Heeft je man geen honger?

Reacties 14

Je wil niet weten hoe vaak ik deze vraag krijg! Regelmatig post ik een foto van de bento box van mijn man. Ik probeer hem elke dag een leuke evenwichtige lunch mee te geven. Als die lunchbox fotogeniek uitvalt dan plaats ik hem op de sociale media. De helft van de reacties is enthousiast maar de andere helft is er van overtuigd dat mijn man of honger leidt of elke dag stiekem naar de snackbar gaat!

Het is enorm Nederlands om te denken dat als er geen boterhammen zijn het geen lunch is, natuurlijk eet een groot deel van de wereld gewoon warm tussen de middag. Zo benader ik lunch ook. Ik kan thuis natuurlijk een verse omelet bakken of een soepje in elkaar draaien maar er is geen enkele reden dat ik mijn man wel naar zijn werk zou moeten sturen met kleffe boterhammen.

Bento pasta ei tomaat worstHij neemt meestal restjes van het avondeten mee, gekookte eitjes, groente met dipsaus, blokjes kaas, gedroogd fruit, nootjes en ga zo maar door.

groente tajine cous cous feta rozijnHet helpt natuurlijk als je het goede materiaal hebt. Ik heb een grote bento box van lunchbots met vijf vakjes. Hierdoor word je geïnspireerd om elk vakje anders te vullen.Hij komt misschien klein over op de foto’s maar er past 960ml in.

Als je hem volledig volgens de bento regels invult past er een lunch met bijna 1000 calorieën in. Meer dan genoeg voor een man die op kantoor werkt dus!

Ik moet er bij zeggen dat de deksel niet waterdicht is dus als je hem op zijn kant in je tas wilt doen moet je daar rekening mee houden. Meneer Leesvoer gaat met de auto naar zijn werk dus dat is geen probleem.

weckjar masonjar lunch

Natuurlijk hoeft het niet speciaal daar in, soms maak ik volle yoghurt met cruesli, fruit en wat zelfgemaakte jam. Dat kan leuk in een masonjar of een weckpot. Daar zit dan bijvoorbeeld een bakje met blokjes kaas bij.

Dus nee, meneer LeesVoer heeft nooit honger, gaat niet naar de snackbar (is ook moeilijk als je op een bedrijventerrein werkt) en is elke keer weer blij met zijn doos. Als ik er niet aan toe kom vult hij hem natuurlijk gewoon zelf of neemt hij een tostipakket mee. In het begin kreeg hij wel rare blikken, nu zijn zijn collega’s vooral jaloers.

grote en kleine bento

Op dinsdagen krijgt de miniman een kleine versie mee naar de peuterspeelzaal. Die moet dan groente en fruit meenemen. Ik krijg hem tot nu toe altijd leeg terug, hoeveel ik er ook in stop. Terwijl hij thuis echt geen rauwkost wil eten, uit zijn bakje op locatie wel.

met thermos

 

Verder hebben we ook een thermos van een halve liter. Daarin gaat vaak een stevige soep, een stoofpot en op zijn tijd zelfs een versgebakken omelet. In de voorverwarmde thermos is die rond lunchtijd nog prima op temperatuur!

De lunchbots en de thermos kreeg ik van GreenJump en speciaal voor jullie heb ik een kortingscode geregeld. Tot 25 maart krijg je 7,5% korting met de code LanaGJ!

Wat neem jij mee voor de lunch?

14 reacties

  1. Pingback: feminist en huisvrouw - LeesVoer

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.