Guerilla moestuin

reactie 0

Ik heb een minimoestuin in mijn achtertuin. Een vierkante meter waar ik, in een zeer zwangere bui vorig jaar stenen uit heb getrokken en van alles in heb gezaaid. Jammergenoeg deed alleen de snijbiet het goed. Zo goed dat ik na maanden snijbietrisotto, snijbietomelet, snijbietroerbakschotel en broodjes kaas met gebakken snijbiet de vorst verwelkomde. Pas bij min 5 gaven de snijbiet plantjes het op. De boontjes die ik gezaaid had deden het een stuk minder goed.

Ik ben de trotse bezitter van een tuin op het noord westen Een tuin waar ik met veel geluk in de namiddag wat zon heb. Niet echt ideaal voor een moestuin, zeker niet voor de peultjes en doperwtjes die ik probeerde op te kweken. Ze werden vooral heel hoog, veel boontjes kreeg ik er niet van. Daarom besloot ik vanochtend eens voor mijn voordeur aan de slag te gaan. Niet in mijn voortuin maar bij de boom die voor mijn huis staat. Guerilla moestuin!

De boom gezien vanaf mijn voordeur

Ik heb er al een paar keer eerder naar staan kijken.; de boom voor mijn huis. Er stonden een paar bloemetjes in maar vooral gras en onkruid. Ik heb een schoffell gepakt en heb de grond goed los gemaakt. Om de bast van de boom een net gespannen zodat er iets tegenaan kan klimmen. Met behulp van mijn mannen een paar gieters water door de droge grond gemengd en zaadjes geplant.

image

Mijn behulpzame tuinmannen

Om de boom heen heb ik doperwtjes en peultjes geplant, in een hoek spruitjes, in de andere hoek een courgette en om te zeker te weten dat er iets lukt, ook nog wat snijbiet. Om de guerilla moestuin te beschermen tegen gravende katten en al te nieuwschierige honden en vogels heb ik er ook nog een net omheen gespannen.

Ik ben zo benieuwd! Ik hou jullie op de hoogte.

Leave a Reply


CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.