Herfstontbijt

Reacties 10

Het is herfst. Dat lijkt me duidelijk. Normaal gesproken mijn favoriete seizoen, het is niet te warm, de bomen worden prachtig en het is niet meer raar om stoofpot te eten. Dit jaar valt het mij iets zwaarder. Ik ben namelijk iets zwaarder. Hogelijk zwanger zelfs. Dit in combinatie met een bijna tweejarige die mijn voorliefde voor de herfst deelt zorgt er voor dat ik met iets minder plezier in het seizoen sta. Toen kwam mijn moeder met de oplossing. De kringloopkoningin strikes again!

Ik heb een voorliefde voor servies. Dit komt ongetwijfeld door mijn grootmoeder die een serviezencollectie heeft om u tegen te zeggen. Als klein meisje mocht ik dan een theekopje uitzoeken om uit te drinken of het servies uitzoeken om de tafel mee te dekken. Ik vroeg mijn moeder een paar jaar geleden dan ook om tijdens haar kringlooprondes haar ogen open te houden voor een leuk servies. Binnen een paar dagen had ze een schattig Duits jaren 20 serviesje voor me gevonden inclusief dekschalen, soepterrine en jusboot. Mijn grootmoeder zag mijn nieuwe aanwinst en doneerde prompt een Frans jaren 20 servies dat er prachtig bij past.

Klaar zou je zeggen, wat moet een moderne jonge vrouw met meer dan twee serviezen? Maar er miste nog iets. Ik miste een ontbijtservies.

Enter de kringloopkoningin: “Schat, jij wilde nog een ontbijtserviesje toch? Ik sta hier bij eentje die jij denk ik wel leuk vind, met blaadjes, zes bordjes, zes kop en schotels, een theepot twee suiker/jampotjes en een melkkannetje. Wacht ik stuur ff een foto.”

Het mooie is dat ik een half jaar geleden al een deel van dit serviesje gekregen had van haar. Ik had van precies deze serie al een melkkannetje en een suikerpotje. “Wat moet het kosten mam?” vroeg ik met gekrulde tenen, dit soort leuke serviesjes zijn zeldzaam en meestal duur. “12,50, zal ik het meenemen?”

Ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik heerlijk aan het ontbijten ben van mijn nieuwe serviesje. Het komt uit de periode ’49-’54 Duitse makelij en er is echt van gehouden, het gouden randje is overal nog intact. Ook verzacht het een beetje het overlijden van mijn perfecte theepot.

Ben ik nu dan klaar met servies zoeken? Nee. Dit is overduidelijk een najaarsservies, ik moet dus nog een ontbijtservies voor de warmere maanden, lijkt me logisch. Mocht iemand trouwens van dit servies de vleeswarenbordjes tegen komen, geef me ff een gil!

 

10 reacties

  1. Pingback: Een wat? | LeesVoer Een wat? | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  2. Pingback: Serviesnerd | LeesVoer Serviesnerd | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  3. Pingback: Stoelendans | LeesVoer Stoelendans | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  4. Pingback: Meuk | LeesVoer Meuk | Een zoektocht naar domestic bliss omgetoverd tot smakelijk leesvoer

  5. Pingback: [wishlist] kerstservies | Green and the Cities

  6. Pingback: Prettig weekend! | LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.