Happy Things #31 Whisky, cowashing, een toffe winactie en feminisme

Reacties 29

DIt weekend mag ik weer een van mijn favoriete dingen doen, ik sta te werken op Whiskyfestival Noord Nederland in Groningen. De reis alleen al vind ik heerlijk: twee uur in mijn eentje in de trein lekker lezen. Maar er is nog iets dat dit weekend extra mooi maakt: ik ga tien van jullie heel blij maken!

Win kaarten voor de verzamelaars jaarbeurs

 

Weten jullie nog dit prachtige hoedje? Die vond ik op de verzamelaars jaarbeurs. Maar als vintage hoedjes niet je ding zijn kan je zeker iets anders vinden op een van de 2000 stands op de beurs. Misschien heb je nog wel een kekke lamp nodig.Vintage-beurs-nov-2015-026-1

16 en 17 april is de volgende editie van de beurs in de jaarbeurs in Utrecht. Aan de deur kost een toegangskaartje  14,- maar ik geef 10x 2 kaarten weg aan mijn lezers!

Hoe doe ik mee? (GIVEAWAY IS GESLOTEN)

Voor de verandering geen moeilijke rafflecopter, vertel me in de comments wat jij zou willen vinden op de beurs om kans te maken op de kaarten. Misschien loop je mij zelfs wel tegen het lijf want ik struin er ook zeker rond! (deze giveaway is gesponsord door de verzamelaars jaarbeurs)

Echte vrouwen bestaan niet

echte vrouwen bestaan nietIk leerde Yasmine Schillenbeeckx kennen door #wijoverdrijvenniet, een hashtag die helaas veel te snel trending werd omdat echt elke vrouw er ervaring mee heeft. Ik schreef er toen ook een artikel over met mijn ervaringen.  Deze toffe vrouw heeft nu een boek uit: Echte vrouwen bestaan niet. Die kreeg ik toegestuurd en ga ik heerlijk lezen in de trein naar Groningen.

Cowashing

Ik was mijn haar al jaren niet meer met shampoo, klinkt misschien gek maar ik was het met enkel crèmespoeling. Het zogenaamde cowashen is supergoed voor je haar dat niet meer in aanraking komt met sterke sulfaten. Van Unwash kreeg ik een tube van hun bio-cleansing conditioner om te proberen en ik moet zeggen dat ik hem erg fijn vind. unwash, cowashing, sampleIk gebruik meestal de conditioner van Yes To Carrots om mijn haar te wassen maar sinds ik de tube van Unwash in huis heb grijp ik daar toch eerder naar. Het helpt dat deze een formule heeft die ook gemaakt is om je haar schoon te maken. Hierdoor heb ik er minder van nodig dan ik gewend ben. Natuurlijk is ook dit product dierproefvrij.

Wat heb je gemist op LeesVoer?

Zen worden met behulp van strijkkralen

LeesVoer plus size jumpsuit collectif 3Ik liet zien dat je als ook als plus size lady prima een jumpsuit kunt dragen

Featured schrijven met de handMijn redenen om weer meer met de hand te schrijven

Na veel onderzoek en uitproberen kwam ik uit bij deze superfijne pennen en mijn geniale etui moest uit Japan komen.

Wat zou jij willen vinden op de verzamelaars jaarbeurs?

29 reacties

 1. Sieuwke van Dam

  Ik ga op zoek naar oud naaigerei, oude vulpennen, juwelen, schonen, tassen etc. Naaigerei omdat ik van mijn wijlen oma een collectie vingerhoeden en naaigerei heb georven. Heel erg gaaf.

 2. Laura

  Ik zou op zoek gaan naar spilletjes voor ins nieuwe huis want de mintgroene kleur is veel terug te vinden in vintage spulletjes waar we zo van houden.

 3. Isabelle vGL

  Ik zou o.a. gaan struinen naar polkadots, winterboeken, vuurtorens en Sint!

 4. Margriet

  Ik merk dat ik de mooiste dingen vind als ik ze niet zoek. Ik ben besmet door mijn man met het virus. Vooral kinderspeelgoed, wagens, fietsjes e.d. vind ik leuk. Lijkt me alleen al een beleving om gewoon te genieten van al het moois op zo’n beurs.

 5. Alynne

  Oh leuk! Ik ga op zoek naar een toffe tas, vintage jurkjes voor mijn dochters, leuke lamp, mooie prenten en leuke schilderijtjes ^^

 6. Paula

  Ik zou op zoek gaan naar serviesonderdelen van Winterling met de roze roosjes. Ik probeer het hele servies bij elkaar te sparen en heb al aardig wat. En als jij daar rond loopt hoop ik je natuurlijk tegen te komen dus eigenlijk ook (een beetje) op zoek naar jou 😉

 7. Gabi

  Ja spulletjes voor in mijn huisje. Net bezig om alles weer te veranderen en nieuwe accessoires zijn welkom.

 8. Barbera

  Ook ik ga dan speuren naar leuke hebbedingetjes voor in huis. Van die dingen waarvan je denkt als je ze ziet: “Ooh, wat heb ik die hard nodig, alleen dat weet ik nog maar net.”

 9. Sinds mijn liefde voor vulpennen weer nieuw lezen ingeblazen is, zou ik heel graag een vintage flex pen, zoals de Waterman 52 vinden!

 10. Ramona

  ooowh wat leuk! 😀 Ik zou op zoek gaan naar een leuke tweezits bank, een mooie spiegel en wat leuke vaasjes om het huis mee te decoreren. Ook ben ik al heel erg lang opzoek naar een vintage beeld van ongeveer 1 meter hoog van een negroïde ober, die van dezelfde reeks als de jazz muzikanten 😀

 11. Akinat

  Ik zou gaan zoeken voor hoedjes (ja je hebt me geinspireerd!) hoedenspelden en handschoentjes als bijpassende accesoires en oude brei en haak spullen, vintage brei/haak patronen en misschien ook wel wol.
  Breien is een hobby die ik recent heb opgepakt en ik vind het juist leuk om vintage patronen te breien zodat ik de echte authentieke uitstraling krijg.

 12. sanne

  Ahhh ik wil die Unwash….even kijken waar je die kopen kunt …

 13. Monique

  Oh ik zou gaan snuffelen voor vintage kleding,hoedjes, oude poederdozen..gewoon leuke dingetjes die je t hedendaagse leven even doen vergeten..

 14. Rockabella Sandra

  Mijn zoektocht is naar 50s roze keukenspulletjes, liefst ook vrouwenwandhoofdjes en de ultieme schat die ik hoop te vinden is een moving Hula lamp <3 Tiki!
  Enneuh…. de tip over de shampo ga ik zeker ook proberen

 15. Ik hou heel veel van oude spulletjes, mijn huisje bestaat alleen maar uit oude dingen uit kringloopwinkels of spulletjes van mijn oma. Het lijkt me leuk om er rond te snuffelen al moet ik mijn best doen om me in te houden.

  Ik heb een hele mooie 20’s “trouwjurk” gekocht. Het is een zwarte jurk van kant waar vroeger vrouwen in trouwden. Hij is zo mooi afgewerkt en heeft van die kleine details waar ik gek op ben. Eigenlijk wil ik daar mooie zwarte schoentjes bij uit die tijd. En een hoedje en een broche ofzo. Gewoon om die outfit helemaal compleet te maken.
  Anouk onlangs geplaatst…Powerboosters review

 16. Xandra

  Ik zoek nog zo’n leuke oude emaille plaat met een leuke vintage afbeelding voor in mijn keuken!
  En oude tinnen vaasjes om bloemen in te zetten!

 17. Klaziena

  Eigenlijk ben ik op zoek naar een mooie eettafel.. Maar zou ook graag een mooie lamp, prenten/schilderijen of pronkstuk willen voor in de kamer. En als ik wat leuks zie voor de kinderkamer kan ik dat zeker niet laten liggen…

 18. Yessica Benítez Luque

  Na mijn scheiding ga ik binnenkort op mijzelf wonen met mn zoontje van 18 mnd, en ik ga mijn huisje helemaal in MIJN stijl inrichten YEAH! Dus hoop tegen die DROOM lamp of andere keke home decoratie aan te lopen! Ik zeg goed begin van “A fresh start”.

 19. Marinda

  Ik zou graag een vintage jurk en ouderwets keuken spul willen vinden. Flink besmet en wat zou nog meer leuk zijn!

 20. bianca stolk

  Ik wil dingen voor mijn voorgenomen huwelijk willen vinden.. Allemaal leuke dingwn die ik als decoratie kan gebruiken maar ook items voor in mijn haar of van mijn dochter. In mij. Maat zal ik geen vintage jurk vinden.. But i want too try 🙂

 21. Miriam van Leeuwen

  Ik hoop op de beurs vintage keramiek van Bitossi en japanse kokeshi poppen te vinden om mijn verzamelingen uit te breiden.

 22. Hilda Hobma

  Zou heerlijk op struin gaan naat leuke vintage accessoires. Daar heb ik nog veels te weinig van, vooral een mooie parelketting en oorbellen. En broches voor op mn outfits zou ik echt te gek vinden om dat te… vinden ;).

 23. Astrid Stijlaart

  Ik ben nooit opzoek … loop altijd tegen iets ouds waar ik super blij mee ben kunnen jurkjes zijn of servies glas… Maar het leukste vind ik snuffelen genieten van oude “onbekende” spullen en mensen mensen …. Mensen ontmoeten …..mensen die ook blij worden van een oud tasje hoedje boekjes prentjes spulletjes met een verleden een verhaal

 24. Martine

  Ik ben al jaren op zoek naar een hoedje wat ik ooit in een film gezien heb. Ik zou daar heel erg blij van worden.

 25. Anja

  Ik ga op zoek naar… tja er zijn zoveel spullen die ik leuk vind. Ik moet er tegenaan lopen en dan direct de klik hebben… Yesss, dat is iets voor mij!

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.