! Ik heb de mijne ooit voor twee tientjes gekocht en heb er al jaren veel plezier van. Natuurlijk kan je ook met plakplastic aan de slag maar dan heb je iets meer kans op luchtbellen.

Gelamineerde blaadjes zijn veel makkelijker om over te trekken met een krijtje

En ze blijven mooi omdat er geen zuurstof meer bij komt dus die mooie blaadjes blijven ook echt mooi!

3 Glitterslinger

Je moet er wel tegen kunnen want glitters vind je nog wekenlang overal terug. Vind je dat geen probleem laat dan de mini’s blaadjes goed insmeren met knutsellijm en haal ze door de glitters. Knoop ze aan een touwtje en de traditionele saaie blaadjesslinger is opeens een stuk leuker. Hou het op goude, bruine, gele, oranje,rode en groene glitters om het herfstig te houden. Maar hee als jullie een barbieroze of felblauwe herfstslinger willen kan dat natuurlijk ook!

4 fleurige denneappels

Voor een fleurige herfstvakantieknutsel die ook nog leuk op de salontafel staat kies je kleuren die bij je interieur passen. Doe wat acryl- of plakkaatverf op een schoteltje en laat de kinderen de denneappels er voorzichtig een klein beetje in dopen.

5 Maar wat is het?

Voor kinderen die al een beetje kunnen tekenen kan je een aantal verschillende plaadjes op papier plakken en de kinderen laten afmaken wat het is. Misschien is het blaadje wel een grote hoed, een piratenboot of het lijfje van een hele vieze spin!

6 blaadjes windlicht

Hoe gaaf is het om als het donker wordt deze blaadjeswindlichtjes in de tuin te zien staan. Of misschien is het leuk om ze voor je huis te zetten als je mee doet aan halloween of sint maarten. Je kan het maken met knutsellijm maar als je modpodge gebruikt dan kunnen ze tegen water. Gebruik een lekkere grote pot, dan kan je er veel mooie blaadjes op krijt. Zelfs peuters kunnen dit heel leuk doen, met een klein beetje hulp.

7 walnotenbootjes

Als het een beetje mooi weer is kan je naar het park met deze walnotenbootjes, Je hebt alleen walnoten, stokjes blaadjes en een beetje speelklei nodig. Op naar het water, en kijken wie er het snelst gaat!

8 Blaadjesdieren

Zijn de kinderen al wat groter, daag ze dan uit met een bak blaadjes, lijm en een grabbelbak met kaartjes. Op elk kaartje staat de naam van een dier dat ze moeten maken van de blaadjes. Daar zijn ze wel even zoet mee. En grabbel er zelf ook een!

9 snuffelsinaasappels

Een van mijn liefste herinneringen is het maken van snuffelsinaasappels met mijn grootmoeder. Het is niets anders dan het duwen van kruidnagels in sinaasappels maar je huis gaat er heerlijk door ruiken en je kunt ze zo mooi maken als je wilt. Om ze er makkelijker in te krijgen kan je eerst met een zesteur sliertjes van de schil afhalen. Dan doet het induwen van de kruidnagels geen pijn.

10 vergulde eikeltjes

Zelfs chagrijnige pubers kunnen toffe dingen knutselen met herfstdingen. Geloof me, als je zegt dat ze met een spuitbus aan de slag mogen hebben ze opeens wel zin om te knutselen. Je zal wel zelf de eikeltjes moeten verzamelen, hebben ze waarschijnlijk geen zin in. Haal de hoedjes er af, spuit ze met een spuitbus goud, zilver, koper en of bronskleurig en plak als ze droog zijn de hoedjes er weer op. Staat heel gaaf!

Kijk voor nog meer herfstknutsels op mijn pinterest bord


Hebben jullie al iets herfstigs geknutseld?


6 reacties

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.